Παρασκευή 16 Μαρτίου 2012

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 20 ΜΑΡΤΗ στις 6.00μ.μ. έξω από το νοσοκομείο στον Πύργο.


Να κάνουμε δικιά μας υπόθεση την άμεση και πλήρη επαναλειτουργία του Νοσοκομείου του Πύργου.
Να διεκδικήσουμε αποκλειστική και ουσιαστική δημόσια και δωρεάν Υγεία για όλους.

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 20 ΜΑΡΤΗ
στις 6.00μ.μ. έξω από το νοσοκομείο στον Πύργο.

Εργαζόμενε-εργαζόμενη, άνεργε-άνεργη, νέα-νέε,
  • Την ίδια ώρα που κυβέρνηση, τρόικα, κεφάλαιο στήνουν στο εκτελεστικό απόσπασμα το δικαίωμα μας στην υγεία.
  • Την ίδια ώρα που οι ασθενείς πληρώνουμε καθημερινά άγρια χαράτσια για ιατρικές εξετάσεις, θεραπείες, εισιτήρια και φάρμακα μέσα και έξω από τα δημόσια νοσοκομεία ή στερούμαστε την αναγκαία θεραπεία, εξαιτίας των περικοπών και της στάσης πληρωμών και παροχών που έχει κηρύξει η κυβέρνηση.
  • Την ίδια ώρα που με τη λειτουργία του Εθνικού Οργανισμού Παροχών Υγείας (ΕΟΠΥΥ), η κυβέρνηση προωθεί ένα ελάχιστο βασικό πακέτο παροχών υγείας στους ασφαλισμένους, προνοιακού επιπέδου, αναγκάζοντάς μας να πληρώνουμε μεγαλύτερα ποσά, για περισσότερες υπηρεσίες που δε θα καλύπτουν πλέον τα ασφαλιστικά ταμεία.
Ήρθαν και οι πλημμύρες που έπληξαν τον Δήμο Πύργου και οδήγησαν στην αναστολή της λειτουργίας του νοσοκομείου, δίνοντας τη χαριστική βολή στην κάλυψη των υγειονομιών αναγκών του Πύργου και του νομού συνολικά.
Σήμερα - ένα μήνα μετά τις πλημμύρες το νοσοκομείο παραμένει με μισή λειτουργία, αδυνατώντας να εξυπηρετήσει και να καλύψει τις ανάγκες των κατοίκων σε πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια περίθαλψη.
Επειδή οι ευθύνες των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ – ΝΔ, των τοπικών εκφραστών τους σε δήμο και περιφέρεια, αλλά και των διοικήσεων του νοσοκομείου είναι μεγάλες τόσο για την ίδια την πλημμύρα στο νοσοκομείο, όσο και για την καθυστέρηση στην αποκατάσταση των ζημιών και την πλήρη επαναλειτουργία του πρέπει εμείς να πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας.
Οι εργαζόμενοι, οι φτωχοί αγρότες, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι νέοι και οι νέες πρέπει να διεκδικήσουμε και να απαιτήσουμε:
  • Την άμεση αποκατάσταση των ζημιών και την πλήρη επαναλειτουργία του νοσοκομείου με αποκλειστικά κρατική χρηματοδότηση.
  • Την κατασκευή όλων των απαραίτητων έργων (αντιπλημμυρικών κλπ), με ευθύνη του κράτους, ώστε να αποφευχθεί μια νέα ανάλογη καταστροφή του νοσοκομείου.
  • Να γίνουν άμεσα μαζικές προσλήψεις προσωπικού για πλήρη κάλυψη των λαϊκών αναγκών, με μόνιμη, πλήρη και αποκλειστική απασχόληση.
  • Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, με κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δραστηριότητας στο χώρο της υγείας.

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 20 ΜΑΡΤΗ
στις 6.00μ.μ. έξω από το νοσοκομείο στον Πύργο.