Σάββατο 19 Μαρτίου 2011

Εκλογές στο εργατικό κέντρο

Συναδέλφισσα, συνάδελφε
ΞΕΡΕΙΣ….
Οι σημερινές εκλογές του εργατικού κέντρου γίνονται σε μία περίοδο που όλοι μας δεχόμαστε τη χειρότερη, την πιο βάρβαρη επίθεση των τελευταίων 10ετιών, στο σύνολο των οικονομικών, θεσμικών, ασφαλιστικών και δημοκρατικών δικαιωμάτων μας. Σε μια περίοδο που η Ευρωπαϊκή Ένωση επιτίθεται και τσακίζει τα δικαιώματα και τη ζωή των εργαζομένων σε όλες τις χώρες.
ΘΥΜΗΣΟΥ….
Ότι αντιλαϊκό, αντεργατικό έχει ψηφιστεί τις προηγούμενες 10ετίες, ότι δικαιώματα και κατακτήσεις αφαίρεσαν οι καπιταλιστές μαζί με τις κυβερνήσεις της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης από τους εργαζόμενους είχαν την ανοχή ή ανοιχτή υποστήριξη του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού.
Από την ψήφιση της συνθήκης του Μάαστριχτ, που έβαλε τα θεμέλια της αντεργατικής λαίλαπας, έως τη σημερινή αντεργατική καταιγίδα της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, ο ρόλος αυτής της αντεργατικής ελίτ ήταν και παραμένει ίδιος:
Αποπροσανατολισμός και υπονόμευση των αγώνων. Δικαιολόγηση και φτιασίδωμα κάθε αντιλαϊκού μέτρου και παγίδευση μέσω των λεγόμενων κοινωνικών διαλόγων.
ΜΗ ΞΕΧΝΑΣ….
Τον καπιταλισμό τον ζήσαμε και στη φάση της ανάπτυξής του και στην κρίση του. Τον ζήσαμε και με διαχειριστή τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και με διαχειριστή τις κυβερνήσεις της ΝΔ.
ΣΚΕΨΟΥ….
Κατανοείς πόσο πιο δύσκολη και επώδυνη θα ήταν η κατάσταση για τους εργαζόμενους εάν δεν υπήρχε το ΠΑΜΕ και αν 10 χρόνια τώρα δεν αποκάλυπτε αυτή την επίθεση, δεν προειδοποιούσε και δεν προετοίμαζε τους εργαζόμενους. Εάν δεν αντιστεκόταν καθημερινά, δεν παρεμπόδιζε και δεν καθυστερούσε αυτή την επίθεση. Εάν δεν ήταν το αντίπαλο δέος για εργοδότες και κυβερνήσεις, τον εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό.
ΣΤΗΡΙΞΕ – ΔΩΣΕ ΔΥΝΑΜΗ στη 

ΔΑΣ – την δύναμη που 

στηρίζεται από το ΠΑΜΕ.