Τρίτη 2 Νοεμβρίου 2010

Σχετικά με τους εργαζόμενους στην φύλαξη του Νοσοκομείου Πύργου


Κριτήριο ψήφου και οι εξελίξεις στο χώρο της υγείας.
Στο δρόμο πετάγονται οι εργαζόμενοι στη φύλαξη του νοσοκομείου Πύργου, μετά τη λήξη της σύμβασής της εταιρείας όπου εργαζόταν και την ανάθεση σε καινούρια. Αιτία των εξελίξεων αυτών είναι η ιδιωτικοποίηση της δημόσιας υγείας και η στάση πληρωμών της κυβέρνησης.
Οι μέχρι σήμερα κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ μαζί με τις διοικήσεις των νοσοκομείων έχουν εκχωρήσει τομείς από τον δημόσιο τομέα υγείας σε εργολάβους – επιχειρηματίες(φύλαξη, καθαριότητα, τεχνική υπηρεσία).   Οι εργολάβοι που δραστηριοποιούνται στο χώρο του νοσοκομείου έχουν σαν σκοπό το μέγιστο κέρδος. Αξιοποιούν το σύνολο της αντεργατικής νομοθεσίας  για να εκμεταλλεύονται τους εργαζόμενους.  Χαρακτηριστικά οι εργαζόμενοι πληρώνονται λιγότερο από όσα ορίζει η Συλλογική Σύμβαση του κλάδου, δε λαμβάνουν αναλυτική κατάσταση μισθοδοσίας, και όταν τους παρέχεται αναγκάζονται να υπογράφουν μεγαλύτερο μισθό από αυτόν που παίρνουν,  δηλώνονται ότι εργάζονται 6 ώρες ημερησίως, ενώ είναι πολύ περισσότερες, δεν πληρώνονται τη νόμιμη προσαύξηση για υπερεργασία και υπερωρία και εργασία κατά τις Κυριακές και αργίες.
Σε συνθήκες καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης που η κυβέρνηση μέσω του αστικού κράτους κάνει στάση πληρωμών στον δημόσιο τομέα υγείας, η κατάσταση των εργαζομένων θα επιδεινώνεται.
Δηλαδή απλήρωτη εργασία  και στο τέλος απολύσεις.
Οριστική λύση είναι η κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δραστηριότητας στο χώρο της υγείας,  να φύγουν οι εργολάβοι και να προσληφθούν οι εργαζόμενοι απευθείας από το νοσοκομείο με πλήρη μισθολογικά, εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.
Καλούμε τους εργαζόμενους στο χώρο του νοσοκομείου να αγωνιστούν μαζί με τους άλλους εργαζόμενους για ενιαίο καθολικό, αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύγχρονο σύστημα Υγείας – Πρόνοιας, που θα καλύπτει τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες, με πλήρη χρηματοδότηση από το κράτος. Να απαιτήσουν την άμεση επαναπρόσληψη όλων των απολυμένων στο τομέα της φύλαξης.
Είναι κριτήριο ψήφου στις εκλογές της 7ης Νοέμβρη και οι εξελίξεις στο χώρο της υγείας.   Να μετατρέψουν το θυμό και την αγανάκτησή τους για την άσχημη κατάσταση που ζουν ως αποτέλεσμα της εφαρμοζόμενης αντιλαϊκής πολιτικής, σε ψήφο - μήνυμα στην κυβέρνηση και τα κόμματα του δικομματισμού και της πλουτοκρατίας, στην πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σε ψήφο ενίσχυσης της «Λαϊκής Συσπείρωσης» ενιαία στην περιφέρεια και στους δήμους.

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΗΛΕΙΑΣ
ΠΥΡΓΟΣ 02/11/2010