Πέμπτη, 1 Μαρτίου 2012

Εργάτες, εργάτριες, Εργαζόμενοι στις δημόσιες υπηρεσίες υγείας, Ξεσηκωθείτε!

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Εργάτες, εργάτριες,
Εργαζόμενοι στις δημόσιες υπηρεσίες υγείας,
Ξεσηκωθείτε!

Η κυβέρνηση βάζει ενέχυρο στη δανειακή σύμβαση όσα δικαιώματα μας έχουν απομείνει στην υγεία και στην πρόνοια! Γίνεται βορά στην αδηφαγία των καπιταλιστών για να αυξήσουν την κερδοφορία τους, την ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων. Αυτά τα συμφέροντα εξυπηρετεί το νέο νομοσχέδιο για την υγεία και την πρόνοια που κατέθεσε στη Βουλή η κυβέρνηση άρον – άρον.
 1. Στ΄ όνομα του «εξορθολογισμού» και του χτυπήματος της «σπατάλης» περικόπτονται οι κρατικές φαρμακευτικές δαπάνες. Ήδη πάνω από 1.000 φαρμακευτικά σκευάσματα τα πληρώνουμε εξολοκλήρου από την τσέπη μας. Μας δίνουν μάλιστα και «κίνητρο» να πληρώνουμε μικρότερο ποσοστό συμμετοχής αν συμφωνήσουμε να μας δώσει ο φαρμακοποιός φθηνότερο φάρμακο. Μας λέει δηλαδή η κυβέρνηση να γίνουμε εμείς οι γιατροί του εαυτού μας. Υποχρεώνει τους γιατρούς – νοσοκομεία – φαρμακεία να διαλέγουνε φθηνά φάρμακα, ανεξάρτητα αν είναι τα κατάλληλα για τον άρρωστο.
 2. Καταργεί 5 ψυχιατρικά νοσοκομεία, στ΄ όνομα της αποασυλοποίησης, παραπέμποντας ουσιαστικά τον ασθενή στα υποκατάστατα υπηρεσιών των διαφόρων ΜΚΟ και της «φιλανθρωπίας». 50 δημόσια νοσοκομεία μετατρέπονται σε παραρτήματα των υπολοίπων. Καταργούνται ουσιαστικά δημόσιες μονάδες, είτε άμεσα, είτε μέσω της συγχώνευσης. Πρακτικά θα εξαναγκάζονται οι ασθενείς να περιμένουν για μια εξέταση, θεραπεία ή εγχείρηση στις μακροχρόνιες λίστες αναμονής και να πληρώνουν ακόμα περισσότερα στον ιδιωτικό τομέα.
  • Καταργούνται τα πενιχρά επιδόματα των πολυτέκνων, βάζοντας εισοδηματικά κριτήρια.
  • Η κυβέρνηση «αναγνωρίζει νομικά» την έννοια του άστεγου, αντί να πάρει ουσιαστικά μέτρα για να τους εξασφαλίσει την αξιοπρεπή διαβίωσή τους, με δωρεάν στέγαση, ρουχισμό, σίτιση, φάρμακα, υπηρεσίες υγείας.
  • Απελευθερώνει το ωράριο λειτουργίας των φαρμακείων, λες και είναι αυτό που έλειπε για να έχουμε φάρμακα, οδηγώντας ένα μέρος των αυτοαπασχολούμενων φαρμακοποιών στην καταστροφή.
  • Επεκτείνει το καθεστώς των «επικουρικών» εργαζομένων σε όλους τους κλάδους στα δημόσια νοσοκομεία και καθιερώνει τη μετακίνηση των εργαζομένων από νοσοκομείο σε νοσοκομείο, για να καλύπτει τα κενά λόγω έλλειψης προσωπικού. Με τους ενιαίους οργανισμούς και την κατάργηση δημόσιων υπηρεσιών υγείας δημιουργούνται προϋποθέσεις να γίνουν απολύσεις εργαζομένων.

Εργάτες και εργάτριες
Εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία
ΤΩΡΑ ΟΛΟΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΕΜΠΟΔΙΑ ΣΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ.
ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ. ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ – ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΝΕΡΓΟΣ ΚΑΙ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟΣ ΧΩΡΙΣ ΔΩΡΕΑΝ ΙΑΤΡΟΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ!
ΚΑΜΙΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΑ ΝΑ ΜΗΝ ΚΛΕΙΣΕΙ.

 • Να μονιμοποιηθούν όλοι οι εργαζόμενοι με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, ανεξαρτήτου ειδικότητας. Καμία απόλυση! ΟΛΟΙ σταθερή και μόνιμη δουλειά.
 • Να γίνουν άμεσα προσλήψεις όλου του αναγκαίου προσωπικού, με μόνιμη, πλήρη και αποκλειστική απασχόληση. ΟΧΙ στις μετακινήσεις του προσωπικού που εξαθλιώνουν τη ζωή μας!

Στις συνεδριάσεις των Διοικητικών Συμβουλίων των σωματείων να γίνει συζήτηση καθώς επίσης και στις γενικές συνελεύσεις των σωματείων που ήδη γίνονται. Να πραγματοποιηθούν γενικές συνελεύσεις στα νοσοκομεία με την παρουσία των λαϊκών επιτροπών. Να παρθούν από κοινού αποφάσεις, ώστε κάθε δημόσιο νοσοκομείο, κάθε κέντρο υγείας να γίνει κάστρο αντίστασης και πάλης για δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλο το λαό.

28.2.12