Κυριακή 5 Δεκεμβρίου 2010

Δελτίο τύπου για τον Πύργο

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την Τρίτη 7/12/2010 και ώρα 6:00 μ.μ συνεδριάζει το δημοτικό συμβούλιο Πύργου με θέματα που απασχολούν την λειτουργία του δήμου και τον λαό του Πύργου. Με έκπληξη είδαμε να μην αναφέρεται πουθενά τα θέματα που έχουν προκύψει με την λειτουργία του κολυμβητηρίου Πύργου και την μη καταβολή των μισθών των εργαζομένων του δήμου στις ημερομηνίες που έπρεπε και την μετάθεση των πληρωμών κατά μία εβδομάδα. Ταυτόχρονα βλέπουμε ότι πρώτο θέμα είναι η σύναψη τραπεζικού χρεολυτικού δανείου ύψους  980.000 €. Η δημοτική αρχή του Κο. Παρασκευόπουλου που στηρίχτηκε από το ΠΑΣΟΚ ακολουθεί την ίδια πολιτική γραμμή που ακολουθούσε όλα τα προηγούμενα χρόνια στήριξης της κυβερνητικής πολιτικής και μεταφοράς του κόστους λειτουργίας των υπηρεσιών που είναι ευθύνη της πολιτείας στους κατοίκους του δήμου. Δεν είδαμε καμία κίνηση ούτε τώρα αλλά ούτε και τα προηγούμενα τέσσερα χρόνια για την διεκδίκηση των χρεών που έχει η πολιτεία και στον δήμο Πύργου όπως και σε όλους τους άλλους δήμους σε όλη την χώρα. Δεν είδαμε να ιδρώνει το αυτί τους για τα 400 παιδιά και συνάνθρωπου μας με κινητικά ή άλλα προβλήματα υγείας που κατά τους μήνες της Άνοιξης και του Καλοκαιριού χρησιμοποιούν το κολυμβητήριο. Ούτε για τα πάνω από 100 άτομα που χρησιμοποίησαν το κολυμβητήριο αυτή την περίοδο παρά την καθυστέρηση στην λειτουργία του. Φυσικά δεν ενδιαφέρεται και για τους περίπου 15 εργαζόμενους που εργάζονται στο κολυμβητήριο και προσπαθούν καθημερινά να ανταπεξέλθουν στα έξοδα όπως δεν έδειξε ενδιαφέρον για το τι αναστάτωση μπορεί να φέρει στις οικογένειες των υπαλλήλων του δήμου η καθυστέρηση στην καταβολή των μισθών τους.
Δεν πρέπει να έχουμε καμία αυταπάτη για την πολιτική που θα ακολουθήσει και το επόμενο διάστημα  η δημοτική αρχή του δήμου Πύργου. Θα είναι πολιτική φορομπηχτική και στήριξης της κυβερνητικής πολιτικής που θέλει να ρίξει και άλλα βάρη στην λαϊκή οικογένεια.
Καλούμε τους κατοίκους του Πύργου, τους γονείς των παιδιών που τους στερούνε το δικαίωμα στην άθληση σε αυτή την φάση με το κλείσιμο του κολυμβητηρίου, τους εργαζόμενους που τους στερούνε την δυνατότητα να ζήσουν, τους αυτοαπασχολούμενους και τη νεολαία να παρευρίσκονται στο Δ.Σ. και να διεκδικήσουμε το δικαίωμα τα χρήματα που έχουμε πληρώσει όλα τα προηγούμενα χρόνια να μας δοθούν για παροχές και για έργα που θα βελτιώνουν τη ζωή την δικιά μας και των οικογενειών μας.