Δευτέρα 4 Ιουλίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Γραμματεία Ν. Ηλείας του ΠΑΜΕ χαιρετίζει τους εκατοντάδες απεργούς που με αποφασιστικότητα έδωσαν τη μάχη της 48ωρης απεργίας σε κάθε τόπο δουλειάς σε όλο το νομό, τις εκατοντάδες των διαδηλωτών που συμμετείχαν στις απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ στον Πύργο.
Οι εργαζόμενοι και η νεολαία του νομού μας, μαζί με τους εκατοντάδες χιλιάδες απεργούς σε όλη την χώρα με την περιφρούρηση της απεργίας σε εκατοντάδες εργασιακούς χώρους από τα χαράματα, αλλά και με συμβολικές καταλήψεις, συγκεντρώσεις και πορείες έστειλαν στο κεφάλαιο και στην εξουσία του ένα ξεκάθαρο μήνυμα: «Μην καρτεράτε να λυγίσουμε»!
Καταγγέλλουμε το στημένο παιχνίδι μερικών δεκάδων κουκουλοφόρων με τις διμοιρίες των ΜΑΤ στο Σύνταγμα, που έχει ως στόχο την κατασυκοφάντηση των εργατικών αγώνων, την τρομοκράτηση του εργαζόμενου λαού και της νεολαίας, την αποτροπή της συμμετοχής τους στις συγκεντρώσεις και στις λαϊκές κινητοποιήσεις. Η σταθερή και επιλεκτική εμφάνιση αυτών των ομάδων στις απεργιακές συγκεντρώσεις υποδηλώνει τους στόχους και φανερώνει τους μηχανισμούς που τις ενεργοποιούν. Οι εργαζόμενοι όχι μόνο δεν πρέπει να φοβηθούν αλλά περιφρουρημένα και οργανωμένα να απαντήσουν στην προβοκατόρικη δράση αυτών των μηχανισμών με μεγαλύτερη συμμετοχή στους αγώνες που θα έρθουν.
Το «μεσοπρόθεσμο» ψηφίστηκε στη Βουλή, όπως και ο εφαρμοστικός νόμος που το εξειδικεύει. Όλα αυτά πρέπει να γίνουν αφορμή να ξεμπερδεύουν οι εργαζόμενοι, οι αυτοαπασχολούμενοι με τις αυταπάτες, τα διλήμματα και τα ιδεολογήματα του «ευρωμονόδρομου».
Με τα βάρβαρα, ταξικά μέτρα του μνημονίου, του «μεσοπρόθεσμου» και του «μνημονίου 2», επί της ουσίας συμφωνούν και τα στηρίζουν η ΝΔ, το κόμμα του Καρατζαφέρη, της Μπακογιάννη και άλλοι. Αλλά ο λαός δεν είπε ακόμη την τελευταία του λέξη. Για να κερδίσει τον πόλεμο, πρέπει από μάχη σε μάχη να γίνεται πιο ισχυρός και ικανός. Ορμητικά να συμμετάσχει στην οργάνωση του εργατικού - λαϊκού αγώνα και της λαϊκής συμμαχίας, με έδρα τους χώρους δουλειάς και την ενδυνάμωση των ταξικών σωματείων, την δουλειά στις συνοικίες και στα χωριά.
Να ανατρέψει το συσχετισμό δυνάμεων παντού στο κίνημα και στο πολιτικό επίπεδο. Για το δικό του δρόμο ανάπτυξης με λαϊκή εξουσία και αποδέσμευση από την ΕΕ.

ΠΥΡΓΟΣ 30/06/2011