Πέμπτη 31 Μαρτίου 2011

ΕΚΛΕΓΜΕΝΟΙ ΣΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΥΡΓΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΔΑΣ

ΕΚΛΕΓΜΕΝΟΙ ΣΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΥΡΓΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΔΑΣ
Οι εκλεγμένοι με την ΔΑΣ - που στηρίζεται από το ΠΑΜΕ - στο Δ.Σ. του Εργατικού Κέντρου Πύργου καταγγέλλουμε τις προσπάθειες που καταβάλλουν οι δυνάμεις του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού στην διοίκηση του Εργατικού Κέντρου για τον αποκλεισμό από την διοίκηση των δυνάμεων του ΠΑΜΕ.
Με συντονισμένο αντι ΠΑΜΕ μέτωπο, που έχουν συγκροτήσει ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ, όπως φάνηκε από την πρώτη συνεδρίαση του Δ.Σ. και με σκοπό να παραχαράξουν την θέληση των εργαζομένων, αρνούνται την πρόταση μας για αντιπροσωπευτικό- αναλογικό προεδρείο, με στόχο να μην βγαίνουν στο φως οι αποφάσεις που η διοίκηση θα λαμβάνει, επί της ουσίας πως θα εξυπηρετούν την κυβερνητική αντεργατική πολιτική, εν πολλοίς τους εργοδότες και θα επιχειρούν τον αποπροσανατολισμό της εργατικής τάξης και την υπονόμευση των αγωνιστικών διαθέσεων των εργαζομένων.
Μετά από αυτήν την εξέλιξη αποκαλύπτεται ότι η πολιτική ταύτιση ΠΑΣΟΚ, ΝΔ για τη διαχείριση και την υλοποίηση της κυρίαρχης και αντιδραστικής πολιτικής βρίσκει έκφραση με την κοινή στάση των παρατάξεών τους ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ στο συνδικαλιστικό κίνημα και στη συγκρότηση κοινού μπλοκ απέναντι στις ταξικές δυνάμεις στο εργατικό κίνημα, και στο ΠΑΜΕ.
Κατανοούμε ότι η δράση του ΠΑΜΕ και η καταξίωσή του σε όλο και πλατύτερα τμήματα των εργαζομένων έχει ανησυχήσει τον κυβερνητικό - εργοδοτικό συνδικαλισμό. Έχει οδηγήσει την ΠΑΣΚΕ και την ΔΑΚΕ στο να πετάξουν και το τελευταίο φύλλο συκής και να συμμαχήσουν σε μια αντί - ΠΑΜΕ κατεύθυνση, χρησιμοποιώντας όλα τα μέσα για να νοθέψουν συσχετισμούς, να περιορίσουν τη δύναμη του ταξικού κινήματος, τη δύναμη των εργαζομένων. Η προσπάθεια αυτή προμηνύει άσχημα μαντάτα για το ίδιο το συνδικαλιστικό εργατικό κίνημα, δείχνει για άλλη μια φορά ακόμα ποιοι το οδηγούν στη διάσπαση και ας χύνουν κροκοδείλια δάκρυα, δήθεν, για την ενότητα της εργατικής τάξης. Οι πράξεις τους υποδηλώνουν ότι θέλουν και μ' αυτό τον τρόπο να συνεχίσει το ΕΚΠ να αποτελεί φιλοκυβερνητικός, φιλεργοδοτικός μηχανισμός, χειροκροτητής της αντεργατικής πολιτικής της Κυβέρνησης, των ευμενών σχολίων των εργοδοτών.
Οι δυνάμεις που συσπειρωνόμαστε στην ΔΑΣ και στο ΠΑΜΕ, έχουμε συναίσθηση της ευθύνης και του χρέους μας απέναντι στους εργαζόμενους. Θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις στην κατεύθυνση οργάνωσης της πάλης ενάντια στις αντιλαϊκές πολιτικές κυβέρνησης - ΕΕ – ΔΝΤ, για να θεριέψει η αντίσταση και να οργανωθεί η αντεπίθεση των εργαζομένων κόντρα σε όλους όσους στηρίζουν τους εκμεταλλευτές τους, για να κατακτήσει η εργατική τάξη ότι της ανήκει.
Ξεκαθαρίζουμε ότι δεν υποκύπτουμε σε κανέναν πολιτικό εκβιασμό- δήλωση μετάνοιας δεν υπογράφουμε, και ότι  μέσα και έξω από το ΔΣ, με ή χωρίς καρέκλες θα συνεχίσουμε τη δράση μας με ένταση των προσπαθειών για ακόμα πλατύτερο άνοιγμα μέσα στους εργαζόμενους, την προσπάθεια για το ζωντάνεμα και την ενίσχυση των σωματείων. Να δίνουμε καθημερινά τη μάχη για τα συμφέροντα της εργατικής τάξης.