Τετάρτη, 1 Φεβρουαρίου 2012

Κλιμακώνουμε την πάλη μας.

Παιχνίδι στις πλάτες των εργαζομένων παίζουν κυβέρνηση, εργοδότες και πλειοψηφία της ΓΣΕΕ, οι οποίοι εμφανίζονται δήθεν να δέχονται πιέσεις από την τρόικα για να αποδεχτούν νέες ανατροπές στα Εργασιακά. Η επικοινωνιακή αυτή γραμμή, που χαράχτηκε τις τελευταίες ημέρες από το Μαξίμου, δεν μπορεί να κρύψει το γεγονός ότι ο μόνος που εκβιάζεται είναι οι εργαζόμενοι.
Ο εκβιασμός και οι απειλές περί χρεοκοπίας ήταν το όπλο που δύο χρόνια τώρα, από το πρώτο μνημόνιο, ασκούνται για να περάσουν τα βάρβαρα μέτρα, για να καμφθούν οι αντιστάσεις των εργαζομένων.
Στο ίδιο μήκος κύματος συντονίζονται και οι «κοινωνικοί εταίροι», οι οποίοι, ενώ μεθοδεύουν το χτύπημα των μισθών, εμφανίζονται προς τα έξω δήθεν να προβάλλουν και αντίσταση στην τρόικα.
Η προσχεδιασμένη καθολική επίθεση ενάντια σε μισθούς, συμβάσεις, εργασιακές σχέσεις με στόχο την αντιμετώπιση της κρίσης σε όφελος του κεφαλαίου, μπορεί να αναχαιτιστεί. Η πείρα της εργατικής τάξης και η ιστορία των αγώνων της δείχνουν πως οι εργάτες έχουν δύναμη. Τα δικαιώματα που σήμερα η πλουτοκρατία απαιτεί να σαρωθούν, είναι αποτέλεσμα σκληρών μακροχρόνιων ταξικών αγώνων. Είναι κατακτήσεις που απέσπασαν με αγώνα καθολικά, κόντρα στους καπιταλιστές, στις κυβερνήσεις και τα κόμματά τους.
Σ' αυτή τη ρότα, το κάλεσμα του ΠΑΜΕ προς τα σωματεία για απεργία στις 9 Φλεβάρη σημαίνει αγωνιστικό συναγερμό. Κάθε χώρος δουλειάς, κάθε κλάδος πρέπει να αποφασίσει για την απεργία, να οργανώσει τη δράση για την επιτυχία της, κόντρα στις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές πλειοψηφίες που συμμετέχουν στο διάλογο σφαγής των εργατών, «αγκαλιά» με το κεφάλαιο.
Η απεργία πρέπει να είναι αφετηρία νέας κλιμάκωσης της δράσης της εργατικής τάξης, με στόχο την παρεμπόδιση, την αποτροπή ψήφισης και υλοποίησης των νέων αντεργατικών μέτρων της κυβέρνησης του μαύρου μετώπου, των εργοδοτικών οργανώσεων και της τρόικας, για την προστασία της λαϊκής οικογένειας στη ρότα της ενιαίας ταξικής πολιτικής πάλης, για την κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων, την αποδέσμευση από την ΕΕ, τη μονομερή διαγραφή του χρέους με εργατική, λαϊκή εξουσία.

Καραμπέτσος Θανάσης – μέλος της γραμματείας Ν. Ηλείας του ΠΑΜΕ