Τετάρτη, 7 Μαρτίου 2012

Με τους αγώνες του σήμερα τιμούμε την 8η του Μάρτη, την Παγκόσμια Μέρα της Γυναίκας, ως μέρα προσφοράς των γυναικών στους ταξικούς και κοινωνικούς αγώνες.


Την 8η του Μάρτη, Παγκόσμια Μέρα της Γυναίκας, τιμούμε τις εργαζόμενες γυναίκες, τις αυτοαπασχολούμενες, τις αγρότισσες, τις νέες, τις μετανάστριες, που αποτελούν μαζί με τη νεολαία τα πρώτα θύματα της καπιταλιστικής κρίσης και που το προηγούμενο διάστημα αψηφώντας το κλίμα μοιρολατρίας, την εργοδοτική τρομοκρατία, τα ψεύτικα διλήμματα της συγκυβέρνησης και των ευρωπαϊκών της εταίρων, ύψωσαν το ανάστημά τους ενάντια στη βάρβαρη επίθεση της αστικής τάξης στα δικαιώματα μας.
Τη θυμόμαστε ως μέρα που σημαδεύτηκε από το θάνατο γυναικών που συνέβαλαν μαζί με τους άντρες εργάτες για κατακτήσεις και από αυτή τη σκοπιά απευθύνουμε κάλεσμα σε όλες τις γυναίκες της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων: πάρτε θέση στον αγώνα για ένα μέλλον απαλλαγμένο από την εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.
Ιδιαίτερα στις σημερινές συνθήκες δεν έχουμε κανένα περιθώριο εφησυχασμού και αναμονής. Η συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, η τρόικα, η ΕΕ, τα μονοπώλια έχουν βάλει στο στόχαστρο και σαρώνουν με ασύλληπτη μανία κάθε κατακτημένο με αίμα κι αγώνες εργατικό και λαϊκό δικαίωμα. Τα μέτρα φωτιά δεν έχουν τελειωμό. Δεν πρόκειται να σταματήσουν αν δεν τους σταματήσουμε.
Είναι φανερό πως το μέλλον που σχεδιάζουν για μας δεν έχει καμία σχέση με το μέλλον που πρέπει να διεκδικήσουμε για μας και τις οικογένειές μας. Δεν έχει καμία σχέση με το μέλλον που μπορούμε να χτίσουμε για τα παιδιά μας, αρκεί να απαλλαγούμε από τα αρπακτικά του κεφαλαίου.
Δε θα υποταχθούμε σε ένα μέλλον όπου θα βασιλεύει η ανεργία και οι μισθοί των 400€. Όπου η Υγεία, η Πρόνοια και η Παιδεία, η ξεκούραση, ο ελεύθερος χρόνος θα είναι προνόμια για τους λίγους και για το λαό είδος πολυτελείας και θα κοστίζουν ακριβά. Όπου η μητρότητα θα είναι προνόμιο για λίγες και τα νέα ζευγάρια κάτω από το βάρος της ανασφάλειας για το μέλλον, κάτω από το βάρος της φτώχειας θα αποφασίζουν δύσκολα να κάνουν οικογένεια.
Δεν αποδεχόμαστε τις πολιτικές που μας στερούν το δικαίωμα σε μια αξιοπρεπή ζωή με δουλειά για όλους και αξιοπρεπείς μισθούς και συντάξεις, με δωρεάν και υψηλού επιπέδου παροχές από ένα αποκλειστικά δημόσιο σύστημα Υγείας και Πρόνοιας, δωρεάν Παιδεία για κάθε νέο χωρίς να αναγκάζεται καμία λαϊκή οικογένεια να πληρώνει ολόκληρες περιουσίες για τη μόρφωση των παιδιών της. Μια ζωή όπου για κάθε οικογένεια η στέγαση θα είναι δεδομένη, όπως δεδομένη θα είναι και η καλής ποιότητας κι επαρκής σίτιση, η δωρεάν πρόσβαση στον αθλητισμό και τον πολιτισμό. Όπου κάθε νέο ζευγάρι θα βλέπει με αισιοδοξία και λαχτάρα την προοπτική για τη δημιουργία της δικής του οικογένειας.
Αυτό το δρόμο διαλέγουμε, συστρατευόμαστε με τις δυνάμεις αντίστασης, αντεπίθεσης και ταξικής σύγκρουσης, τις δυνάμεις του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου (ΠΑΜΕ), της Πανελλαδικής Αντιμονοπωλιακής Συσπείρωσης των ΕΒΕ (ΠΑΣΕΒΕ), της Παναγροτικής Αγωνιστικής Συσπείρωσης (ΠΑΣΥ), του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών (ΜΑΣ), της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ), κόντρα στις ξεπουλημένες συνδικαλιστικές ηγεσίες του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού.
Ξέρουμε ότι ο δρόμος αυτός δεν είναι ανθόσπαρτος, αλλά ταυτόχρονα είναι όμορφος και ο μόνος που μπορεί να μας βγάλει από το βούρκο της αντιλαϊκής βαρβαρότητας. Είναι η μόνη ρεαλιστική λύση, ώστε ο λαός να πάρει την εξουσία στα χέρια του, να σχεδιάσει την οικονομία με βάση τις δικές του ανάγκες, απαλλαγμένος από τα παράσιτα του μεγάλου κεφαλαίου που ζουν εις βάρος του. Έτσι μόνο θα ζήσουμε το μέλλον που μας αξίζει.