Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2010

Δελτίο τύπου σχετικά με την επίσκεψη Καραθανασόπουλου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΝΙΚΟΥ ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΥ
ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΜΕ ΤΗΝ ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ
Κατά την χθεσινή του επίσκεψη στο νομό μας του υποψήφιου περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας επισκέφθηκε χώρους υγείας που είναι ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο νομός μας. Η κατάσταση στο ΙΚΑ και στα νοσοκομεία του νομού μας είναι εγκληματική. Η ζωή των εργαζομένων, των φτωχών λαϊκών στρωμάτων κρέμεται κυριολεκτικά από μια κλωστή. Κάθε έννοια στοιχειώδους αντιμετώπισης διαφόρων περιστατικών επαφίεται στις φιλότιμες προσπάθειες του προσωπικού. Κλινικές και ιατρεία κλείνουν λόγο έλλειψης προσωπικού. Γιατροί, νοσηλευτές και βοηθητικό προσωπικό αντιμετωπίζουν καθημερινά δύσκολες έως και τραγικές καταστάσεις και καλούνται να αντιμετωπίσουν τα περιστατικά με διαρκή τον κίνδυνο της έλλειψης στοιχειωδών μέσων για να κάνουν τη δουλειά τους.
Η όλη κατάσταση είναι συνειδητή επιλογή των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ σήμερα, της ΝΔ χτες. Σκοτώνουν το λαό, έχοντας όλα τα προηγούμενα χρόνια πάρει μέτρα για την παντελή υποβάθμιση της Υγείας και σήμερα η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με τη δραστική μείωση των δημόσιων δαπανών για την Υγεία, επικαλούμενη το μνημόνιο, θέτει σε κίνδυνο την υγεία του λαού και οδηγεί τους εργαζόμενους σε ιδιωτικές υπηρεσίες Υγείας και Ασφάλειας.
Θα πρέπει τα λαϊκά στρώματα να διεκδικήσουν
Σύγχρονη, αποκλειστικά δημόσια, δωρεάν Υγεία για όλους χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
Την άμεση κάλυψη των ελλείψεων με πρόσληψη όλου του αναγκαίου προσωπικού, όλων των κλάδων και ειδικοτήτων με σχέση εργασίας μόνιμης, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης.
Σε όλο τον πληθυσμό βιβλιάριο Υγείας χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Καμιά πληρωμή ή συμμετοχή σε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, εργαστηριακές εξετάσεις, νοσήλια και θεραπείες. Κατάργηση των εισφορών των εργαζομένων, αυτοαπασχολούμενων, αγροτών και των συνταξιούχων στον κλάδο Υγείας.
Να διασφαλιστεί από τον κρατικό προϋπολογισμό η προμήθεια του απαραίτητου τεχνολογικού - ιατροφαρμακευτικού εξοπλισμού και η μέριμνα για τη συντήρησή του, ώστε να εξυπηρετούνται οι ασθενείς.

 Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε συζήτηση στο Δημαρχείο Πύργου (από όπου και η φωτογραφία) όπου σε μια κατάμεστη αίθουσα έγινε αναλυτική συζήτηση για τις θέσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης μπροστά στην εκλογική μάχη. Οι συγκεντρώσεις και οι συσκέψεις των υποψηφίων Δημάρχων και του Υποψήφιου περιφερειάρχη θα ενταθούν τις επόμενες μέρες. Η αρχή θα γίνει την Παρασκευή 24 Σεπτέμβρη στις 7:30 μ.μ. στο Δημαρχείο Αρχαίας Ολυμπίας.