Τετάρτη 21 Μαρτίου 2012

ΜΕ ΤΟ ΝΕΟ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΡΟΩΘΟΥΝ ΝΕΕΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ! ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ!


ΜΕ ΤΟ ΝΕΟ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΡΟΩΘΟΥΝ ΝΕΕΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ
ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ! ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ!

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι
Ο νέος οργανισμός του Υπουργείου Παιδείας, που έχει κατατεθεί στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης από την κυβέρνηση του μαύρου μετώπου ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, προβλέπει το κλείσιμο σχεδόν των μισών τμημάτων και υπηρεσιών.
Πρόκειται για έγκλημα, κυριολεκτικά για σφαγή.
Με τους νέους οργανισμούς η κυβέρνηση του μαύρου μετώπου υλοποιεί τον στόχο του Μνημονίου, της Ε.Ε. και του κεφαλαίου για μείωση τουλάχιστον 30% των δημοσίων υπηρεσιών, για 15 χιλιάδες απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων μέσα στο 2012 και για 150.000 απολύσεις μέχρι το 2015, ενώ ήδη έχουν απολυθεί 30.000 μέσα στο 2011 με πρόωρη συνταξιοδότηση, εφεδρεία, κτλ!
Να μην περάσει ο νέος οργανισμός! Μην περιμένουμε την αξιολόγηση της σφαγής και των απολύσεων. Να ξεσηκωθούμε! Να τους εμποδίσουμε, όπως κάναμε με την εργασιακή εφεδρεία!

Οι 91 συνάδελφοι από τον πρώην ΟΕΕΚ (Οργανισμό Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης) για πάνω από ένα χρόνο είναι στον «αέρα»! Ακόμα δεν έχει υπογραφεί η μεταφορά τους στο Υπουργείο Παιδείας. Τους κοροϊδεύουν και τους εμπαίζουν, τόσο τα κόμματα του μαύρου μετώπου, όσο και οι συνδικαλιστές των κομμάτων αυτών, ότι με συναντήσεις, παζάρια και αλισβερίσια, τάχα θα λυθεί το θέμα, θα «πέσει» η υπογραφή!
Και έτσι να συμβεί, αλήθεια, σε ποια τμήματα θα εργαστούν οι συνάδελφοι, όταν κλείνουν με το νέο Οργανισμό τα μισά; Πρόκειται για εμπαιγμό!
Η πλειοψηφία του Συλλόγου στο Υπ. Παιδείας (ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ-Αυτόνομη Παρέμβαση) βάζει για μια ακόμα φορά πλάτη! Αρνείται να γράψει τους συναδέλφους του πρώην ΟΕΕΚ στο σωματείο, αρνείται να καλέσει σε Γενική Συνέλευση και να οργανώσει την πάλη ενάντια στο νέο Οργανισμό.
Καλλιεργεί το «διαίρει και βασίλευε», ότι οι συνάδελφοι από τους οργανισμούς που κλείνουν τάχα «θα μας φάνε τις θέσεις», όπως κάνει και με τους συναδέλφους αποσπασμένους εκπαιδευτικούς.
Και μετά έχουν το θράσος να κατηγορούν το ΠΑΜΕ ότι διασπάει την ενότητα!
Η πλειοψηφία της ΠΟΣΥΠ (ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ), που τον Οκτώβρη προσπαθούσε από κοινού με τα ΜΑΤ και την πλειοψηφία του Συλλόγου εργαζομένων στο Υπουργείο να σπάσει τους αγώνες των εργαζομένων στο Υπουργείο, δεν έχει βγάλει ούτε ανακοίνωση!
Δεν πάει άλλο με αυτές τις ηγεσίες! Είναι μέρος το προβλήματος!
Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι
Είναι ώρα προσωπικής ευθύνης. Κανένας δεν θα σωθεί από μόνος του, κανένας δεν θα τη βολέψει! Για τουλάχιστον 30 χρόνια υποθηκεύουν το μέλλον του λαού, μας γυρνάνε σε ένα νέο, εργασιακό και κοινωνικό μεσαίωνα, για να σώσουν τα κέρδη του κεφαλαίου, το ευρώ και την Ε.Ε., το καπιταλιστικό σύστημα. Με τους αγώνες μας και την ψήφο μας να τους στείλουμε στον αγύριστο.
Το ΠΑΜΕ καλεί όλους τους συναδέλφους να απαιτήσουν και να προχωρήσουν σε Γενική Συνέλευση στους χώρους δουλειάς.
  • Όλοι μαζί με μια φωνή, μια γροθιά αποφασίζουμε να καταδικάσουμε αυτά τα μέτρα. Στο βαθμό που επιχειρήσουν έστω και μια απόλυση απαντάμε όλοι μαζί, με όλους τους τρόπους, με όλες τις μορφές πάλης.
  • Όλοι μαζί στο προαύλιο ή στη γενική συνέλευση, στα γραφεία ή στους διαδρόμους αποφασίζουμε για την κλιμάκωση της πάλης, για την ανάγκη παλλαϊκού συντονισμένου αγώνα, απαιτώντας νέα γενική απεργία δημόσιου-ιδιωτικού τομέα.
  • Όλοι για έναν και ένας για όλους. Καμιά απόλυση. Να δημιουργηθούν εδώ και τώρα οργανικές θέσεις για όλους τους συναδέλφους του ΟΕΕΚ. Καμιά αξιολόγηση. Σταθερή, μόνιμη δουλειά για όλους.
Κάτω τα κόμματα της πλουτοκρατίας, του μαύρου μετώπου και της Ε.Ε.
Υπάρχει λύση: Συμπόρευση με το ΠΑΜΕ, αποδέσμευση από την ΕΕ, μονομερής διαγραφή του χρέους και με το λαό στο τιμόνι της εξουσίας.

Αθήνα 20/3/2012