Δευτέρα 14 Μαρτίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΠΕΙΡΩΣΗΣ ΠΥΡΓΟΥ


Την Πέμπτη 17 Μάρτη 2011 στις 6:00 μ.μ. πραγματοποιείται η 4η Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πύργου. Οι Δημοτικοί σύμβουλοι του ΚΚΕ, εκλεγμένοι με την Λαϊκή Συσπείρωση Χρήστος Γιάνναρος και Θανάσης Καραμπέτσος για ακόμα μια φορά ζήτησαν από τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου και τον Δήμαρχο Πύργου να φέρουν προς συζήτηση θέματα που απασχολούν την καθημερινή ζωή των κατοίκων του δήμου μας. Όμως στα θέματα προς συζήτηση που θα απασχολήσουν σύμφωνα με την ημερήσια διάταξη που υπάρχει δεν αναφέρεται κανένα από αυτά. Φαίνεται για ακόμα μια φορά ότι η δημοτική αρχή Πύργου σε πλήρη εναρμόνιση με τις προεκλογικές δεσμεύσεις που έχει δώσει στην κεντρική εξουσία αποφεύγει να κουβεντιάσει ουσιώδη ζητήματα που απασχολούν τους κατοίκους όπως είναι η υγεία, η παιδεία, η ανεργία, η φοροεισπρακτική πολιτική της κυβέρνησης, το περιβάλλον, η δυνατότητα των νέων στην άθληση κ.α. και προτιμάει να κουβεντιάζει ζητήματα που έχουν να κάνουν με το πώς θα προετοιμάσουν καλύτερα το έδαφος για να υλοποιηθεί πλήρως το επόμενο διάστημα η αντιλαϊκή κατεύθυνση του Καλλικράτη. Έτσι αντί να κουβεντιάσουμε για το νοσοκομείο και το κολυμβητήριο προτιμάει να κουβεντιάσει για ζητήματα που απασχολούν μόνο τους ίδιους και την κυβέρνηση που θέλει να υλοποιήσει αυτή την πολιτική. Ταυτόχρονα φέρνει και θέμα να δώσουμε σαν δήμος Πύργου 15.000€ για την πραγματοποίηση του ALL STAR GAME στο μπάσκετ, ενώ όλο το προηγούμενο διάστημα δεν υπήρχαν χρήματα για να λειτουργήσει το κολυμβητήριο Πύργου. Οι εργαζόμενοι, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι αγρότες, οι νέοι και οι νέες να βγάλουν γρήγορα συμπεράσματα από την στάση των εκλεγμένων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, να μην περιμένουν τίποτα καλό από αυτούς και να οργανώσουν την πάλη τους για να αντεπιτεθούν σε αυτή την πολιτική.
Σας επισυνάπτουμε το έγγραφο που στείλαμε από 4-3-2011 στον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβούλιο για τον ορισμό θεμάτων στην πρώτη συνεδρίαση που θα πραγματοποιηθεί.

Πύργος 4-3-2011

Προς
Τον κ. Πρόεδρο του Δ.Σ.


Παρακαλούμε στην πρώτη τακτική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Πύργου να είναι θέματα της ημερήσιας διάταξης τα εξής ζητήματα που έχετε δεσμευτεί ότι θα απασχολήσουν το Δημοτικό Συμβούλιο:
  1. Προβλήματα με τις παροχές Υγείας στο Δήμο Πύργου. Λειτουργία νοσοκομείου και παροχές πρωτοβάθμιας Υγείας.
  2. Μόλυνση περιβάλλοντος στην περιοχή του πρώην Δήμου Βώλακος από την εκπομπή ρύπων από το εργοστάσιο επεξεργασίας Πυρήνα και επιπτώσεις στη ζωή των κατοίκων του Δήμου Πύργου.
Επίσης θα θέλαμε ενημέρωση για το τι βήματα έχουν γίνει έτσι ώστε να υλοποιηθεί η δέσμευσή σας στο Δημοτικό Συμβούλιο ότι από 15 Μάρτη θα λειτουργεί το κολυμβητήριο Πύργου.
Ζητάμε το αίτημα μας να κοινοποιηθεί στον κ. Δήμαρχο και στους Δημοτικούς Συμβούλους.

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι με την Λαϊκή Συσπείρωση



Χρήστος Γιάνναρος 
Θανάσης Καραμπέτσος