Σάββατο 19 Μαρτίου 2011

ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΜΕΝ ΚΑΙ ΔΙΑΤΑΖΟΜΕΝ... ΕΝ ΕΤΗ 2011

Στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πύργου οι μεγαλύτεροι θυμήθηκαν άλλες εποχές του “αποφασίζομεν και διατάζομεν”. Οι νεώτεροι γνώρισαν πως είναι το να αγωνιάς για το αύριο το δικό σου και των συνανθρώπων σου και να σου στερούν με το έτσι θέλω την δυνατότητα να πληροφορηθείς τουλάχιστον το τι γίνεται δίπλα σου. Ο Δήμαρχος, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και η παράταξη του ΠΑΣΟΚ στο Δημοτικό Συμβούλιο δεν φέρνουν θέματα που προτείνονται για συζήτηση γιατί αποφασίζουν ότι δεν ενδιαφέρουν την κοινωνία. Αρνήθηκαν να κουβεντιάσουν για την αντισεισμική θωράκιση, το κολυμβητήριο, το πρόβλημα της υγείας κ.α. που είναι βραχνάς για την περιοχή και δυσκολεύει ακόμα περισσότερο την ζωή των κατοίκων της περιοχής που τόσα έχουν περάσει το προηγούμενο διάστημα.
Φυσικά για ακόμα μια φορά είδαμε την κοινή συμπόρευση του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ. Οι παρατάξεις που στηρίζουν στον δήμο από κοινού αποφάσισαν να υλοποιήσουν την κατεύθυνση του Νόμου για την παιδεία και να μην γίνει καμία κινητοποίηση για το κλείσιμο σχολικών μονάδων στην περιοχή μας ,παρά μόνο να περιμένουμε να ξανασυναντηθεί πάλι ο Δήμαρχος με την Διαμαντοπούλου για να συνεργαστούν στο πώς, με όσο το δυνατόν λιγότερες αντιδράσεις, θα υλοποιηθεί η κυβερνητική πολιτική. Είδαμε να μην επιτρέπουν με οποιοδήποτε τρόπο, είτε με ψηφοφορία είτε με μεταξύ τους συναλλαγή, σε κανέναν κομμουνιστή να συμμετέχει σε Διοικητικά Συμβούλια οργανισμών και επιτροπών του Δήμου. Γεγονός που επαναλαμβάνεται από την αρχή της χρονιάς και όχι μόνο στο Δήμο Πύργου αλλά σε όλους τους Δήμους του νομού μας. Φοβούνται να υπάρχει μια πρόταση διαφορετικής λογικής από αυτή που εκφράζουν τα κόμματα του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ: Βάρη στους φτωχομεσαίους και στο απυρόβλητο αυτοί που μας δημιουργούν τα προβλήματα.
Στο συγκεκριμένο Δημοτικό Συμβούλιο είχαμε και το απίστευτο γεγονός να οριστεί Εκπρόσωπος, που ορίζεται από το Εργατικό Κέντρο Πύργου, σε πλήρη μυστικότητα και με συνωμοτικό τρόπο από τις παρατάξεις της ΠΑΣΚΕ και της ΔΑΚΕ(ορίζοντας τακτικό και αναπληρωματικό μέλος τους επικεφαλής τους, Ορφανό Νίκο και Σταθά Παναγιώτη ),με σκοπό να μην το μάθουν οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ και να μην κουβεντιαστεί το ζήτημα σε συνεδρίαση του Συμβουλίου του ΕΚ, όπου οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ είναι δεύτερη δύναμη!
Για τις προτεραιότητες που έχει ο Δήμος για την κάλυψη των λαϊκών αναγκών έχουμε αναφερθεί και τις άλλες φορές αλλά και στην τελευταία συνεδρίαση έδωσε διαπιστευτήρια. Δεν υπάρχουν χρήματα, κονδύλια, κωδικοί και ότι άλλο κατά καιρούς έχουν αναφέρει, για την λειτουργία του κολυμβητηρίου αλλά την ίδια στιγμή δίνουμε σαν Δήμος 15.000€ στους Αγγελόπουλους και στους Γιαννακόπουλους να κάνουν την φιέστα του ALL STAR GAME στον Πύργο. Για αυτό δεν θέλουν να κουβεντιαστεί το θέμα της λειτουργίας του κολυμβητηρίου στο Δημοτικό Συμβούλιο όλο το προηγούμενο διάστημα και όχι μόνο στην τελευταία συνεδρίαση.
Από ότι έχει αποδειχθεί μόνο ο ίδιος ο λαϊκός παράγοντας μπορεί να τους αναγκάσει να κουβεντιάσουν ζητήματα που απασχολούν όλους μας. Αυτό αποδείχθηκε και στην συνεδρίαση που κουβέντιασε για το κολυμβητήριο το Δεκέμβρη και στην τελευταία για το ζήτημα με τις συγχωνεύσεις των σχολείων. Ο ίδιος ο λαϊκός παράγοντας να πάρει την κατάσταση στα χέρια του να γυρίσει την πλάτη στο ΠΑΣΟΚ, στη ΝΔ και στους εκλεχτούς τους στην τοπική Διοίκηση και στο συνδικαλιστικό κίνημα. Να δώσουμε δύναμη σε αυτούς που φοβούνται: Στις δυνάμεις του ΠΑΜΕ και στην ΠΑΣΥ και να τιμωρήσουμε όλους αυτούς τους οσφυοκάμπτες που με την στάση τους ρίχνουν νερό στον μύλο της αντιλαϊκής πολιτικής.
Να συνεχίσουμε ακόμα πιο αποφασιστικά την οργάνωση του αγώνα, στην συγκρότηση του πλατιού λαϊκού μετώπου που θα απαιτεί την ικανοποίηση του συνόλου των σύγχρονων λαϊκών αναγκών, με τη συμμετοχή όλων όσων πλήττονται από αυτή την πολιτική στις κινητοποιήσεις που θα έρθουν για τα ζητήματα της Υγείας, της Παιδείας, των Συλλογικών Συμβάσεων, της ασφάλισης και συνολικότερα των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν στην καθημερινή τους ζωή.