Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2010

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 15 ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΠΑΜΕ. ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΟΤΕ ΣΤΟΝ ΠΥΡΓΟ ΣΤΙΣ 1Ο:30 ΤΟ ΠΡΩΙ.




ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 15 ΔΕΚΕΜΒΡΗ
ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΠΑΜΕ.
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ
ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΟΤΕ ΣΤΟΝ ΠΥΡΓΟ ΣΤΙΣ 1Ο:30 ΤΟ ΠΡΩΙ.


Συνάδελφοι Επαγγελματίες - Βιοτέχνες - Εμποροι - Αυτοκινητιστές.
Την Τετάρτη 15 Δεκέμβρη 2010 συμμετέχουμε στην Πανελλαδική Απεργία μαζί με την εργατική τάξη και το ΠΑΜΕ, τη μικρομεσαία αγροτιά και την ΠΑΣΥ, τη νεολαία και το ΜΑΣ, το γυναικείο κίνημα και την ΟΓΕ.
Περνάμε στην αντεπίθεση! Εχουμε τη δύναμη να αντιμετωπίσουμε την καταιγίδα των αντιλαϊκών μέτρων, που εξαπολύουν τα μονοπώλια και οι υπηρέτες τους, η ΕΕ και τα κόμματα του ευρωμονόδρομου. Οι γενικευμένες μειώσεις μισθών και επιδομάτων των εργαζομένων και η κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων, μέσω της επέκτασης των ατομικών και επιχειρησιακών συμβάσεων, θα έχουν ως αποτέλεσμα τη δραματική μείωση του εργατικού και λαϊκού εισοδήματος. Ο αντίκτυπος στα μικρομάγαζα και γενικά στους αυτοαπασχολούμενους, που εξαρτώνται άμεσα από το εισόδημα των εργαζομένων, θα είναι τεράστιος και θα επιφέρει ολέθρια αποτελέσματα. Οι μόνοι κερδισμένοι θα είναι τα πολυκαταστήματα και οι μεγάλες επιχειρήσεις.
Οι μικρέμποροι και αυτοαπασχολούμενοι θα συνεχίζουν να βλέπουν τα χρέη τους να αυξάνονται, τα μαγαζιά τους να κλείνουν, το βιοτικό επίπεδο της οικογένειά τους να χειροτερεύει. Ηδη οι αποφάσεις για κατασχέσεις στα δικαστήρια παίρνουν μορφή χιονοστιβάδας.
Οι ξεπουλημένες ηγεσίες των ΓΣΕΒΕΕ και ΕΣΕΕ βάζουν πλάτη στο ξεκλήρισμα της εργατικής τάξης και των αυτοαπασχολούμενων, συμπράττοντας με τις πρόσφατες αποφάσεις τους, στην προσπάθεια για γενικευμένη μείωση μισθών, γενίκευση των ελαστικών σχέσεων εργασίας και του ωραρίου «λάστιχο» για τα μαγαζιά. Το ίδιο και η πλειοψηφία του εμπορικού συλλόγου Πάτρας που στην τελευταία συνεδρίαση αρνήθηκε την πρόταση της ΠΑΣΕΒΕ να κλείσουμε τα μαγαζιά μας και να κατέβουμε με τους εργαζόμενους στην απεργία στις 15 Δεκέμβρη. Είναι επικίνδυνοι, πρέπει να τους ξεπεράσουμε.
Η ΠΑΣΕΒΕ καλεί όλους τους Συναδέλφους και τα Σωματεία, να αντιδράσουν οργανωμένα, να κλείσουν τα μαγαζιά τους στις 15 Δεκέμβρη και να κατέβουν στο δρόμο με το ΠΑΜΕ. Διεκδικούμε το δικαίωμά μας στη δουλειά, ένα εισόδημα που να καλύπτει τις σύγχρονες ανάγκες μας. Καμιά αναμονή! Οργανώνουμε την πάλη μας, κόντρα στους εκβιασμούς της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και της τρόικας.