Τρίτη 1 Μαρτίου 2011

Η συνέντευξη τύπου της Λαϊκής Συσπείρωσης Πύργου

Με αφορμή την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πύργου η Λαϊκή Συσπείρωση Πύργου αποφάσισε να δώσει Συνέντευξη Τύπου για τα ζητήματα που απασχόλησαν την χθεσινή συνεδρίαση του Συμβουλίου και απασχολούν και το σύνολο των εργαζομένων του Δήμου μας.
Η Δημοτική αρχή του δήμου μας, που στις τελευταίες εκλογές, εκλέχθηκε με την στήριξη του ΠΑΣΟΚ – Δημοκρατικής Αριστεράς εφαρμόζει κατά γράμμα την πολιτική της κυβέρνησης και υλοποιεί το σύνολο των αντιλαϊκών μέτρων που έχει ψηφίσει.
Έτσι είδαμε το προηγούμενο διάστημα να υλοποιεί αποφάσεις που αφορούσαν στο κλείσιμο χώρων άθλησης των δημοτών μας (κολυμβητήριο), στην προώθηση της αντιλαϊκής πολιτικής στην παιδεία, εντείνοντας τους ταξικούς φραγμούς στην μόρφωση (συγχωνεύσεις σχολικών μονάδων), να δέχεται χωρίς δεύτερη κουβέντα την περαιτέρω υποχρηματοδότηση της παιδείας. Χτες έφτασαν στο σημείο να αρνούνται να κουβεντιαστεί στο Δημοτικό Συμβούλιο τα ζητήματα της Υγείας που απασχολούν όλο το νομό με την έλλειψη προσωπικού αλλά και το χαράτσι των 5€ στα κέντρα Υγείας και στα νοσοκομεία.
Την ίδια στιγμή όμως ήταν πρόθυμοι να κουβεντιάσουν αναλυτικότατα πως ο δήμος μας θα εναρμονιστεί πλήρως στις κατευθύνσεις της ΕΕ ,πως θα δημιουργήσει επιχειρήσεις, για να πληρώνουμε ένα κοινωνικό αγαθό όπως είναι το νερό, συνεχώς πιο ακριβά.
Φυσικά συμπαραστάτη σε όλο αυτό το σχεδιασμό είχε την παράταξη της ΝΔ στο Δημοτικό Συμβούλιο Πύργου. Άλλωστε εκφραστές της ίδιας πολιτικής είναι και στο Δήμο και στην κεντρική εξουσία.
Εκεί που όμως είχαμε ρεσιτάλ υποστήριξης της πολιτικής που οδήγησε τον λαό του Δήμου μας και της χώρας μας γενικότερα σε αυτή την κατάσταση είναι στην συζήτηση για τη λήψη δανείου ύψους 3.000.000€ από τον Δήμο Πύργου. Σε κοινή γραμμή και οι δύο παρατάξεις δεν ανέφεραν τίποτα για τα χρήματα που χρωστάει η κεντρική εξουσία στο δήμο μας, για τα επιπλέον χρήματα που πρέπει να διεκδικήσουμε για να ολοκληρωθούν έργα που είναι ύψιστης σημασίας για την περιοχή μας ιδιαίτερα μετά από τις πυρκαγιές του 2007 και θα βελτίωναν λίγο τις συνθήκες διαβίωσης των κατοίκων των ορεινών περιοχών του δήμου μας. Αυτά τα χρήματα δηλαδή που έχουμε πληρώσει για να μας παρέχονται ανθρώπινες υπηρεσίες τα διαθέτουμε στην κεντρική εξουσία να τα παραχωρεί στις τράπεζες, να τα παίρνουμε εμείς σε μορφή δανείου και να πληρώνουμε τους τόκους. Αυτή είναι η λογική και η κατεύθυνση της κεντρικής εξουσίας και σε αυτή συμπορεύεται η δημοτική αρχή και η μείζονα αντιπολίτευση του δήμου Πύργου. Να ενισχυθεί ακόμα περισσότερο το μεγάλο κεφάλαιο και να πέσουν μεγαλύτερα βάρη στις πλάτες των εργαζόμενων. Αντίθετα είχαμε έναν παροξυσμό δηλώσεων για το ορθό των αποφάσεων των προηγούμενων Δημοτικών αρχών να υπερδιπλασιάσουν τα δημοτικά τέλη τα προηγούμενα χρόνια. Φυσικά πάρθηκε απόφαση με την σύμφωνη γνώμη και των δύο παρατάξεων για την λήψη του δανείου που η αποπληρωμή του θα βαρύνει ακόμα περισσότερο τις πλάτες των λαϊκών οικογενειών.
Στην κουβέντα για τα χρέη του Δήμου μιλάγανε για εκατομμύρια ευρώ λες και είναι πετσετάκια όπως λέει και το τραγούδι. Ο ένας αντιδήμαρχος ανέφερε ότι τα χρήματα που έπρεπε να δοθούν από την κεντρική εξουσία στο Δήμο είναι 1,5 εκατομμύρια ευρώ ο άλλος 2 ή 3 εκατομμύρια ευρώ και πάει λέγοντας. Όσον αφορά τα χρέη του Δήμου από εκεί που λέγαμε 1.000.000 ευρώ το Δεκέμβρη, 3.000.000 σύμφωνα με τους πρόσφατους υπολογισμούς φτάσαμε ο δήμαρχος να αναφέρει ότι τα χρέη του δήμου είναι πάνω από 6.000.000 ευρώ. Χρήματα που φυσικά το επόμενο διάστημα θα πληρώσουμε όλοι μας. Όλοι θυμόμαστε την προσπάθεια που έκανε η δημοτική αρχή να πάρει δάνειο 1.000.000 € τον Δεκέμβρη λέγοντας τότε ότι όχι μόνο θα ξεπληρωθούν τα χρέη του Δήμου αλλά και θα επαναλειτουργήσει το κολυμβητήριο Πύργου στην προσπάθεια τότε να το νομιμοποιήσει στην συνείδηση του κόσμου. Χθες πήραμε απόφαση για 3 εκατομμύρια ευρώ και δεν χρειάστηκε να προσπαθήσουν στο ελάχιστο να ωραιοποιήσουν την κατάσταση αφού η πλειοψηφία του ΠΑΣΟΚ είχε την αμέριστη συμπαράσταση της παράταξης της ΝΔ και μαζί θα προσπαθήσουν να το κουκουλώσουν.
Οι εργαζόμενοι, οι φτωχομεσαίοι αγρότες, οι αυτοαπασχολούμενοι του δήμου μας δεν έχουν να περιμένουν τίποτα καλό από τα κόμματα του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ ούτε και από τους “εκλεκτούς” τους στο Δήμο Πύργου. Θα πρέπει βαδίζοντας στον δρόμο που έδειξαν οι τελευταίες ελπιδοφόρες κινητοποιήσεις στην πόλη μας να συνεχίσουν ακόμα πιο αποφασιστικά σε αυτήν την κατεύθυνση της οργάνωσης του αγώνα τους, στην συγκρότηση του πλατιού λαϊκού μετώπου που θα απαιτεί την ικανοποίηση του συνόλου των σύγχρονων λαϊκών αναγκών, με τη συμμετοχή τους στις κινητοποιήσεις που θα έρθουν για τα ζητήματα της Υγείας, της Παιδείας, των Συλλογικών Συμβάσεων, της ασφάλισης και συνολικότερα των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν στην καθημερινή τους ζωή. Να είναι το συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στις 10 Μάρτη στις 7:00 μ.μ. στην πλατεία ΟΤΕ στον Πύργο ,που γίνεται με αφορμή την ημέρα της γυναίκας μια ακόμα απάντηση σε όλους αυτούς τους υποστηριχτές της αντιλαϊκής πολιτικής του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ, του ΛΑΟΣ, της ΕΕ, και της Τρόικας.
Να απαιτήσουμε: 
Καμία θυσία για την πλουτοκρατία
    Να πτωχεύσει η πλουτοκρατία- 
   ΟΧΙ ο λαός