Σάββατο 4 Σεπτεμβρίου 2010

Ανακοίνωση για το θέμα του πετρελαίου θέρμανσης


ΝΕΑ ΛΗΣΤΡΙΚΗ ΕΠΙΔΡΟΜΗ

Οι αυξήσεις που η κυβέρνηση επιχειρεί να επιβάλλει για το πετρέλαιο θέρμανσης,μέσω της αύξησης της φορολογίας πάνω στις ήδη αβάσταχτες τιμές που ισχύουν, έρχεται να δώσει τη χαριστική βολή σε εκατομμύρια εργαζόμενους, συνταξιούχους, αυτοαπασχολούμενους, φτωχούς αγρότες, άνεργους, ανήμπορους, που υποφέρουν από τις άγριες πολιτικές που εφαρμόζει και θα τους οδηγήσει σε απόγνωση.
 Τα μέτρα της κυβέρνησης με την στήριξη της αξιωματικής αντιπολίτευσης και των κομμάτων του ευρωμονόδρομου δεν έχουν τελειωμό, είναι μέτρα ταξικά, υπηρετούν μόνο την κερδοφορία του κεφαλαίου και μεγαλώνουν τη φτώχεια και την δυστυχία σε αυτούς που παράγουν τον πλούτο.
 Οι εργαζόμενοι, οι αυτοαπασχολούμενοι, η φτωχή αγροτιά, ένα δρόμο έχουν το δυνάμωμα της συμμαχίας τους, για την ανατροπή αυτών των πολιτικών. Η οικονομία και η εξουσία στα χέρια του λαού, αυτή είναι η απάντηση.
Το λαϊκό κίνημα, πρέπει να είναι σε εγρήγορση διεκδικώντας αποφασιστικά κατάργηση του ΦΠΑ και του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης, δηλαδή φθηνό πετρέλαιο για το λαό.
Ο λαός δεν πρέπει να δώσει καμία σημασία σε αυτά που διαδίδει η κυβέρνηση για εξαίρεση και μειωμένα τιμολόγια για τους εξαθλιωμένους. Άλλωστε έχει πείρα από προηγούμενα μέτρα και τις σημερινής κυβέρνησης και των προηγούμενων και για το πετρέλαιο θέρμασης και για άλλα προϊόντα λαϊκής κατανάλωσης.