Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2010

ΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΚΟΛΕΓΙΕΣ


ΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΚΟΛΕΓΙΕΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟ ΛΑΟ ΚΑΙ ΤΟ ΚΚΕ

Στην προσπάθειά τους να νομιμοποιήσουν την αντιλαϊκή πολιτική που υπηρετούν και να βγάλουν από τη μέση κάθε εμπόδιο στην εφαρμογή της, ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΛΑ.Ο.Σ. δε διστάζουν να συνεργαστούν απροκάλυπτα σε επίπεδο δήμων, συγκροτώντας κοινό μέτωπο ενάντια σε υποψηφίους του ΚΚΕ.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί ο δήμος της Ικαρίας, όπου τα τρία κόμματα, μαζί και ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, στηρίζουν τον ίδιο υποψήφιο ενάντια στον Σ. Σταμούλο, νυν δήμαρχο Εύδηλου και επικεφαλής του ψηφοδελτίου της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στις ερχόμενες εκλογές.                                                                                    
Μάλιστα, ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ ανέθεσαν στον ΛΑ.Ο.Σ. την προπαγανδιστική υπεράσπιση της συνεργασίας τους, η οποία εκφράζεται με τη στήριξη όλων σε ένα στέλεχος του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, αφού ο τωρινός υποψήφιος δήμαρχος διετέλεσε στο παρελθόν υποψήφιος βουλευτής του σχήματος!
Εκφράζοντας το σύνολο των συνεργαζόμενων κομμάτων, ο βουλευτής του ΛΑ.Ο.Σ. Κ. Αϊβαλιώτης γράφει στην εφημερίδα του ΛΑ.Ο.Σ. ότι «η Ικαρία μένει πίσω στην ανάπτυξη και η αιτία είναι - κυρίως - οι μουχλιασμένες ιδέες του ΚΚΕ που στοιχειώνουν κάποια ακραία μυαλά για δεκαετίες (...) το ΚΚΕ άρχισε να τρέμει, γιατί όλοι εμείς οι Ικαριώτες που δεν είμαστε ΚΚΕ αντιπροσωπεύουμε το 66% (σ.σ. αθροίζει ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑ.Ο.Σ. και ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ) (...) Απέναντι σε αυτό το σκληρό κομμουνιστή κατεβάζουμε ένα ψηφοδέλτιο νίκης που κάνει πράξη την Εθνική Ενότητα. Όλοι το στηρίζουν πλην (φυσικά...) του μουχλιασμένου ΚΚΕ. Η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, ο ΛΑ.Ο.Σ., οι αριστεροί, οι οικολόγοι, οι ανεξάρτητοι πολίτες κάθε ιδεολογίας (σ.σ. σκόπιμα δεν ονοματίζει τον ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ) που μπούχτισαν όλα αυτά τα χρόνια με τη μιζέρια που φέρνει το ΚΚΕ (...) Να γίνουν έργα, να ανοίξουν ξενοδοχεία, να πέσουν κονδύλια από την ΕΕ, να γίνει μαρίνα και να έρχονται τα γιοτ, να γίνει διεθνώς γνωστό το νησί του Ικάρου με τη λειτουργία της Διεθνούς Ικάριας Αεραθλητικής Ακαδημίας που θέλουν να τη φτιάξουν οι Τούρκοι στη Μικρά Ασία για να οικειοποιηθούν τον... Ικαρο (!) Όλοι μαζί οι δημοκρατικοί μη κομμουνιστές πολίτες, όλοι όσοι βαρεθήκαμε την μούχλα του ΚΚΕ στηρίζουμε το ψηφοδέλτιο της συμφιλίωσης (...) Παλέψαμε πολύ για να φτιαχτεί το ψηφοδέλτιο της νίκης και θα αγωνισθούμε για ένα ποσοστό - ρεκόρ, και ας κλαίει όσο θέλει το ΚΚΕ».
             "Μαύρο" στο μαύρο μέτωπο.            
Το παράδειγμα της Ικαρίας είναι το πιο χαρακτηριστικό αλλά όχι το μόνο. Οι συνδυασμοί που στηρίζει το ΚΚΕ στις περιφέρειες και στους Δήμους σε όλη την χώρα είναι το μόνο εμπόδιο για την υλοποίηση της αντιλαϊκής πολιτικής που υπερασπίζονται τα κόμματα του Ευρωμονόδρομου. Είναι φανερή η στόχευση που υπηρετεί η συγκρότηση μετώπου ενάντια στο ΚΚΕ, όπως αποκαλυπτικός είναι και ο τρόπος με τον οποίο ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑ.Ο.Σ και ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ αντιλαμβάνονται την «ανάπτυξη» στην Ικαρία και αλλού. Είναι, άλλωστε, αυτή τους η συν αντίληψη για την κυρίαρχη πολιτική που τους ενώνει ενάντια στο ΚΚΕ, γεγονός που αποτελεί ασφαλές κριτήριο, για να τους «μαυρίσει» ο λαός  σε κάθε  γωνιά της Ελλάδας. Η μόνη απάντηση που οφείλει να δώσει ο λαός και της Ηλείας είναι να τους γυρίσει την πλάτη και να τους μαυρίσει μέσα στην κάλπη. Να ενισχύσει τα αγωνιστικά ψηφοδέλτια της ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ σε Δήμους και σε περιφέρειες.

*Γιάνναρος Χρήστος Γραμματέας της Ν.Ε. Ηλείας του Κ.Κ.Ε., υποψήφιος Δήμαρχος Πύργου με την Λαϊκή Συσπείρωση