Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2010

Δήλωση των εκλεγμένων με την Λαϊκή Συσπείρωση στους Δήμους Πύργου, Ηλιδας και Ζαχάρως.

Σε λίγο που θα κατακάτσει ο κουρνιαχτός από τις φιέστες παράδοσης και παραλαβής, ορκωμοσίας και επιμόρφωσης, θα αποκαλυφθεί γυμνός ο βασιλιάς, θα διαλυθούν οι αυταπάτες.
    Γιατί η σκληρή πραγματικότητα της αντιλαϊκής πολιτικής είναι εδώ. Και τα Δημοτικά Συμβούλια είναι τοπικός μηχανισμός του κράτους, δηλαδή της εξουσίας των μονοπωλίων, της εξουσίας που υπηρετεί τη συγκέντρωση κεφαλαίων και τη δίψα της κερδοφορίας των επιχειρηματιών, θα είναι μοχλός για να περάσει το μνημόνιο και τα νέα μνημόνια που μας επιφυλάσσουν.
    Αν με τον «Καποδίστρια εγκαταλείφθηκαν τα χωριά και η ύπαιθρος με τον «Καλλικράτη» θα ερημώσουν.
    Εμείς συνεπείς και με τη δράση μας τα προηγούμενα χρόνια και με τις προεκλογικές μας δεσμεύσεις, θα θέσουμε στο επίκεντρο και μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο, αλλά κύρια έξω στο λαό, τον άλλο δρόμο ανάπτυξης, που καθορίζεται αποκλειστικά και μόνο από τα συμφέροντα της εργατικής τάξης, των φτωχών αγροτών, των αυτοαπασχολούμενων, της νεολαίας και των γυναικών.
    Αυτός ο δρόμος καπιταλιστικής ανάπτυξης που χρόνια γνωρίζουμε, που υπηρέτησαν και υπηρετούν το ΠΑΣΟΚ, η ΝΔ και το ΛΑΟΣ έφερε ανεργία, φτώχεια, ξεκλήρισμα της μικρομεσαίας αγροτιάς, λουκέτα στα μικρομάγαζα.
    Εμείς έχουμε διαμορφώσει πλαίσιο άμεσων στόχων και αιτημάτων, που συνιστούν μια διαφορετική γραμμή πάλης και ανάπτυξης κι αυτή πρέπει να είναι η γραμμή άμυνας και αντεπίθεσης του λαϊκού κινήματος.
Είναι για εμάς προτεραιότητα:
  • Η λαϊκή  Υγεία και Πρόνοια.
  • Η μόρφωση των παιδιών του λαού και της νεολαίας.
  • Η μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, μακριά από κάθε είδους ομηρία, με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.
  • Η διασφάλιση των συμφερόντων των φτωχομεσαίων αγροτών.
  • Η διάθεση σε ικανοποιητικές τομές των αγροτικών προϊόντων.
  • Η στήριξη των αυτοαπασχολούμενων στην πόλη και στο χωριό.
  • Το δικαίωμα στον πολιτισμό και τον αθλητισμό, στη δημιουργική  αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου.
  • Η μάχη κατά των ναρκωτικών ζήτημα που μας αφορά όλους, γιατί είναι η σύγχρονη μάστιγα ενάντια στη νεολαία.
    Εμείς λέμε ότι, η μεγάλη, αν όχι η συντριπτική πλειοψηφία των τοπικών προβλημάτων, είναι απόρροια της γενικής πολιτικής γραμμής, ότι, είναι αδύνατο να υπάρχει τοπική ή Δημοτική ευημερία στον τόπο μας, να υπάρχουν φιλολαϊκές τοπικές νησίδες, αντιμετώπιση των τοπικών και περιφερειακών ανισοτήτων, όσο υπάρχει η βάρβαρη και αντιλαϊκή κεντρική πολιτική.
    Υπάρχει, όμως, και ο άλλος δρόμος ανάπτυξης, που πάντα ήταν μονόδρομος για τα λαϊκά συμφέροντα, αλλά σε περιόδους κρίσης γίνεται επιτακτική η ανάγκη, η οικονομία, η κοινωνία να λειτουργεί για την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών και όχι για το κέρδος των καπιταλιστών. Μια τέτοια ανάπτυξη έχει μια προϋπόθεση, να αλλάξει χέρια η εξουσία, να μετατραπούν σε κοινωνική κρατική ιδιοκτησία τα συγκεντρωμένα μέσα παραγωγής, η γη, οι πρώτες ύλες, οι πηγές ενέργειας, τα έργα υποδομής.
    Μέσα στα πλαίσια της λαϊκής εξουσίας και οικονομίας, θα μπορέσει να υπάρξει επιστημονικός, κεντρικός, πανεθνικός σχεδιασμός, με γνώμονα τη λαϊκή ευημερία.
    Θα υπάρξει πανελλαδικό και περιφερειακό σχέδιο ανάπτυξης, που θα στοχεύει στην ισόρροπη ανάπτυξη των περιφερειών της χώρας και των βασικών κλάδων της οικονομίας, στην κατοχύρωση βασικών κοινωνικών δικαιωμάτων, με την πλήρη κατάργηση της εμπορευματοποίησής τους.
    Κεντρικό σχέδιο ανάπτυξης, που μπορεί να διασφαλίσει συνδυασμένα τις ανάγκες της λαϊκής οικογένειας στη σταθερή και πλήρη δουλειά για όλους με δικαιώματα, στη στέγαση, στην ύδρευση, στην ηλεκτροδότηση, στη θέρμανση, στη μετακίνηση – μεταφορά, στην επικοινωνία.
    Σχέδιο που θα διασφαλίσει επίσης τους αναγκαίους πόρους για να υπάρξει αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Υγεία – Πρόνοια – Παιδία.
    Δε θα λυπηθούμε, λοιπόν, κόπους και θυσίες σε μια τέτοια πορεία, για την αναγέννηση και ανασύνταξη του κινήματος, για την απόσπαση κάποιων κατακτήσεων σήμερα, για την τελική νίκη.
    Θα είμαστε το μάτι και το αυτί του λαού στο Δημοτικό Συμβούλιο που θα αποκαλύπτει, θα δυσκολεύει, θα ενημερώνει και θα στηρίζει τα λαϊκά συμφέροντα.
    Ζητήσαμε στο πρακτικό ορκωμοσίας να καταχωρηθεί ότι οι Δημοτικοί σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» «Δηλώνουμε ότι υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματα του λαού».
    Τέλος, να ευχηθούμε υγεία σε όλους, καλές γιορτές και το νέο έτος, το 2011, να είναι χρονιά αναγέννησης του λαϊκού κινήματος, για να αντιμετωπίσουμε τις καταιγίδες που έρχονται.
  
Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι
Γιάνναρος Χρήστος
Καραμπετσος Θανάσης
Κολόσακας Άγγελος
Κόλιας Στάθης
Μητσόπουλος Σωτήρης
Γιαννόπουλος Χρήστος