Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου 2010

Για το θέμα του ΟΣΕ


Το ξεπούλημα του ΟΣΕ είναι συνειδητή επιλογή ΠΑΣΟΚ – ΝΔ.
Ο σχεδιασμός της κυβέρνησης για τον ΟΣΕ είναι ιδιωτικοποίηση - συρρίκνωση - ξεπούλημα της περιουσίας του, για να προωθήσει την "απελευθέρωση" των σιδηροδρομικών μεταφορών σύμφωνα με τις κατευθύνσεις της ΕΕ. Οι συνέπειες θα είναι μεγάλες και για τα εργασιακά και μισθολογικά δικαιώματα των εργαζομένων στον ΟΣΕ και συνολικά για τα λαϊκά στρώματα, αφού θα σημάνει νέες καταργήσεις και περιορισμούς δρομολογίων, και δραστικές αυξήσεις των εισιτηρίων.
Χαρακτηριστική είναι η κατάσταση με το δίκτυο του ΟΣΕ στην Πελοπόννησο: Σταθμοί κλείνουν. Εγκαταστάσεις και χώροι στην περιοχή μετατρέπονται σε «φιλέτα» για ξεπούλημα, ενώ θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν προς όφελος της λαϊκής οικογένειας.
Ήταν συνειδητή επιλογή των κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ ο μαρασμός και η απαξίωση των σιδηροδρόμων της χώρας μας, με τη δημιουργία ελλειμμάτων, ώστε να δικαιολογείται η παρουσίαση ως μόνης λύσης της εφαρμογής της στρατηγικής τους επιδίωξης για παραχώρηση και αυτού του κρίσιμου τομέα των μεταφορών στο μεγάλο κεφάλαιο.
Είναι, επίσης, επικίνδυνη για το λαό η θέση που προβάλλουν οι «Οικολόγοι», ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, μαζί με παράγοντες για δήθεν στήριξη του σιδηρόδρομου στην Πελοπόννησο σα λύση για «όλα». Δεν λένε κουβέντα για την ιδιωτικοποίηση, τα ακριβά εισιτήρια τους μονοπωλιακούς ομίλους που κερδίζουν από την ανάπτυξη ενός ιδιωτικοποιημένου ΟΣΕ. Οι ίδιοι στήριξαν τις οδηγίες της Ε.Ε. για «απελευθέρωση», δηλαδή ιδιωτικοποίηση, των μεταφορών.
Οι εργαζόμενοι, οι μικρομεσαίοι της πόλης και της υπαίθρου έχουν κάθε συμφέρον να εναντιωθούν στην ολοκλήρωση αυτού του εγκλήματος. Να καταδικάσουν στην πράξη με τους αγώνες τους τη νέα απεργοσπαστική διάταξη που ψήφισαν από κοινού ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ, με την οποία προσπαθούν να βάλουν φραγμό στις απεργίες με πρόστιμα σε όσους απεργούν στο όνομα του «δημοσίου συμφέροντος». Το «δημόσιο συμφέρον» για αυτούς ταυτίζεται με τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας και όχι τις λαϊκές ανάγκες. 
Ο λαός χρειάζεται να διεκδικήσει σύγχρονο αποκλειστικά δημόσιο σιδηρόδρομο με δίκτυο που να καλύπτει όλη τη χώρα εξασφαλίζοντας ασφαλή και φθηνή μετακίνηση για τους επιβάτες και τα προϊόντα, στο πλαίσιο ενός ενιαίου φορέα συγκοινωνιών και μεταφορών. Αυτό σημαίνει απόρριψη της πολιτικής απελευθέρωσης της ΕΕ και των κομμάτων που την υπηρετούν.
Οι εργαζόμενοι και ο λαός να περάσουν στην αντεπίθεση να εγκαταλείψουν και να καταδικάσουν το μαύρο μέτωπο ΠΑΣΟΚ – ΝΔ – ΛΑΟΣ να στείλουν μήνυμα ψηφίζοντας- στηρίζοντας τους συνδυασμούς της «Λαϊκής Συσπείρωσης» που στηρίζει το ΚΚΕ στην Περιφέρεια και στους Δήμους.