Τετάρτη, 25 Ιανουαρίου 2012

ΛΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΩΝ ΠΑΜΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΑΤΡΩΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΧΩΡΩΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ ΑΠΟΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ

Με το πιο χυδαίο και αντιεπιστημονικό τρόπο η κυβέρνηση του «μαύρου μετώπου» ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ και Ευρ. Ένωσης κατέθεσε νομοσχέδιο «Κώδικας Ναρκωτικών» που απελευθερώνει την χρήση, προμήθεια, κατοχή, όλων των ναρκωτικών ουσιών και την παράδοση της πρόληψης, απεξάρτησης, κοινωνικής επανένταξης στους ιδιώτες.
Ø  Πρόκειται για κώδικα χειραγώγησης και ναρκωκαταστολής και υποταγής κυρίως της νεολαίας, ώστε η κυβέρνηση να περνάει χωρίς εμπόδια και αντιστάσεις την αντιλαϊκή πολιτική της εξόντωσης της εργατικής οικογένειας και να σωθεί η πλουτοκρατία.
Ø  Αυτό το νομοσχέδιο είναι εγκληματικό και επικίνδυνο, υποθηκεύει το μέλλον των εργαζομένων , στρέφεται ενάντια στην ανθρώπινη ζωή.
Στις Ευρωπαϊκές χώρες όπου εφαρμόστηκε το περιβόητο πείραμα της «νομιμοποίησης», όπως στην περίπτωση της Ολλανδίας, η χρήση των ναρκωτικών αυξήθηκε κατά 250%. Η διακίνηση ναρκωτικών ( νόμιμη ή παράνομη ) είναι ένα εμπόριο που αποφέρει στους καπιταλιστές 500 δις. δολάρια ετησίως. Δεν υπάρχουν «καλά» και «κακά» ναρκωτικά. Δεν υπάρχουν «μαλακά» και «σκληρά» προβλήματα που οδηγούν στα ναρκωτικά. για να λυθεί το πρόβλημα χρειάζεται να λείψουν οι αιτίες που το γεννούν. Αιτίες γνωστές κι ομολογημένες: Η φτώχεια, η εκμετάλλευση, η ανεργία, η σχολική ή άλλη κοινωνική απόρριψη και περιθωριοποίηση.
 Είναι οι συνέπειες της κοινωνίας της εκμετάλλευσης μέσα στην οποία ζούμε. Ο μόνος δρόμος είναι αυτός της πάλης και του οργανωμένου, αγώνα για να μη γίνουμε σύγχρονη δούλοι όπως μας θέλουν. ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΝΑ ΠΑΛΕΨΟΥΜΕ για μια ζωή ελεύθερη από ναρκωτικά και όχι τα ναρκωτικά να θερίζουν τους νέους και τις νέες.
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ – ΠΟΡΕΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 27 ΓΕΝΑΡΗ
Στις 7 το απόγευμα στην πλ. Ελευθερίας
 Διεκδικούμε;
Ø  Να παρθεί πίσω το επικίνδυνο νομοσχέδιο.
Ø  Δημόσια και δωρεάν παροχή υπηρεσιών πρόληψης, απεξάρτησης με στεγνά προγράμματα, κοινωνικής επανένταξης, με πλήρη χρηματοδότηση από το κράτος και επαρκές επιστημονικό προσωπικό χωρίς συμμετοχή ιδιωτών.
Ø  Τη δημιουργία υποδομών πρόληψης κατά των ναρκωτικών σε κάθε σχολείο.
ΠΑΤΡΑ 25/01/12                  ΛΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΩΝ - ΠΑΜΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΟΣ