Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2011

Συναδέλφισσα, Συνάδελφε ωρομίσθιε, αναπληρωτή, ελαστικά εργαζόμενε στην εκπαίδευση

Συναδέλφισσα, Συνάδελφε ωρομίσθιε, αναπληρωτή, ελαστικά εργαζόμενε στην εκπαίδευση

Όλοι όσοι εργαζόμαστε στην εκπαίδευση, είτε ως ωρομίσθιοι, είτε ως αναπληρωτές (μειωμένου ή πλήρους ωραρίου) ζούμε από πρώτο χέρι:
  • Την εργασιακή περιπλάνηση από σχολείο σε σχολείο για λίγες ώρες,
  • Την ανασφάλεια αν θα έχουμε δουλειά και την επόμενη σχολική χρονιά, αν θα εξασφαλίσουμε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη
  • Τις αμοιβές ψίχουλα, που δεν φτάνουν ούτε για τα στοιχειώδη
Δεν σκοπεύουμε όμως να σου περιγράψουμε την κατάσταση. Άλλωστε, γνωρίζεις καλά τα προβλήματα, αφού τα ζεις καθημερινά, ίσως και για χρόνια ολόκληρα. Αυτό που θέλουμε να σου πούμε είναι πως ήρθε η ώρα να οργανωθούμε και να παλέψουμε:

Τέρμα! Ως εδώ! Δεν πάει άλλο με αυτή την κατάσταση που μας οδηγεί στη φτώχια και στην εξαθλίωση.
Για το λόγο αυτό, αποφασίσαμε να συγκροτήσουμε
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ όσοι εργαζόμαστε σαν συμβασιούχοι στο χώρο της εκπαίδευσης.
Θέλουμε και τη δική σου γνώμη, τη δική σου συμμετοχή. Να παλέψουμε από κοινού για ό, τι σε απασχολεί, ό, τι σε βασανίζει
Τηλ. Επικοινωνίας: …………………………………….

Δουλεύουμε στα σχολεία, με αυτές τις άθλιες εργασιακές σχέσεις γιατί μας θέλουν φτηνούς, αναλώσιμους, με σκυμμένο το κεφάλι! Γιατί ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ, Ευρωπαϊκή Ένωση, μεγαλοεπιχειρηματίες χρόνια προωθούν τις ελαστικές σχέσεις εργασίας, αντί της μόνιμης και σταθερής δουλειάς. Γι’ αυτό το λόγο, οι περισσότεροι από εμάς δουλεύουμε χρόνια σαν συμβασιούχοι, πότε εδώ και πότε εκεί! Την ίδια ώρα, οι ανάγκες για εκπαιδευτικούς στα σχολεία είναι χιλιάδες.
Δεν μπορεί το μέλλον μας, να είναι μια ζωή ανασφάλεια και απανωτοί διαγωνισμοί του ΑΣΕΠ! Χαρτζιλίκι από τους γονείς, να μην μπορούμε να «ανοίξουμε το δικό μας σπίτι». Και την ίδια στιγμή, δίνονται πάνω από 120 δις ευρώ στους τραπεζίτες με τον κρατικό προϋπολογισμό του 2012.
Δεν μπορεί το μέλλον μας να είναι ένα σχολείο, που λειτουργεί σαν επιχείρηση, με διευθυντή-μάνατζερ, ένα σχολείο που έχει στόχο να καταρτίσει τα παιδιά σε δεξιότητες για να είναι και αυτοί φτηνοί και αναλώσιμοι αύριο. Που διδάσκει τον ανορθολογισμό, την διαστρέβλωση της ιστορικής αλήθειας!
Σε καλούμε να παλέψουμε δίπλα-δίπλα!
Από κοινού με τους υπόλοιπους εργαζόμενους δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, σαν μια γροθιά!
  • Για ικανοποιητικούς μισθούς! Άμεσα να καταβληθούν τα δεδουλευμένα, να αποσυρθεί η εγκύκλιος που δεν αναγνωρίζει μισθολογικά την προϋπηρεσία μας
  • Για πλήρη ασφάλιση, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, ανεξάρτητα από τα ένσημα και τις ώρες εργασίας. Για όλους τους άνεργους συναδέλφους μας. Είναι βαρβαρότητα, το 2011, να υπάρχουν άνθρωποι που δεν μπορούν να επισκεφτούν ένα γιατρό
  • Για επίδομα θέρμανσης και δωρεάν στέγαση, όσοι είμαστε μακριά από τα σπίτια μας. Για δωρεάν μετακίνηση στα ΜΜΜ, από και προς το σχολείο.
  • Για αφορολόγητο όριο τις 20 χιλιάδες ευρώ εισόδημα το χρόνο για κάθε άτομο, τις 40 χιλιάδες για κάθε ζευγάρι.
  • Για να μην πληρώσουμε τα χαράτσια, να μην κοπεί σε κανέναν μας το φως, το νερό, το τηλέφωνο! Μας έχουν με ψίχουλα και την ίδια ώρα μας απειλούν και μας εκβιάζουν. Να τους απειλήσουμε εμείς! Ένας για όλους και όλοι για έναν!
ΓΙΑ ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ! ΓΙΑ ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΑΜΕΣΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΧΩΡΙΣ ΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ
ΚΑΤΩ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΜΑΥΡΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑΟΣ
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΙΚΗΤΟΙ. ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ!
Αθήνα, 25/11/2011