Πέμπτη 29 Μαρτίου 2012

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΟ

Την Τρίτη 27 Μάρτη μέλη της γραμματείας του ΠΑΜΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ πραγματοποίησαν περιοδεία στο 7ο δημοτικό σχολείο της πόλης του Πύργου με σκοπό την ενημέρωση του συλλόγου για το ζήτημα της αξιολόγησης που στέλνει τους εκπαιδευτικούς στο σφαγείο της αξιολόγησης και των απολύσεων από 1η Σεπτέμβρη.
H περιοδεία παρεμποδίστηκε από το Διευθυντή του σχολείου, γνωστό Συνδικαλιστή του ΠΑΣΟΚ και πρώην πρόεδρο του συλλόγου δασκάλων Πύργου Μικέλη Δημήτρη, ο οποίος ως γνήσιος υπερασπιστής της κυβέρνησης του μαύρου μετώπου ΠΑΣΟΚ-ΝΔ απαγόρευσε στο κλιμάκιο του ΠΑΜΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ να μιλήσει με τους συναδέλφους. Εννοείται πως ο εν λόγω διευθυντής υπερασπίζεται την πολιτική της αξιολόγησης και των απολύσεων των εκπαιδευτικών και κάνει από τώρα προπόνηση για το πώς θα αξιολογήσει τους συναδέλφους του και πως θα υποδεχτεί τους μάνατζερ και τους χορηγούς από 1η Σεπτέμβρη.
Θα πρέπει να καταλάβουν όλοι όσοι θέλουν το λαό με σκυμμένο το κεφάλι πως θα μας βρουν μπροστά τους. Είναι πλέον ανάγκη να παραμεριστούν από τους εργαζόμενους οι συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες. Είναι χρέος της εργατικής τάξης να βγάλει συμπεράσματα για τον πραγματικό τους ρόλο όλο αυτό το διάστημα, να απομονώσει τον εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό και να αλλάξει τους συσχετισμούς στο συνδικαλιστικό κίνημα ενισχύοντας αποφασιστικά τις ταξικές δυνάμεις.
Καλούμε τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους να οργανωθούν στα ταξικά συνδικάτα, στο Π.Α.ΜΕ και να οργανώσουν την πάλη τους μπροστά στα πιο δύσκολα που έρχονται.
Καμία αναμονή, καμία ανοχή. Να δυναμώσει η
φωνή του ΠΑΜΕ