Δευτέρα, 3 Οκτωβρίου 2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΚΥΚΛΙΟ ΤΟΥ ΥΠ. ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΣΗ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ


Η εγκύκλιος του Υπουργείου Εργασίας που εξειδικεύει τους όρους και τις προϋποθέσεις για τη συνταξιοδότηση των γυναικών έρχεται να επισφραγίσει την αντιλαϊκή απόφαση που πριν ένα χρόνο πήρε η κυβέρνηση αυξάνοντας τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης των εργαζόμενων γυναικών.
Έρχεται να διώξει το όποιο προπέτασμα καπνού είχε σηκώσει η προπαγάνδα της κυβέρνησης με τη συναίνεση της ΝΔ και των συμβιβασμένων ηγεσιών στο συνδικαλιστικό και γυναικείο κίνημα, για εξαγορά χρόνων για δήθεν συνταξιοδότηση των γυναικών νωρίτερα από τα ανώτερα όρια των 65 χρόνων που έβαζε ο νόμος.
Οι εργαζόμενες γυναίκες και μητέρες ανηλίκων ατόμων με αναπηρία, των πολυτέκνων, δεν πρέπει να χαθούν στον κυκεώνα των μεταβατικών διατάξεων ψάχνοντας να βρουν κάποια θετική ρύθμιση. Δεν πρέπει να δεχτούν να πληρώσουν τα υπέρογκα ποσά της εξαγοράς του χρόνου για τη μητρότητα που προβλέπουν ορισμένες διατάξεις.
Δεν αφήνουν περιθώρια για αυταπάτες η γενική εξίσωση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης ανδρών και γυναικών στα 65 χρόνια με την κατάργηση της πενταετούς διαφοράς αλλά και η συζήτηση σε όλες τις χώρες της ΕΕ για παραπέρα αύξηση στα 67 ή και στα 71 χρόνια συνταξιοδότησης.
Όλες οι εργαζόμενες γυναίκες σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα πρέπει να ξεσηκωθούν. Να απαιτήσουν κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών μέτρων, διεκδικώντας σύνταξη στα 55 χρόνια και για όσες δουλεύουν σε βαριές και ανθυγιεινές δουλειές στα 50 χρόνια. Να υπάρχει η 5ετής διαφορά μεταξύ αντρών και γυναικών και στις πρόωρες συνταξιοδοτήσεις μητέρων ανηλίκων, ΑμΕΑ και πολυτέκνων.
Οι γυναίκες, οι εργαζόμενες, οι μητέρες, οι νέες, έχουν τους περισσότερους λόγους και πρέπει να πρωτοστατήσουν στην οργάνωση της λαϊκής συμμαχίας και αντεπίθεσης για να παρεμποδιστεί, να ανατραπεί η βάρβαρη πολιτική που οδηγεί τους εργαζόμενους δεκαετίες πίσω, υπηρετώντας τα συμφέροντα των μεγάλων επιχειρηματιών, για την προστασία του καπιταλισμού που γεννά τη φτώχεια, τις κρίσεις, τους πολέμους.

ΑΘΗΝΑ 30//9/2011 ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ