Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 2010

ΕΛΜΕ ΗΛΕΙΑΣ + 10,4% και + 2 έδρες στο Δ.Σ. για τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ


Συναδέλφισσες,  Συνάδελφοι,

1.Το εκλογικό αποτέλεσμα συνιστά στραπάτσο  πρώτης τάξης για ΠΑΣΟΚ –ΝΔ. Και οι δύο υπέστησαν   συντριπτική ήττα. Το γεγονός αυτό σε συνδυασμό με τη μεγάλη αύξηση των δυνάμεων του ΠΑΜΕ και μάλιστα σε συνθήκες μειωμένης συμμετοχής, καθιστά το εκλογικό αποτέλεσμα ελπιδοφόρο.
Το εκλογικό αποτέλεσμα αποτυπώνει πως σε συνθήκες καπιταλιστικής κρίσης μπορούν να συντελούνται διεργασίες ριζοσπαστικοποίησης στις συνειδήσεις των εργαζομένων. Ένα σημαντικό τμήμα των εκπαιδευτικών στην Ηλεία  έκανε την αγανάκτηση του δύναμη, ισχυροποιώντας το ΠΑΜΕ και στέλνοντας ταυτόχρονα το μήνυμα ότι αρνείται να πληρώσει τη κρίση της πλουτοκρατίας.
Το εκλογικό αποτέλεσμα αποκτά ιδιαίτερη σημασία  αν σκεφτεί κανείς ότι σε συνθήκες μειωμένης συμμετοχής στις εκλογές μόνο οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ κατέγραψαν αύξηση σε ψήφους και σε ποσοστά,
ενώ όλες οι άλλες δυνάμεις κατέγραψαν μείωση και σε ψήφους και σε ποσοστά. ΔΑΚΕ – 64 ψήφοι και – 5,7%,  ΠΑΣΚΕ   - 46 ψήφοι και    -4,4%,  ΕΑΚ  -65 ψήφοι   και  -0,3%).
Η  ΕΑΚ   αν και για πρώτη φορά μετά από 15 χρόνια έπεσε κάτω από 300 ψήφους εξακολουθεί να συσπειρώνει, (να εγκλωβίζει), ένα ιδιαίτερα σημαντικό τμήμα των εκπαιδευτικών, παραμένει ισχυρό ανάχωμα στη ριζοσπαστικοποίηση των μαζών.
2.   Το γεγονός ότι δεν έγινε Γενική Συνέλευση, ότι δεν συμμετείχαν σ’αυτή ούτε το ¼ των   υποψηφίων που ήταν στα ψηφοδέλτια  συνιστά απαξίωση των μαζικών διαδικασιών του σωματείου, είναι εκφυλισμός, και η ευθύνη αφορά όλες τις συνδικαλιστικές δυνάμεις. Είναι όμως και ευθύνη και των ίδιων των συναδέλφων. Είναι φανερό ότι η ευθύνη δεν είναι για όλους η ιδία. Τη μερίδα του λέοντος φέρει η ΕΑΚ  που ήταν και είναι τόσα χρόνια στο τιμόνι της ΕΛΜΕ.

3.Το εκλογικό αποτέλεσμα επιφορτίζει το ΠΑΜΕ με νέες ευθύνες. Θα κάνουμε ότι μπορούμε για να  ανταποκριθούμε στις αυξημένες προσδοκίες των συναδέλφων.
Το   ΠΑΜΕ  αποτελεί πλέον το μοναδικό πόλο  λαϊκής συσπείρωσης, αντεπίθεσης και προοπτικής. Είναι η μοναδική  δύναμη που μπορεί να γίνει αντίπαλο δέος στην καπιταλιστική βαρβαρότητα.

Τώρα είναι η ώρα της αντεπίθεσης!
Κάτω η δικτατορία των μονοπωλίων!



                                                                                    Πύργος   15/12/10