Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2011

Χαριστική βολή σε Ταμεία και συντάξεις



Οι αποφάσεις τρόικας και κυβέρνησης τη βδομάδα που πέρασε προδιαγράφουν ένα βαρύ χειμώνα για τα εργατικά και ασφαλιστικά δικαιώματα εργαζομένων και συνταξιούχων. Το «κούρεμα» των κρατικών ομολόγων και αυτών που είχαν τα Ταμεία οδηγεί στην οριστική χρεοκοπία τους, στη λεηλασία και του τελευταίου ευρώ που έχει απομείνει από τις εισφορές των εργαζομένων. Σηματοδοτούν μια νέα επέλαση στις συντάξεις, στις παροχές Υγείας, στις υπηρεσίες Πρόνοιας που δίνονταν μέσω των ασφαλιστικών ταμείων. Η κυβέρνηση σήκωσε το πιστόλι, όπλισε και έδωσε τη χαριστική βολή στα Ταμεία και τις συντάξεις.
Αυτή είναι η πραγματικότητα, όσο και αν η κυβέρνηση επιχειρεί με απύθμενο θράσος να εξαπατήσει τους εργαζόμενους, να κρύψει τις καταστροφικές συνέπειες των αποφάσεών της για τη δημόσια Κοινωνική Ασφάλιση. Η στάση της κυβέρνησης και η προσπάθεια να δικαιολογήσει αυτό το έγκλημα είναι πέρα για πέρα προκλητική.
Τα Ταμεία - και μέσω αυτών οι εργαζόμενοι - πλήρωσαν τη μεταπολεμική ανάπτυξη του καπιταλισμού στην Ελλάδα. Πλήρωσαν για να στήσουν οι καπιταλιστές με δανεικά και αγύριστα επιχειρήσεις, τράπεζες, καράβια. Πλήρωσαν το χρηματιστηριακό τζόγο, στον οποίο έριξαν τον ιδρώτα του εργάτη, για να έχουν ρευστό οι επιχειρήσεις. Πλήρωσαν το χρηματιστηριακό παροξυσμό των δομημένων ομολόγων. Πλήρωσαν κάθε είδους απάτη μέσα και έξω από τους ναούς του τζόγου. Πληρώνουν και τώρα με το «κούρεμα» των κρατικών ομολόγων. Πλήρωσαν την ανάπτυξή τους, πληρώνουν και την κρίση τους, που έφερε η ανάπτυξή τους.
Όλοι μαζί, εργαζόμενοι στο Δημόσιο και στον Ιδιωτικό Τομέα, αυτοαπασχολούμενοι, φτωχοί αγρότες, νέοι και νέες οργανώνουμε και συμμετέχουμε στο
Συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ την Παρασκευή 4 Νοέμβρη, στις 18.30 στην πλατεία ΟΤΕ στον Πύργο.
Για να εμποδίσουμε τα αντιλαϊκά μέτρα, αλλά και τα χειρότερα που έρχονται, για μια ζωή με δικαιώματα. Όλοι μαζί στον αγώνα για να ανατρέψουμε την αντιλαϊκή πολιτική, την εξουσία της δικτατορίας των μονοπωλίων.