Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2011

Παρέμβαση για την διακοπή ρεύματος


Στις 12/10/2011 αντιπροσωπεία του σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Ηλείας και του ΠΑΜΕ πραγματοποίησε παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία της ΔΕΗ στον Πύργο απαιτώντας την άμεση επανασύνδεση του ηλεκτρικού ρεύματος και το νέο διακανονισμό σε συνάδελφο ιδιωτικό υπάλληλο, πατέρα- μέλος μονογονεϊκής οικογένειας, ο οποίος αδυνατούσε να πληρώσει τους λογαριασμούς.
Με τη δυναμική κινητοποίηση, η διεύθυνση της ΔΕΗ προχώρησε στην επανασύνδεση του ρεύματος και σε νέο διακανονισμό.
Στη ΔΕΗ καθημερινό είναι το φαινόμενο της διακοπής ηλεκτροδότησης των σπιτιών και των καταστημάτων, είτε λόγω αδυναμίας πληρωμής της κατανάλωσης είτε για να αποφύγει ο κόσμος το φορολογικό χαράτσι, που επιβάλει η κυβέρνηση.
Η κυβέρνηση σε συνεργασία με την τρόικα και τ' άλλα κόμματα της πλουτοκρατίας (ΝΔ, ΛΑ.Ο.Σ., Μπακογιάννη) έχει μετατρέψει τη ΔΕΗ σε ανώνυμη εταιρεία, προς πώληση, εξαφανίζοντας τον κοινωνικό της χαρακτήρα, με στόχο μόνο την εξασφάλιση της αύξησης της κερδοφορίας των μετόχων της.
Το ηλεκτρικό ρεύμα αποτελεί κοινωνικό αγαθό απαραίτητο για τη διαβίωση κάθε ανθρώπου και δε νοείται να το στερείται κανείς!
Το ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους τους άνεργους, τους χαμηλόμισθους και τους χαμηλοσυνταξιούχους και συνολικά τα λαϊκά στρώματα να μη φοβηθούν να σηκώσουν το κεφάλι και να σταθούν αλληλέγγυοι μ' όλους τους εργαζόμενους. Να ενισχύσουν την δράση του σωματείου τους, να αντιδράσουν συλλογικά απέναντι σε κάθε επίθεση που δέχονται στα δικαιώματά τους. Να απαιτήσουν αγωνιστικά να μη μείνει κανένας χωρίς νερό, ρεύμα, τηλέφωνο, χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.
Να απαντήσουν στην πράξη απέναντι στην ολομέτωπη επίθεση που δεχόμαστε με την συμμετοχή τους στην απεργία στις 19 Οκτώβρη και στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στις 10π.μ. στην πλατεία ΟΤΕ στον Πύργο.