Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2011

ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙΣ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΑΝΟΙΓΕΙ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΤΩΝ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ !!!

Απευθυνόμαστε σε εσένα, που με το «νέο σχολείο της αγοράς», πετιέσαι κυριολεκτικά έξω από το σχολείο. Σε σένα που αντιμετωπίζεις τον κίνδυνο της απόλυσης, της μετακίνησης από σχολείο σε σχολείο.
  • Προωθείται η αλλαγή του αναλυτικού προγράμματος, με την κατάργηση μαθημάτων που υπήρχαν μέχρι τώρα (καλλιτεχνικά, β’ ξένη γλώσσα κ.α.).
  • Ετοιμάζεται το δεύτερο κύμα συγχωνεύσεων σχολείων, ιδιαιτέρα στα ΕΠΑΛ-ΕΠΑΣ.
  • Προωθείται η επέκταση των ελαστικών, εργασιακών σχέσεων και η αύξηση του ωραρίου των εκπαιδευτικών. Με το πολυνομοσχέδιο τέρας καταργούνται όλες οι κενές οργανικές θέσεις.
Προωθούνται όλα τα μέτρα που συνοδεύουν την υλοποίηση του «νέου σχολείου» της αγοράς (πιλοτικά σχολεία, νέα αναλυτικά προγράμματα κ.α.) !!! Οι εξελίξεις αυτές αφορούν χιλιάδες εκπαιδευτικούς, διάφορων ειδικοτήτων (ξενόγλωσσοι, θεολόγοι, βιολόγοι, πληροφορικοί, καλλιτεχνικών κ.α.). Αφορούν τελικά όλους τους εκπαιδευτικούς. Αφορούν κάθε λαϊκή οικογένεια. Η κατάργηση της Β’ ξένης γλώσσας το καλοκαίρι δεν αφήνει περιθώρια για αυταπάτες!

Άμεσα ετοιμάζονται χιλιάδες απολύσεις σε όλο το δημόσιο τομέα. Στο μεσοπρόθεσμο γίνεται λόγος για 200 χιλιάδες απολύσεις μέσα στο 2012. Τον Μάιο θα έχουν ετοιμαστεί λίστες για την απόλυση πολλών χιλιάδων εκπαιδευτικών (αυτό δήλωσε ο Ρέππας σε συνάντηση με την ΑΔΕΔΥ). Αυτά τα μέτρα ετοιμάζει το μαύρο μέτωπο ΠΑΣΟΚ- ΝΔ και των άλλων προθύμων. Γυρίζουν τον λαό σε έναν εργασιακό μεσαίωνα για να σώσουν την κερδοφορία των μονοπωλίων, την Ε.Ε., το καπιταλιστικό σύστημα.

Το «νέο σχολείο της αγοράς» αποτελεί στρατηγικό στόχο του κεφαλαίου. Έχει τεθεί πολύ πριν το ξέσπασμα της κρίσης. ΠΑΣΟΚ και ΝΔ προπαγανδίζουν την υλοποίησή του εδώ και πολλά χρόνια, βήμα-βήμα το υλοποιούν. Θέλουν τα παιδιά ημιμαθή, τα σχολεία να λειτουργούν σαν εταιρείες και τους εκπαιδευτικούς με σκυμμένο το κεφάλι, με ανύπαρκτα εργασιακά δικαιώματα. Τα μέτρα αυτά υλοποιούνται σε όλη την Ε.Ε., όπου στην πλειοψηφία των χωρών δεν υφίσταται μονιμότητα.

Το ΠΑΜΕ τονίζει ότι η επιχειρούμενη κατάργηση των εικαστικών από το σχολείο είναι μια αντιδραστική εξέλιξη και πρέπει να αποσυρθεί άμεσα!

Η δική μας αντίληψη για το σχολείο και τη διαπαιδαγώγηση θεωρεί ότι η καλλιτεχνική παιδεία είναι τμήμα της αισθητικής αγωγής των νέων ανθρώπων και δομικό στοιχείο ώστε να διαμορφώνονται δημιουργικές ολοκληρωμένες προσωπικότητες ικανές να κατανοούν την κοινωνία και τους νόμους της και να συμμετέχουν δημιουργικά στις αναγκαίες αλλαγές της. Η καλλιτεχνική παιδεία, συμβάλλει στην ανάπτυξη της αισθητής νόησης, στην ανάπτυξη του συναισθηματικού κόσμου των ανθρώπων. Η ενασχόληση των νέων ανθρώπων με την Τέχνη απελευθερώνει τις δημιουργικές τους δυνάμεις, καλλιεργεί τη γνώση τους για τον κόσμο.

Συναδέλφισσα, Συνάδελφε, πάλεψε από κοινού με το ΠΑΜΕ:
  1. Καμιά απόλυση- καμία εφεδρεία. Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους.
  2. Καμιά χαμένη οργανική θέση. Όλοι οι εκπαιδευτικοί να αποκτήσουν οργανική θέση.
  3. Όχι στις μετακινήσεις των εκπαιδευτικών, όχι στις μετατάξεις.
  4. Κατάργηση κάθε μορφής ελαστικής απασχόλησης. Κατάργηση του ΑΣΕΠ. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων στην εκπαίδευση (αναπληρωτών, ωρομισθίων) χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
Τις κρίσιμες αυτές ώρες εμπιστέψου το ΠΑΜΕ, ακόμα και αν δεν συμφωνείς σε όλα μαζί του. Σε προειδοποίησε έγκαιρα για όλα όσα έρχονται. Μπήκε μπροστά στην οργάνωση της πάλης.
Το ΠΑΜΕ σε καλεί να πάρεις την υπόθεση στα χέρια σου. Να παλέψεις για τη ζωή σου και τη ζωή των παιδιών σου.
ΚΑΤΩ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑΣ !
ΚΑΜΙΑ ΘΥΣΙΑ-ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ Η ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑ!

Αθήνα, 9/11/2011