Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2012

ΠΑΜΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΑΤΡΩΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΧΩΡΩΝ ΜΗΝΥΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑΣ

Συνάδελφε- Συναδέλφισσα
Το Δ.Σ. του συνδέσμου μας χαιρετίζει την ηρωική απεργιακή κινητοποίηση σας , που ξεκίνησε από τις 31 Οκτώβρη. Εκφράζει ακόμα μια φορά την αμέριστη συμπαράσταση του και μεταφέρει την αλληλεγγύη των χιλιάδων μελών του – εργαζομένων και ανέργων της περιοχής των Προσφυγικών της Πάτρας. Είμαστε από την πρώτη στιγμή στο πλευρό του σκληρού  αγώνα που δίνετε ώστε να γυρίσουν πίσω όλοι οι απολυμένοι και να δουλεύετε όλοι με ωράρια και μεροκάματα που προβλέπονται από τις συμβάσεις που έχετε κατακτήσει.
Τα μέτρα που πήρε ο βιομήχανος Μάνεσης χρησιμοποιώντας απειλές και εκβιασμούς με την υποστήριξη της κυβέρνησης του «Μαύρου Μετώπου» (ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ) και Ευρ. Ένωσης δεν αφορούν μόνο την χαλυβουργία. Αφορούν όλους. Μας θεωρούν κόστος και εμπόδιο να φουσκώνουν αδιάκοπα τα θησαυροφυλάκια τους.
 Γι αυτό μας ετοιμάζουν ακόμα χειρότερα μέτρα το 2012 προκειμένου να φορτωθούν τα βάρη της κρίσης στο λαό, στο όνομα της «ανταγωνιστικότητας» ώστε αυτοί που δημιούργησαν την κρίση με τα αμύθητα κέρδη τους να μη θιχτούν καθόλου και να προετοιμαστούν για νέα μεγαλύτερη κερδοφορία σε συνθήκες καπιταλιστικής ανάπτυξης.
 Γι αυτό η νίκη σας είναι και δική μας νίκη σ΄αυτή την αναμέτρηση.
Ø Για να μην περάσουν τα βάρβαρα αντεργατικά μέτρα βιομηχάνων– κυβέρνησης – Ευρ. Ένωσης
Ø  Για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής
Ø  Για να περάσει στα χέρια των εργαζομένων ο πλούτος που παράγουν  
Βαστάτε δυνατά. Είμαστε δίπλα σας.
Η νίκη των Χαλυβουργών. Είναι νίκη όλων των εργατών
Το Διοικητικό  Συμβούλιο 
                                                    ΠΑΤΡΑ 22/01/12