Κυριακή 21 Νοεμβρίου 2010

ΔΕΥΤΕΡΑ 22 ΝΟΕΜΒΡΗ 2010 ΣΤΙΣ 12 μ. ΜΕ ΤΟ ΠΑΜΕ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ


Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
Κάτω από την πίεση των ίδιων των συναδέλφων και του ταξικού σ.κ., το Δ.Σ. της ΔΟΕ αναγκάστηκε να προχωρήσει σε απεργιακή κινητοποίηση τη Δευτέρα 22/11/2010 (24ωρη για τους αναπληρωτές ΕΣΠΑ και δίωρη στάση εργασίας για τους υπόλοιπους) και συγκέντρωση στο Υπουργείο Παιδείας στις 12 μ., για το μείζον ζήτημα της εργασιακής ομηρίας και απλήρωτης εργασίας, που έχει ενταθεί με το διορισμό χιλιάδων συμβασιούχων ημερομίσθιων εκπαιδευτικών από τα ΕΣΠΑ.
Δυστυχώς, παρά την επιμονή του ΠΑΜΕ εκπαιδευτικών για 24ωρη απεργία όλου του κλάδου, η πλειοψηφία του ΔΣ της ΔΟΕ, με ένα λάιτ πλαίσιο αιτημάτων, «φόρτωσε» την κινητοποίηση στις πλάτες των απλήρωτων αναπληρωτών του ΕΣΠΑ, τη στιγμή που (και με τα ΕΣΠΑ και με τη σύνδεση «νέου» σχολείου - καλλικράτειας Τ.Α.) επιχειρείται, εκτός από τη μορφωτική υποβάθμιση, χτύπημα της μόνιμης δουλειάς και γενίκευση των ελαστικών μορφών εργασίας.
Παρόλα αυτά, το ΠΑΜΕ εκπαιδευτικών, για να διευκολύνει την αναγκαία αγωνιστική απάντηση στην αντιλαϊκή εργασιακή λαίλαπα, στήριξε έστω κι αυτή τη μορφή και καλεί όλους τους εκπαιδευτικούς σε μαζική συμμετοχή στην απεργιακή συγκέντρωση στο Υπουργείο Παιδείας και στις κατά τόπους κινητοποιήσεις, όπου πραγματοποιηθούν τέτοιες, με το μπλοκ και το ταξικό πλαίσιο του ΠΑΜΕ.
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
Κυβέρνηση-ΕΕ–ΔΝΤ-ΝΔ-ΛΑ.ΟΣ, με την πλάτη των συμβιβασμένων συνδ. πλειοψηφιών, εξυπηρετώντας την ανταγωνιστικότητα και την κερδοφορία του κεφαλαίου, φέρνουν οδοστρωτήρα στα εργασιακά, μορφωτικά, οικονομικά και ασφαλιστικά δικαιώματά μας.
Τέρμα πια οι αυταπάτες! Στα πλαίσια του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης δε μπορεί να ικανοποιηθούν οι ανάγκες μας. Μονόδρομος για μας τους εργαζόμενους η συσπείρωση σε κοινό λαϊκό μέτωπο και η πολιτικοποίηση της πάλης μας, για επιβολή ριζικών αλλαγών στην οικονομία και το σχολείο. Απαραίτητη προϋπόθεση η αλλαγή συσχετισμού δύναμης σε συνδικαλιστικό και πολιτικό επίπεδο.
ΟΛΟΙ ΜΕ ΤΟ ΠΑΜΕ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΒΡΟΝΤΟΦΩΝΑΞΟΥΜΕ: ΠΑΡΤΕ ΠΙΣΩ ΤΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΝΤΡΟΠΗΣ!

Διεκδικούμε

Να ενταχθούν όλοι οι συμβασιούχοι εκπαιδευτικοί του ΕΣΠΑ στην ίδια κατηγορία με τους άλλους αναπληρωτές. Πλήρη εργασιακά, μισθολογικά, ασφαλιστικά-συνταξιοδοτικά δικαιώματα σε όλους τους αναπληρωτές ως την κατάργηση του θεσμού. Άμεση καταβολή των δεδουλευμένων των αναπληρωτών με μισθό του νεοδιόριστου 1900€ και τακτική, δύο φορές το μήνα, πληρωμή τους από δω και πέρα.
Σταθερή και μόνιμη δουλειά για όλους. Μαζικοί διορισμοί από το Υπουργείο Παιδείας. Κατάργηση κάθε μορφής ελαστικής απασχόλησης. Κατάργηση του ΑΣΕΠ. Μονιμοποίηση τώρα όλων των συμβασιούχων στην εκπαίδευση (αναπληρωτών, ωρομισθίων) χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
Έξω τα ευρωπαϊκά προγράμματα (και τα ΕΣΠΑ) από το δημόσιο σχολείο.
Όχι στο "νέο" ευέλικτο διαφοροποιημένο σχολείο της αγοράς.

ΣΥΣΤΡΑΤΕΥΤΕΙΤΕ ΜΕ ΤΟ ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΤΩΝ ΣΥΓΧΡΟΝΩΝ ΛΑΪΚΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ!