Δευτέρα 18 Ιουλίου 2011

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 20 ΙΟΥΛΗ ΣΤΙΣ 8.00 Μ.Μ. ΣΤΗΝ ΠΛ. ΟΤΕ ΣΤΟΝ ΠΥΡΓΟ.

ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΤΑ ΝΕΑ ΑΝΤΙΛΑΪΚΑ ΜΕΤΡΑ

ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ - ΠΡΟΝΟΙΑ

Εργαζόμενοι, εργαζόμενες, άνεργοι, συνταξιούχοι, μετανάστες και μετανάστριες
Με τα πρόσφατα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση, κατ' αρχήν καταργεί 3.000 κρεβάτια και 330 κλινικές στα δημόσια νοσοκομεία. Επιπλέον παραχωρεί 500 κρεβάτια για να τα εκμεταλλεύονται οι ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες. Όλα αυτά συνιστούν ραγδαία επιδείνωση των λαϊκών αναγκών στην Υγεία. Δεν αφήνουν κανένα περιθώριο για αναμονή και αυταπάτες.
Ούτε ώρα χαμένη! Η υγεία μας κινδυνεύει! Τώρα να πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας, να αξιοποιήσουμε τη δύναμη του οργανωμένου αγώνα και της κοινωνικής συμμαχίας για να μπει φρένο στην εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης και των συμμάχων της σε βάρος της υγείας του λαού.
Να μην επιτρέψουμε η ιατροφαρμακευτική και νοσοκομειακή μας περίθαλψη, η Πρόνοια, να γίνει ένα όλο και περισσότερο ακριβοπληρωμένο εμπόρευμα, απλησίαστο για τη λαϊκή οικογένεια.
Στο στόχαστρο η υγεία των λαϊκών στρωμάτων
Η κυβέρνηση, η ΕΕ και το κεφάλαιο με τις άθλιες συνθήκες δουλειάς και ζωής που επιβάλλουν στους εργαζόμενους και στις οικογένειές τους, προκαλούν άμεση και μακροπρόθεσμη φθορά της υγείας τους.
Ταυτόχρονα μειώνουν τις δημόσιες παροχές Υγείας - Πρόνοιας στο ελάχιστο και μετατρέπουν αυτή την λαϊκή ανάγκη σε πεδίο επιχειρηματικής δράσης και κερδοφορίας στο «δημόσιο» και στον ιδιωτικό τομέα.
  • Λένε ότι η Υγεία κοστίζει ακριβά, ότι δεν αντέχει το κράτος αυτή τη δαπάνη: Η αλήθεια είναι ότι το κράτος δεν αντέχει και θεωρεί σπατάλη μόνο ότι αφορά ακόμη και την ελάχιστη προστασία και φροντίδα της υγείας που απέμεινε, γιατί εμποδίζει την ανταγωνιστικότητα των μονοπωλίων. Δεν έχει για τη λαϊκή υγεία, όμως χρηματοδότησε με δεκάδες δισ. ευρώ τους επιχειρηματικούς ομίλους τα τελευταία 5 χρόνια.
  • Λένε ότι με τις συγχωνεύσεις και το κλείσιμο νοσοκομείων, μονάδων Υγείας του ΙΚΑ και προνοιακών ιδρυμάτων, θα μειώσουν τις δαπάνες λειτουργίας και θα αξιοποιήσουν καλύτερα τις υποδομές: Είναι επικίνδυνοι! Αυτό το ανεπαρκές σημερινό δημόσιο σύστημα, σχεδιάζουν να το συρρικνώσουν ακόμα περισσότερο. Αδιαφορούν για το ότι θα αυξηθούν οι λίστες αναμονής για εισαγωγή στα νοσοκομεία. Δε θα υπάρχουν κρεβάτια για έκτακτα περιστατικά, για ΜΕΘ, χειρουργεία κλπ. Αδιαφορούν αν οι χρόνια πάσχοντες, ηλικιωμένοι και ΑμΕΑ, δε βρίσκουν ούτε τώρα μια θέση σε ένα ίδρυμα ή κέντρο αποκατάστασης. Μετατρέπουν ακόμα περισσότερους ασθενείς και αναπήρους σε πελατεία των ιδιωτικών επιχειρηματικών ομίλων στην υγεία και στην αποκατάσταση.
  • Όσες μονάδες Υγείας θα απομείνουν στο δημόσιο, θα λειτουργούν σαν επιχειρήσεις που ένα μικρό μέρος των δαπανών θα πληρώνεται από τα ασφαλιστικά ταμεία και το υπόλοιπο από τους ασθενείς. Ανάλογα με τα κέρδη που θα έχουν αυτές οι μονάδες θα συνεχίσουν να λειτουργούν ή θα κλείνουν στην πορεία. Τα 5 ευρώ για επίσκεψη στους γιατρούς στα δημόσια νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας αποτελούν πρόγευση για το τι θα ακολουθήσει.
Εργατοϋπάλληλοι, μικροβιοτέχνες, φτωχοί αγρότες, γυναίκες και νεολαία των λαϊκών οικογενειών, μη συναινέσετε, απορρίψτε αυτήν την πολιτική που βάζει υποθήκη την υγεία μας, προκειμένου να ξεπεραστεί η κρίση σήμερα και να έρθει η ανάπτυξη αύριο, με ισοπεδωμένα τα δικαιώματά μας και με ακόμα πιο ισχυρή την πλουτοκρατία.

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 20 ΙΟΥΛΗ

ΣΤΙΣ 8.00 Μ.Μ. ΣΤΗΝ ΠΛ. ΟΤΕ ΣΤΟΝ ΠΥΡΓΟ.

Καμία θυσία για την πλουτοκρατία. Την 

κρίση να πληρώσει η ολιγαρχία.