Παρασκευή, 25 Νοεμβρίου 2011

Ανακοίνωση ΠΑΜΕ Νομού Ηλείας

Η νέα λίστα των ΒΑΕ που δημοσιοποίησε η συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ – ΝΔ – ΛΑΟΣ στόχο έχει την κατεδάφιση του θεσμού των ΒΑΕ. Πάνω από 120.000 εργαζόμενοι εξαιρούνται από τα ΒΑΕ. Είναι κατευθυντήρια γραμμή της ΕΕ και πάγια αξίωση του κεφαλαίου για να θωρακίσει την ανταγωνιστικότητα και την κερδοφορία του. Η εξαίρεση της μεγάλης πλειοψηφίας των εργαζομένων στον επισιτισμό - τουρισμό αποτελεί ικανοποίηση του αιτήματος των μεγαλοξενοδόχων και μεγαλοεπιχειρηματιών του κλάδου. Καμιά νέα ένταξη περιπτώσεων επαγγελμάτων που χρόνια καθυστερούσαν, στη νέα αναθεωρημένη λίστα των ΒΑΕ δεν αναιρεί στο ελάχιστο τον αντεργατικό σχεδιασμό.
Όλοι οι εργαζόμενοι πρέπει να αγωνιστούν εναντίον αυτής της βαρβαρότητας γιατί ο πόλεμος στο ασφαλιστικό, εργασιακό και συνταξιοδοτικό κλιμακώνεται.
Όλοι σε όλους τους χώρους και κλάδους πρέπει να συσπειρωθούν στα συνδικάτα. Να δυναμώσουν την ταξική γραμμή στο συνδικαλιστικό κίνημα, το ΠΑΜΕ. Να δώσουν μαχητικό και βροντερό παρών στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ την 1η Δεκέμβρη στις 10.00π.μ. στην πλατεία ΟΤΕ στον Πύργο.
Διεκδικούμε και απαιτούμε:
  • Να μην αποχαρακτηριστούν τα Βαρέα Ανθυγιεινά Επαγγέλματα (εκτός αυτών που έχουν εκλείψει). Να μην περάσει ο διαχωρισμός ανάμεσα σε παλιούς και νέους εργαζόμενους. Να διευρυνθεί ο θεσμός των ΒΑΕ σε όλους τους εργαζόμενους, όλων των κλάδων και ειδικοτήτων που δουλεύουν σε τέτοιες συνθήκες και ανεξάρτητα σε ποιο ασφαλιστικό φορέα ανήκουν (ομοιογενείς συνθήκες).
  • Μόνιμη, Πλήρης, Σταθερή εργασία. Μείωση του χρόνου εργασίας για τα ΒΑΕ 6ωρο/5ήμερο/30ωρο και αύξηση των ημερών αδείας. Κατάργηση των ελαστικών ωραρίων και ελαστικών μορφών εργασίας. Καθιέρωση επιδόματος Βαριάς Ανθυγιεινής Εργασίας.
  • Μείωση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης στα 50 για τις γυναίκες και 55 για τους άντρες που εργάζονται στα ΒΑΕ. Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Αποκλειστικά δημόσιο - δωρεάν σύστημα Υγείας - Πρόνοιας και κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δραστηριότητας στην Υγεία, την Πρόνοια, την Ασφάλιση.