Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2010

Ανακοίνωση της ΠΑΣΕΒΕ

    ΠΥΡΓΟΣ 27/09/2010

ΤΑ  ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΜΑΣ ΟΞΥΝΟΝΤΑΙ !! Η ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ ΤΩΝ  ΑΝΤΙΛΑΪΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ. ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΜΟΝΗ !!   ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΤΩΡΑ !!

Συνάδελφοι  επαγγελματίες, βιοτέχνες, μικροί έμποροι, αυτοκινητιστές, συνταξιούχοι,
Η κατάσταση  που αντιμετωπίζουμε χειροτερεύει μέρα με την μέρα. Η δουλειά μας λιγοστεύει, ο τζίρος πέφτει, τα χρέη μεγαλώνουν. Πως θα αντεπεξέλθουμε στα έξοδα της οικογενείας που αυξάνονται; Πως θα πληρώσουμε τον ΟΑΕΕ, το νοίκι, την ΔΕΗ, τις επιταγές, την τράπεζα; Χιλιάδες  συνάδελφοι μας οδηγούνται στην ανεργία πνιγμένοι  στα χρέη.

  •  Απαιτούμε άμεσα ιατροφαρμακευτική κάλυψη και ασφαλιστική ενημερότητα  για τους 400.000 ασφαλισμένους και τις οικογένειές τους, που δεν έχουν να πληρώσουν.
  • Σφράγισμα βιβλίων στην Εφορία χωρίς  προϋπόθεση εξόφλησης του Επιμελητηρίου για να μπορούν οι συνάδελφοι  να ασκούν το επάγγελμα
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ:

  • ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 29/09/2010 ΣΤΟΝ ΟΑΕΕ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ
  • ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 30/09/2010 ΣΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΠΥΡΓΟΥ

Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ μας λέει ότι φτάσαμε ως εδώ, γιατί ήμασταν  σπάταλοι τα προηγούμενα χρόνια. Μας καλεί να κάνουμε υπομονή. ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ


Ο ανταγωνισμός με τα μονοπώλια φταίει, που είναι άνισος και αυτό δεν μπορεί να αλλάξει.   Όποια ανάπτυξη και να ’ρθει, όποτε και  να ’ρθει, δεν θα είναι για το καλό σου.
Σ’  έχουν προγραμμένο. Σου ζητάνε να σκύψεις το κεφάλι και να δεχτείς αδιαμαρτύρητα την καταστροφή σου.

Μην τους κάνεις την χάρη.
Τα παιδιά σου έχουν δικαίωμα να μορφωθούν. Έχεις πληρώσει γι αυτό, και το κράτος είναι υποχρεωμένο να δώσει μόρφωση  για όλους.
Είναι δικαίωμα σου, η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και το κράτος πρέπει να στην προσφέρει.
Είναι δικαίωμα σου, ένα μεροκάματο που να καλύπτει τις ανάγκες της οικογενείας σου. Η σημερινή πρόοδος της επιστήμης και της τεχνολογίας, δίνει όλες τις δυνατότητες για να βγάζεις με άνεση το ψωμί σου αντί να τυραννιέσαι.
Είναι δικαίωμα σου, η αξιοπρεπής σύνταξη μετά από τους κόπους μιας ζωής. Το κράτος οφείλει να αποδώσει το μερτικό σου από τον κρατικό προϋπολογισμό στον ΟΑΕΕ και να μην το χαρίσει στις τράπεζες και τα μονοπώλια.
 Η πλειοψηφία της ΓΣΕΒΕΕ, της ΕΣΕΕ, των επιμελητηρίων το μόνο που επιδιώκουν είναι πως θα χωνευτούν όλα τα αντιλαϊκά μέτρα χωρίς αντιδράσεις.
Συνάδελφε επαγγελματία, βιοτέχνη, μικρέ έμπορε
Ο διπλανός σου έκλεισε. Εσύ τι θα κάνεις; Θα περιμένεις να έλθει και η σειρά σου;
Αυτό  επιδιώκουν αυτοί που μας οδήγησαν μέχρι εδώ.
Η θέση σου είναι στους αγώνες μαζί με την ΠΑΣΕΒΕ. Η θέση σου είναι με το ΠΑΜΕ και  την ΠΑΣΥ, των αγωνιζομένων εργατών  και αγροτών, που είναι αποφασισμένοι  να μην υποκύψουν στην αντιλαϊκή  λαίλαπα που ξετυλίγεται.

Μόνο  η λαϊκή συμμαχία μπορεί να υπερασπίσει  τα δικαιώματα και τις ανάγκες  σου.
Μόνο δυνάμωμα των κοινών αγώνων προς μπορεί να σε υπερασπίσει !!

Όταν σε κυνηγά η τράπεζα, η εφορία, το ταμείο. Όταν η ΔΕΗ ακριβαίνει. Όταν σου αρνούνται την περίθαλψη στα νοσοκομεία που έκτισες. Όταν υποθηκεύουν  την μόρφωση των παιδιών σου . Όταν ξεπουλάνε κάθε δημόσιο αγαθό που σου ανήκει
. Μόνο  ένα λαϊκό μέτωπο μπορεί να δώσει ελπίδα και προοπτική για  μια κοινωνία απαλλαγμένη από  των βραχνά των  μονοπωλίων και των τραπεζών. Ο δρόμος που χαράζουν τα μονοπώλια, είναι αδιέξοδος για τα συμφέροντα σου.

Είναι αναγκαία η δικιά  σου συμμετοχή.
  • Δυνάμωσε  τα σωματεία, κάνε τα όπλα αντίστασης και  διεκδίκησης.
  • Μην τα χαρίζεις στις συμβιβασμένες ηγεσίες  που θέλουν να τα μετατρέψουν σε διαχειριστές της φτώχιας.
  • Μην, αφήσεις την κυβέρνηση, την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Δ ΝΤ να σε πετάξουν στον δρόμο.
Δεν είναι ανίκητοι
 Στα χέρια μας βρίσκεται το μέλλον και εξαρτάται από την επιμονή και την αποτελεσματικότητα των αγώνων μας.
Μην σκύβεις το κεφάλι. Δεν είναι μονόδρομος οι λίγοι να ληστεύουν τους πολλούς, αυτούς που παράγουν και οι πολλοί να οδηγούνται στην ανεργία, στην φτώχεια, στην εξαθλίωση.