Κυριακή, 19 Φεβρουαρίου 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ

Μετά την κλοπή στην Εθνική Πινακοθήκη, η ληστεία στο Μουσείο της Αρχαίας Ολυμπίας έρχεται να επιβεβαιώσει τις τεράστιες ευθύνες των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, που ανέκαθεν και πολύ περισσότερο σήμερα - στο όνομα της κρίσης - δεν παίρνουν τα απαιτούμενα μέτρα προστασίας των μουσείων και των αρχαιολογικών χώρων, ενώ αποψιλώνουν τις υπηρεσίες φύλαξής τους από το κατάλληλα εκπαιδευμένο μόνιμο προσωπικό, προκειμένου να εξοικονομήσουν πόρους για τη σωτηρία του κεφαλαίου.
Η μη φύλαξη και προστασία των αρχαίων μνημείων, η εμπορευματοποίηση, η υποβάθμισή τους είναι φυσικές συνέπειες της ίδιας πολιτικής που παραδίδει τους εργαζόμενους βορά στην άγρια εκμετάλλευση και καταπίεση για να εξασφαλιστεί η κερδοφορία των μονοπωλίων.
Και αυτή η εξέλιξη αποτελεί μια ακόμη απόδειξη για το πόσο επικίνδυνη και καταστροφική για το σύνολο του ανθρώπινου πολιτισμού είναι η εξουσία του κεφαλαίου και οι κυβερνήσεις που την αντιπροσωπεύουν. Όσο πιο γρήγορα ο λαός ξεμπερδέψει με αυτήν, τόσο περισσότερα από τα αγαθά που δημιούργησε και δημιουργεί θα μπορέσουν να περισωθούν.