Δευτέρα 18 Ιουλίου 2011

ΓΙΑ ΤΑ ΙΕΚ

Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποίησε αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών στις 14/7/2011 στα γραφεία της Γενικής Γραμματείας Δια Βίου Μάθησης επί της οδού Αχαρνών, με θέμα την καταβολή των δεδουλευμένων στους εκπαιδευτικούς των δημοσίων ΙΕΚ.
Η υπόθεση αυτή αφορά πάνω από 6 χιλιάδες εκπαιδευτικούς ωρομίσθιους, που απασχολούνταν σε πάνω από 100 ΙΕΚ σε όλη την Ελλάδα.
Την αντιπροσωπεία υποδέχτηκε ο Γ. Γραμματέας Δια Βίου Μάθησης, ο πρόεδρος και ο διευθύνων σύμβουλος του ΙΔΕΚΕ, οι οποίοι παραδέχτηκαν ότι υπάρχουν οφειλές σε καθηγητές από το 2008 που φθάνουν τα 37εκ. ευρώ.
Απέδωσαν τη μη πληρωμή σε γραφειοκρατικά προβλήματα, καθώς, όπως διαβεβαίωσαν την αντιπροσωπεία, τα λεφτά έχουν βρεθεί.
Δεσμεύτηκαν ότι οι καθηγητές των πρώτων ΙΕΚ θα αρχίσουν να πληρώνονται από τα τέλη Ιουλίου, ενώ γίνεται προσπάθεια να λήξει η πληρωμή όλων των καθηγητών μέχρι τα τέλη Νοέμβρη.
Η αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών κατήγγειλε το γεγονός ότι υπάρχουν εργαζόμενοι που προσφέρουν εργασία, αλλά δεν πληρώνονται. Απαίτησε την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων!
Τέλος, να σημειωθεί η παρουσία αστυνομικών δυνάμεων έξω από το χώρο της Γενικής Γραμματείας. Γεγονός που εντάσσεται στη συνολικότερη προσπάθεια για τρομοκράτηση του λαϊκού κινήματος.

Αθήνα, 14/7/2011