Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2011

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ Επανασυνδέθηκε το ρεύμα σε οικογένεια που ζει με το προνιακό επίδομα

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ Ν. ΗΛΕΙΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
Επανασυνδέθηκε το ρεύμα σε οικογένεια που ζει με το προνιακό επίδομα

Την επανασύνδεση του ηλεκτρικού ρεύματος στο σπίτι της Κωστούλας Ζάγκλη που ζει σε λυόμενη κατοικία στο Ανεμοχώρι κατάφεραν χτες οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ μετά από παρέμβασή τους στην αρμόδια διεύθυνση της ΔΕΗ ΑΕ στον Πύργο. Η παροχή του ρεύματος είχε διακοπεί από τον Μάη και μέχρι σήμερα ζούσαν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα.
Υπενθυμίζουμε ότι η Κωστούλα Ζάγκλη ζει με το πενιχρό προνιακό επίδομα των 300 ευρώ τον μήνα, μαζί με την άνεργη κόρη της και την εξάχρονη εγγονή της και αδυνατεί να ανταποκριθεί σε στοιχειώδεις υποχρεώσεις. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα 6 μήνες τώρα να ζει σε συνθήκες που παραπέμπουν στις αρχές του προηγούμενου αιώνα.
Στη ΔΕΗ καθημερινό είναι το φαινόμενο της διακοπής ηλεκτροδότησης των σπιτιών και των καταστημάτων, είτε λόγω αδυναμίας πληρωμής της κατανάλωσης είτε για να αποφύγει ο κόσμος το φορολογικό χαράτσι, που επιβάλει η κυβέρνηση.
Η κυβέρνηση σε συνεργασία με την τρόικα και τ' άλλα κόμματα της πλουτοκρατίας (ΝΔ, ΛΑ.Ο.Σ., Μπακογιάννη) έχει μετατρέψει τη ΔΕΗ σε ανώνυμη εταιρεία, προς πώληση, εξαφανίζοντας τον κοινωνικό της χαρακτήρα, με στόχο μόνο την εξασφάλιση της αύξησης της κερδοφορίας των μετόχων της.
Το ηλεκτρικό ρεύμα αποτελεί κοινωνικό αγαθό απαραίτητο για τη διαβίωση κάθε ανθρώπου και δε νοείται να το στερείται κανείς!
Το ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους τους άνεργους, τους χαμηλόμισθους και τους χαμηλοσυνταξιούχους και συνολικά τα λαϊκά στρώματα να μη φοβηθούν να σηκώσουν το κεφάλι και να σταθούν αλληλέγγυοι μ' όλους τους εργαζόμενους. Να ενισχύσουν την δράση του σωματείου τους, να αντιδράσουν συλλογικά απέναντι σε κάθε επίθεση που δέχονται στα δικαιώματά τους. Να απαιτήσουν αγωνιστικά να μη μείνει κανένας χωρίς νερό, ρεύμα, τηλέφωνο, χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.
Να απαντήσουν στην πράξη απέναντι στην ολομέτωπη επίθεση που δεχόμαστε με την συμμετοχή τους στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στις 6:30 μ.μ. στην πλατεία ΟΤΕ στον Πύργο.