Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2010

Δελτίο τύπου για το Δημοτικό Συμβούλιο Πύργου.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μετά το κάλεσμα του ΠΑΜΕ που δημοσιεύθηκε στον τοπικό τύπο κάτοικοι του Πύργου, γονείς παιδιών που χρησιμοποιούν το κολυμβητήριο, εργαζόμενοι στο κολυμβητήριο άλλα και γενικότερα της περιοχής παρευρέθηκαν στο δημοτικού συμβουλίου Πύργου ζητώντας να κουβεντιαστεί το θέμα του κολυμβητηρίου. Δεν ξεκινάμε όλοι από την ίδια αφετηρία όμως βιώνουμε όλοι τις συνέπειες αυτής της πολιτικής. Η αρχική άρνηση του Δημάρχου και του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου, λέγοντας ότι θα κουβεντιαστεί ότι αυτοί θέλουν είχε ως αποτέλεσμα να ενταθεί το κλίμα. Μετά από πιέσεις αναγκάστηκαν να το βάλλουν σαν θέμα.
Κατά την χθεσινή συνεδρίαση ο λαός του Πύργου βρέθηκε πάλι στο ίδιο έργο θεατές. Ο Δήμαρχος Πύργου για μια ακόμη φορά έδειξε την “στιβαρότητα του” σε ότι έχει να κάνει με την αφαίρεση δικαιωμάτων του εργαζόμενου λαού και την υπηρέτηση της αντιλαϊκής κυβερνητικής πολιτικής. Σε σταθερή συμπόρευση με το κόμμα που υπηρετεί και τον στήριξε στις πρόσφατες εκλογές προσπαθεί να καταργήσει και τις λίγες κατακτήσεις που έχουν μείνει στον εργαζόμενο λαό. Τώρα θυμήθηκε ότι η κεντρική εξουσία έχει μειώσει τα κονδύλια για τις υπηρεσίες στους πολίτες. Τώρα θυμήθηκε ότι δεν υπάρχουν χρήματα για να προσφέρει ο δήμος οποιαδήποτε κοινωνική λειτουργία.  Γιατί κύριε δήμαρχε και δημοτικοί σύμβουλοι που στηρίζετε αυτή την αντιλαϊκή πολιτική, κοινωνική λειτουργία είναι η ενασχόληση των ανθρώπων με τον αθλητισμό. Κοινωνική προσφορά στο σύνολο των κατοίκων του δήμου και του νομού μας γενικότερα είναι η λειτουργία του κολυμβητηρίου Πύργου και η αναβάθμιση αυτής. Κοινωνική προσφορά είναι οποιαδήποτε δραστηριότητα προάγει το κοινωνικό σύνολο και το κοινωνικό συμφέρων.
Άλλωστε η Φυσική Αγωγή και ο Αθλητισμός αποτελούν κομμάτι της πολιτιστικής και της γενικότερης ανάπτυξης του λαού. Ως κοινωνικά φαινόμενα και λειτουργίες συνδέονται ευρύτερα με την υγεία, τη φυσική κατάσταση και την ψυχική ισορροπία. Αποτελούν βασική προϋπόθεση, ιδιαίτερα για τους νέους, ώστε να διαμορφώνουν όσο γίνεται ολοκληρωμένη κοινωνική προσωπικότητα, καλλιεργώντας και αναπτύσσοντας τη συλλογικότητα, την αγωνιστικότητα και την πειθαρχία σε κανόνες και κοινωνικές αξίες. Φυσικά για τους υπηρέτες αυτής της αντιλαϊκής πολιτικής είναι ψιλά γράμματα αυτά. Μέσα στην “ελιτίστικη γυάλα” που τους περιβάλει δεν νοιάζονται αν τα παιδιά των εργαζομένων θα βρίσκουν κάποιον εποικοδομητικό τρόπο για να αξιοποιούν τον ελεύθερο χρόνο τους.
Γι' αυτό και οι προτάσεις του είναι προτάσεις στήριξης αυτής της πολιτικής. Στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο δήμος προτείνει να υποθηκεύσουμε ακόμα περισσότερο το μέλλον μας παίρνοντας δάνεια που θα πληρώσουν ο λαός του Πύργου και όχι να διεκδικήσουμε τα χρήματα  που χρωστάει το κράτος στο δήμο.
Δεν πρέπει να έχουμε καμία αυταπάτη για την πολιτική που θα ακολουθήσει και το επόμενο διάστημα  η δημοτική αρχή του δήμου Πύργου. Θα είναι πολιτική φορομπηχτική και στήριξης της κυβερνητικής πολιτικής που θέλει να ρίξει και άλλα βάρη στην λαϊκή οικογένεια. Θα είναι πολιτική κατάργησης των λαϊκών κατακτήσεων. Το επόμενο διάστημα και με τους νέους δήμους αυτή η πολιτική θα ενταθεί. Θα βλέπουμε τους δημάρχους που στήριξαν τον Καλλικράτη να διαμαρτύρονται στους πολίτες εκ των υστέρων  ότι η κεντρική εξουσία δεν τους δίνει χρήματα αλλά στην πραγματικότητα οι ίδιοι αυτοί αποδέχτηκαν την κυβερνητική πολιτική και δέχτηκαν τα βάρη για οποιαδήποτε κοινωνική υπηρεσία να πέσουν στις πλάτες του λαού.
Γι' αυτό, ο αγώνας να μην εφαρμοστούν τα μέτρα που εξυπηρετούν τα μονοπώλια, το σύνθημα «την κρίση να πληρώσει η πλουτοκρατία» αποτελούν σήμερα τη μόνη απάντηση που μπορούν να δώσουν οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα της χώρας μας. Η συμμετοχή όλων μας στην Απεργία και στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στις 15/12 στις 10:30 π.μ. στην πλατεία ΟΤΕ στον Πύργο να είναι το εφαλτήριο της λαϊκής αντεπίθεσης ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης και των συμμάχων της.