Πέμπτη 28 Ιουλίου 2011

37o Φεστιβάλ ΚΝΕ - ΟΔΗΓΗΤΗ Ο δικός σου δρόμος για τις δικές σου ανάγκες ΜΕ ΤΟ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ

ΠΡΟΦΕΣΤΙΒΑΛΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 31 ΙΟΥΛΙΟΥ 20.00
ΣΤΗΝ ΠΛ. ΚΟΥΡΟΥΤΑΣ
Σε περιμένουμε στο φεστιβάλ μας! Στο μεγαλύτερο πολιτικό – πολιτιστικό ταξίδι που γυρίζει όλη τη χώρα με την ακούραστη εθελοντική δουλειά μελών και φίλων της ΚΝΕ. Στο φεστιβάλ που συμμετέχουν εκατοντάδες χιλιάδες νέοι και νέες.
Στην χώρα μας παράγεται τεράστιος πλούτος από τους εργαζόμενους όμως τον συγκεντρώνουν και τον καρπώνονται οι καπιταλιστές, εκμεταλλεύονται την εργασία των πολλών και κλέβουν το προϊόν της. Τα 600δις που έχουν σε τράπεζες της Ελβετίας είναι κομμάτι αυτού του πλούτου. Την ίδια ώρα οι οικογένειες μας, αυτοί που τον παράγουν, αντιμετωπίζουν τη φτώχια, την ανεργία, την αβεβαιότητα. Αυτό συμβαίνει γιατί τα εργοστάσια, η επιστήμη, η τεχνολογία, η γη, οι επιχειρήσεις, τα λιμάνια βρίσκονται στην ιδιοκτησία μιας χούφτας κηφήνων.
Το σύστημα που ακούει στο όνομα καπιταλισμός μας αρνείται το δικαίωμα στην εργασία, στη μόρφωση, στον ελεύθερο χρόνο, στη ζωή.
Η σημερινή κοινωνία δεν έχει τίποτα προοδευτικό να δώσει σε εμάς και στις οικογένειες μας. Τα κόμματα της πλουτοκρατίας, το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ, κλιμακώνουν έναν πόλεμο χωρίς προηγούμενο για να φορτώσουν τα βάρη της δικής τους κρίσης στις πλάτες μας.
Πάνω από όλα στόχος τους είναι να μην αμφισβητήσουμε ποτέ τα κέρδη και την εξουσία τους! Υπάρχει άλλος δρόμος…
Έλα με την ΚΝΕ να παλέψουμε μαζί για μία άλλη κοινωνία, το σοσιαλισμό! Την κοινωνία όπου στο επίκεντρο της ανάπτυξης δεν είναι τα κέρδη των λίγων αλλά η ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών. Που οι εργαζόμενοι με τη δική τους εξουσία θα έχουν στα χέρια τους όλα τα μέσα παραγωγής, θα αξιοποιούν τον πλούτο που παράγουν για τα δικά τους συμφέροντα!
Έλα να παλέψουμε για μία ζωή χωρίς φτώχια, πολέμους και ναρκωτικά, για μια ζωή χωρίς καταπίεση και εκμετάλλευση. Με προβάδισμα στην ολόπλευρη μόρφωση, τον πολιτισμό και τον αθλητισμό. Έλα μαζί μας! Οργανώσου στην ΚΝΕ! Έλα στον αγώνα για τον σοσιαλισμό – κομμουνισμό! Σε αυτή την κοινωνία βρίσκεται η ζωή που μας αξίζει!
στο χώρο του φεστιβάλ...
  • ΣΥΝΑΥΛΙΑ από μαθητικά συγκροτήματα.
  • ΟΜΙΛΙΑ: Άγγελος Κολόσακας –μέλος της Ν.Ε. Ηλείας του ΚΚΕ.
  • βιβλιοπωλείο της «Σύγχρονης Εποχής».
  • προβολή DVD.