Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2011

Η Ιστορία γράφεται με πάλη ταξική

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Ιστορία γράφεται με πάλη ταξική
Τριάντα οχτώ χρόνια μετά την εξέγερση του Πολυτεχνείου, ο λαός του νομού μας διαδήλωσε και έκανε σαφές ότι τα αιτήματα για «Ψωμί - Παιδεία - Ελευθερία», όχι μόνο δε θα μείνουν αδικαίωτα, αλλά θα αντεπιτεθεί στη σημερινή βαρβαρότητα που δεν εξανθρωπίζεται, θα διεκδικεί το μέλλον και τη ζωή που αξίζει σε αυτούς που παράγουν τον πλούτο, σ' εκείνους που δημιουργούν τα πάντα.
Στη συγκέντρωση που καλούσαν το ΠΑΜΕ, η ΠΑΣΕΒΕ, η ΠΑΣΥ, και το ΜΑΣ, ανταποκρίθηκαν εργαζομένοι, σπουδαστές, μαθητές, και γονείς , αυτοαπασχολούμενοι, και αγρότες, με τα αιτήματα τους άρρηκτα δεμένα μεταξύ τους και σε πλήρη αντίθεση με τα σχέδια της πλουτοκρατίας, των κομμάτων της, της ΕΕ, των συμβιβασμένων συνδικαλιστικών ηγεσιών του νομού, με το σύνθημα «Λαϊκή αντεπίθεση – Ρήξη με τα μονοπώλια και τον ιμπεριαλισμό» στο κεντρικό πανό βροντοφώναξαν την άρνηση τους να συμβιβαστούν με την καταδίκη που του έχει «εξασφαλίσει» η «κυβέρνηση σωτηρίας».
Χωρίς να χαθεί ούτε λεπτό το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο θα συνεχίσει τους αγώνες του, να σχεδιάζει την οργάνωση της πάλης, που ακόμα πιο αποφασιστικά πρέπει να δοθεί απέναντι και στη νέα κυβέρνηση της πλουτοκρατίας, για την προστασία της λαϊκής οικογένειας από την εξαθλίωση, αλλά και για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών της. Ζητήματα αιχμής το επόμενο διάστημα αποτελούν η προστασία των ανέργων ,η μάχη ενάντια στην εργασιακή εφεδρεία που οδηγεί χιλιάδες εργαζόμενους στο Δημόσιο στην απόλυση, η άρνηση πληρωμής των χαρατσιών, η υπεράσπιση των Συλλογικών Συμβάσεων, η αποτροπή των νέων σχεδίων της κυβέρνησης για το Ασφαλιστικό και τις συντάξεις, το Φορολογικό και τα νέα μέτρα που θα δρομολογηθούν με τον κρατικό προϋπολογισμό του 2012.
Καλούμε τους εργαζόμενους του νομού , τους ανέργους, τη νεολαία, τις γυναίκες με τη συμμετοχή τους στην ενδυνάμωση των ταξικών σωματείων, των λαϊκών επιτροπών σε γειτονιές και χωριά να απαντήσουν στο μαύρο μέτωπο κυβέρνησης – ΕΕ – πλουτοκρατίας. Να βρίσκονται σε ετοιμότητα για να απαντήσουν με κάθε τρόπο – μαζικές διαμαρτυρίες, συσκέψεις, συνελεύσεις, στάσεις εργασίας, απεργία. Να σταθούν αδιάλλακτοι απέναντι σε αυτή τη σφοδρή επίθεση και μαχητικά να παλέψουν ώστε να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για την ανατροπή όλων όσων υπονομεύουν τη ζωή της εργατικής τάξης.

ΠΥΡΓΟΣ 18/11/11