Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2012

ΕΡΩΤΗΣΗ Προς την Υπουργό Παιδείας, Δια βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων

Θέμα: Για τους διοριστέους μέσω του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ του 2008 και μέσω προϋπηρεσίας (40%)

Έχει περάσει 1,5 χρόνος από τότε που η κυβέρνηση όφειλε να έχει διορίσει τους 1.800 διοριστέους, μέσω ΑΣΕΠ και μέσω προϋπηρεσίας (40%).
Οι εργαζόμενοι όλο αυτό το διάστημα ζήσανε την εργασιακή περιπλάνηση από σχολείο σε σχολείο για λίγες ώρες, την ανασφάλεια αν θα έχουν δουλειά και την επόμενη σχολική χρονιά, αν θα εξασφαλίσουν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη,  τις αμοιβές ψίχουλα, που δεν φτάνουν ούτε για τα στοιχειώδη,  τον εφιάλτη που λέγεται ανεργία. Σήμερα, η κυβέρνηση τους απαντά ότι τίποτα δεν εξασφαλίζει το δικαίωμά τους στο μόνιμο διορισμό, στη μόνιμη και σταθερή δουλειά.
Την ίδια ώρα αυξάνονται οι ελαστικές μορφές απασχόλησης στην εκπαίδευση (ΑΜΩ, ΑΚΩ, ωρομίσθιοι, ΕΣΠΑ). Έγιναν μόλις 546 διορισμοί, ενώ σύμφωνα με τα στοιχεία του Υπουργείου, φέτος στην εκπαίδευση απασχολούνται 22 χιλιάδες αναπληρωτές και ωρομίσθιοι. Οι συνταξιοδοτήσεις κάθε χρόνο ανέρχονται σε πολλές χιλιάδες. Δηλαδή, τα κενά που υπάρχουν καλύπτονται με ελαστική εργασία.

Ερωτάται η κ. Υπουργός, τι μέτρα θα πάρει:
  • Για τον άμεσο διορισμό όλων των διοριστέων εκπαιδευτικών, όλων των κατηγοριών;
  • Για τη μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις
  • Για την κατάργηση της ελαστικής εργασίας, του θεσμού του αναπληρωτή και του ωρομίσθιου και την εξασφάλιση του δικαιώματος στη μόνιμη και σταθερή εργασία όλων των εκπαιδευτικών;

Οι βουλευτές

Γιάννης Πρωτούλης
Γιάννης Γκιόκας
Γιάννης Ζιώγας
Νίκος Παπακωνσταντίνου
Νίκος Καραθανασόπουλος