Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2011

ΨΗΦΙΣΜΑΤΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑ

Το Δ.Σ. του Συλλόγου των εργαζομένων στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς Ν. Ηλείας, το Συνδικάτο Οικοδόμων Ν. Ηλείας, το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Ηλείας, ο Αγροτικός Σύλλογος Ζαχάρως, το παράρτημα Ζαχάρως του Συνδικάτου Οικοδόμων Ν. Ηλείας εκφράζουν την αμέριστη συμπαράστασή τους στο δίκαιο αγώνα των εργατών της Ελληνικής Χαλυβουργίας Α.Ε., ενάντια στις απολύσεις και στην προσπάθεια κατάργησης των Συλλογικών Συμβάσεων.
Η εργοδοσία της επιχείρησης, αφού ξεζούμισε για χρόνια τους εργαζόμενους, σακάτεψε δεκάδες, έβγαλε κέρδη εκατομμυρίων ευρώ, τώρα τους στέλνει στην πείνα και στην εξαθλίωση.
Οι 400 εργάτες δεν έσκυψαν το κεφάλι σαν μια γροθιά απεργούν για 24η μέρα. Απαιτούν να γυρίσουν στην δουλειά 34 απολυμένοι εργάτες.
Οι απολύσεις έγιναν για να τρομοκρατηθούν οι Χαλυβουργοί επειδή ομόφωνα από την Γενική τους Συνέλευση απέρριψαν την απαίτηση της εργοδοσίας να δουλεύουν ωρομίσθιοι με μειωμένο ωράριο 5 ώρες την ημέρα με 40% μείωση των αποδοχών τους. Την ίδια στιγμή η παραγωγή με τη σκληρή δουλειά των εργατών, τα καθημερινά εργατικά ατυχήματα, με νεκρό εργάτη πέρυσι, από 196.000 τόνους έφτασε στους 266.000 τόνους. Τα κέρδη του Βιομήχανου Μάνεση αμύθητα, ο οποίος συνεχίζει να εκβιάζει ότι αν δεν αποδεχθούν να δουλεύουν σκλάβοι, θα απολύσει 150 ακόμη εργαζόμενους.
Οι απολύσεις εργαζόμενων σε όλους τους χώρους δουλειάς του ιδιωτικού τομέα είναι σε καθημερινή βάση. Ετοιμάζονται χιλιάδες απολύσεις και στο Δημόσιο Τομέα. Ο λαός της χώρας μας δέχεται μια ανελέητη επίθεση για να σωθούν τα κέρδη των μονοπωλίων, για να σωθεί η Ευρωπαϊκή Ένωση και το καπιταλιστικό σύστημα..
Τώρα πρέπει οι εργαζόμενοι, δημόσιου και ιδιωτικού τομέα να παλέψουν για να μην περάσουν τα αντεργατικά σχέδια της νέας κυβέρνησης «Εθνικής Σωτηρίας», των μονοπωλίων και της Ε.Ε., για να παρθούν πίσω οι απολύσεις, για να ανατραπεί η πολιτική ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ - Ευρωπαϊκής Ένωσης-πλουτοκρατίας .
Όλοι στον αγώνα. Ένας για όλους και όλοι για έναν!
Η νίκη των χαλυβουργών είναι νίκη
όλου του εργατικού κινήματος!

Εκφράζουμε έμπρακτα την αλληλεγγύη μας συγκεντρώνοντας κάθε δυνατή υλική βοήθεια (λάδι, αγροτικά προϊόντα) την οποία αντιπροσωπεία μας θα παραδώσει στους απεργούς.

Τηλέφωνα επικοινωνίας: Συνδικάτο Οικοδόμων Ν. Ηλείας: 2621031672,
Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Ηλείας: 6932388706 (Κόλλιας Στάθης), Οικολογική κίνηση «Λαπίθας»: 6974989850 (Κανακάρης Πάνος), Σωματείο εργαζομένων στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς Ν. Ηλείας: 6977778358 (Καλαντζής Μπάμπης).