Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2010

Μεταφορά μαθητών Τμημάτων Αθλητικής Διευκόλυνσης (ΤΑΔ)

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς την Υπουργό Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης & Θρησκευμάτων



Θέμα: Μεταφορά μαθητών Τμημάτων Αθλητικής Διευκόλυνσης (ΤΑΔ)


Αναστάτωση εξακολουθεί να προκαλεί στους γονείς των μαθητών που φοιτούν σε Τμήματα Αθλητικής Διευκόλυνσης, η δήλωση του υπουργείου για περικοπές στη μεταφορά τους. Το Υπουργείο με εγκύκλιο του ενημέρωνε ότι η μεταφορά «θα λειτουργήσει για το τρέχον σχολικό έτος στα Τμήματα εκείνα για τα οποία δεν απαιτείται δαπάνη μεταφοράς των μαθητών (την ευθύνη της οποίας έχει η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού)». Κατόπιν τούτου, οι γονείς κλήθηκαν να υποβάλουν δήλωση αν εξακολουθούν να επιθυμούν τη φοίτηση των παιδιών τους στα συγκεκριμένα αθλήματα.
Οι διευκρινιστικές εγκύκλιοι του Υπουργείο στην ουσία επιβεβαιώνουν την κατεύθυνση της αποκεντρωμένης μεταφοράς του κόστους στους γονείς από το δρόμο της Τοπικής Διοίκησης.
Πρόκειται για αντιδραστική και επικίνδυνη εξέλιξη καθώς η ευθύνη για την αυτονόητη υποχρέωση της πολιτείας να εξασφαλίζει τη δωρεάν μεταφορά των μαθητών από και προς το σχολείο, μεταβιβάζεται τώρα στους γονείς των μαθητών. Συνιστά δε προσαρμογή στη γενικότερη πολιτική του «Μνημονίου» που κύρια κατεύθυνση έχει να διασωθεί η κερδοφορία της πλουτοκρατίας και να πτωχεύσει ο λαός.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ η κ. Υπουργός:
  • Προτίθεται να εξασφαλίσει τη δωρεάν μεταφορά όλων των μαθητών από και προς το σχολείο τους και τα αθλητικά κέντρα;
  • Να προχωρήσει στη δημιουργία ενιαίου κρατικού φορέα για τη μεταφορά των μαθητών;

Ο βουλευτής
Νίκος Παπακωνσταντίνου