Σάββατο, 25 Ιουνίου 2011

ΠΑΝΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ-Π.Α.ΣΥ. ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ!


ΠΑΝΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ-Π.Α.ΣΥ.

ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ!
ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΟΛΟΙ ΣΤΗ 48ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ
ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 28/6 & ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 29/6
ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΣΤΙΣ 10:00 π.μ. ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΟΤΕ ΣΤΟΝ ΠΥΡΓΟ
ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 10:00 π.μ. ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΙΕΣ
ΔΕΞΑΜΕΝΗΣ ΚΑΙ ΛΑΠΑΤΟ ΣΤΟΝ ΠΥΡΓΟ

Αγρότες - Αγρότισσες
Τα βάρβαρα μέτρα που προωθούνται με το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα απειλούν να δώσουν το τελειωτικό χτύπημα στη μικρομεσαία αγροτιά. Η παραπέρα μείωση της αγοραστικής ικανότητας των λαϊκών στρωμάτων, που θα φέρουν η νέα μείωση των μισθών των εργαζομένων, οι πρόσθετες αυξήσεις του ΦΠΑ, το κλείσιμο κι άλλων μικρομάγαζων και τα άλλα αντιλαϊκά μέτρα που θα ληφθούν, θα πλήξει καίρια τους μικρομεσαίους αγρότες, καθώς θα μειωθεί η διάθεση των αγροτικών προϊόντων που παράγουν και το εισόδημά τους θα υποστεί νέα συρρίκνωση.
Καίρια πλήγματα στο αγροτικό εισόδημα θα προκαλέσουν, επίσης, η αύξηση στο υπέρογκο κόστος παραγωγής, με την αλλαγή, από 13% σε 23%, του συντελεστή ΦΠΑ για τα αγροτικά μέσα και εφόδια και τη μεγάλη ανατίμηση στο πετρέλαιο, καθώς και το πετσόκομμα, 35% κατά μέσο όρο, των αγροτικών επιδοτήσεων.
Από το πενιχρό εισόδημα των μικρομεσαίων γεωγροκτηνοτρόφων θα αφαιρέσουν και τα διάφορα "ειδικά χαράτσια" που επιβάλλονται, όπως για την ασφάλιση στον ΕΛΓΑ, για τη δήλωση ΟΣΔΕ, για την αδειοδότηση των γεωτρήσεων, για την άρδευση από τους ΤΟΕΒ, για τις σταυλικές εγκαταστάσεις και την ηλεκτρονική σήμανση των ζώων κ.ά.
Όλα αυτά θα έχουν ως αποτέλεσμα να μεγαλώσει, δραματικά, η φτώχεια στο χωριό και γενικότερα στην ύπαιθρο.
Αγρότες - Αγρότισσες
Αποτελεί άμεση ανάγκη να απαντήσουμε στην επίθεση κυβέρνησης - τρόικας με την οργάνωση της πάλης της μικρομεσαίας αγροτιάς σε αγωνιστική συμμαχία με την εργατική τάξη και τα άλλα λαϊκά στρώματα.
Η ΠΑΣΥ συντονίζει τα αγωνιστικά της βήματα με το ΠΑΜΕ των εργατοϋπαλλήλων, την ΠΑΣΕΒΕ των μικρών επαγγελματιών, βιοτεχνών και εμπόρων, το ΜΑΣ της σπουδάζουσας νεολαίας, την ΟΓΕ των γυναικών της λαϊκής οικογένειας.
Διαδηλώνουμε όλοι μαζί, στέλνοντας το μήνυμα ότι τα νέα αντιλαϊκά μέτρα δε θα περάσουν. Δε θα επιτρέψουμε να γκρεμίσουν και όσες από τις λαϊκές κατακτήσεις έχουν απομείνει όρθιες από την προηγούμενη αντιλαϊκή λαίλαπα, να ισοπεδώσουν όλα τα λαϊκά δικαιώματα.
Αγρότες - Αγρότισσες
Υπάρχει άλλος δρόμος. Υπάρχει φιλολαϊκή λύση. Ο δρόμος της σύγκρουσης με τα μονοπώλια και την ΕΕ για λαϊκή εξουσία και οικονομία που θα υπηρετεί τις λαϊκές ανάγκες. Σ' αυτή την προοπτική βρίσκεται η σωτηρία της μικρομεσαίας αγροτιάς από το ξεκλήρισμα και η εξασφάλιση ενός καλύτερου μέλλοντος.
Μπορεί στη χώρα μας να υπάρξει μια διαφορετική αγροτική ανάπτυξη που θα υλοποιείται στο πλαίσιο του κεντρικού σχεδιασμού της οικονομίας, με κοινωνικοποίηση των συγκεντρωμένων μέσων παραγωγής και της γης, με τη συνεταιριστικοποίηση της διάσπαρτης αγροτικής γης και παραγωγής και τη δημιουργία των παραγωγικών συνεταιρισμών.
Στο πλαίσιο αυτό μπορούν οι μικρομεσαίοι αγρότες να διασφαλίσουν σταθερή δουλειά και ικανοποιητικό εισόδημα, παράγοντας φτηνά και υγιεινά αγροτικά προϊόντα για τη διατροφή του λαού μας και τις αναγκαίες πρώτες ύλες για την ανάπτυξη της μεταποιητικής βιομηχανίας.

ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ!
ΚΑΜΙΑ ΘΥΣΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΦΤΩΧΟΛΟΓΙΑ - ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ Η ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑ