Τρίτη, 27 Σεπτεμβρίου 2011

«ΑΡΝΟΥΜΑΣΤΕ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΤΑ ΒΑΡΒΑΡΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ ΓΙΑΤΙ ΠΛΕΟΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ»!!!

Συναδέλφισσα, Συνάδελφε
Χιλιάδες εργαζομένοι δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, ελεύθεροι επαγγελματίες αδυνατούν να πληρώσουν τα νέα φοροχαράτσια. Αδυνατούν να νομιμοποιήσουν την ασταμάτητη φοροληστεία. Έχουν πάρει απόφαση να αρνηθούν οργανωμένα την πληρωμή τους. Χιλιάδες ακόμα το σκέφτονται. Κάνε και εσύ το βήμα. Μην τους φοβάσαι πια. Τρομοκράτησέ τους!!! Προσπέρασε όσους επιδιώκουν τον αποπροσανατολισμό, μιλάνε για «πληρωμή με ρητή επιφύλαξη» ή σε τρομοκρατούν «για την ανάγκη νομικής κάλυψης».
Δεκάδες Γενικές Συνελεύσεις ΕΛΜΕ έχουν, μέχρι τώρα, υιοθετήσει σχετικό ψήφισμα που κατέθεσε το ΠΑΜΕ, για την οργανωμένη άρνηση πληρωμής των χαρατσιών.
Στη Γενική Συνέλευση των Προέδρων της ΟΛΜΕ (24/9/2011), 27 ΕΛΜΕ υπερψήφισαν το παρακάτω ψήφισμα. Επίσης και πολλοί Σύλλογοι Δασκάλων, παρά το γεγονός ότι το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ (13/9/2011) και το Δ.Σ. της ΔΟΕ (26/9/2011) αρνήθηκαν να οργανώσουν την πάλη ενάντια στα χαράτσια :

«Η καπιταλιστική βαρβαρότητα και τα αντιλαϊκά μέτρα δεν έχουν τέλος. Για να σωθούν τα κέρδη των τραπεζιτών, των βιομηχάνων, των δανειστών δεν θα αφήσουν τίποτα όρθιο.

Όλοι στον οργανωμένο αγώνα: για να αντισταθούμε στη λεηλασία του εισοδήματος μας, για να προστατεύσουμε τη ζωή μας και τη ζωή των παιδιών μας, για να εμποδίσουμε τα βάρβαρα μέτρα, για να μην πληρώσουμε την κρίση της πλουτοκρατίας!

Το χρέος είναι όλο παράνομο και είναι της πλουτοκρατίας. Δεν το αναγνωρίζουμε. Να διαγραφεί όλο. Καμιά θυσία για την σωτηρία της πλουτοκρατίας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης! Παλλαϊκός ξεσηκωμός!

Τώρα οργανώνουμε την πάλη μας:
Παίρνουμε απόφαση από τη Γενική Συνέλευση να αρνηθούμε συλλογικά και οργανωμένα την πληρωμή των χαρατσιών. Στο βαθμό που η Γενική Συνέλευση πάρει αυτή την απόφαση καλούμε τους συναδέλφους κάθε σχολείου σε «επί τόπου γενικές συνελεύσεις», ώστε να υιοθετήσουν μαζικά την απόφαση αυτή. Καλούμε όλους τους συναδέλφους να καταθέσουν τα χαράτσια στο προεδρείο της Γενικής Συνέλευσης, το οποίο σε συντονισμό με άλλα σωματεία, συνδικάτα, επιτροπές αγώνα θα επιστρέψει τα εντάλματα της φοροληστείας ή θα προβεί σε άλλες ενέργειες που θα σηματοδοτούν την άρνηση πληρωμών (π.χ. κάψιμο κ.α.).
Παίρνουμε την απόφαση αυτή, δεδομένου ότι ένας εκπαιδευτικός, με τα μέχρι τώρα μέτρα της κυβέρνησης και το επερχόμενο, νέο μισθολόγιο χάνει πάνω από 5 μισθούς και αντικειμενικά δεν μπορεί να ανταποκριθεί σε τέτοιου είδους χαράτσια.
Δεν μπορούμε πλέον να πληρώνουμε άλλο τέτοια χαράτσια.
Ταυτόχρονα, ως Γενική Συνέλευση αποφασίζουμε:
Σε συντονισμό και με άλλα σωματεία εργαζομένων μαζικές παραστάσεις, διαμαρτυρίες, καταλήψεις στις κατά τόπου εφορίες.
Δεν χωράνε ταλαντεύσεις, δεν χωράνε αυταπάτες. Καμιά συναίνεση-καμιά ανοχή. Παραμερίζουμε κάθε συνδικαλιστική ηγεσία, κάθε διοικητικό συμβούλιο ΕΛΜΕ ή Συλλόγου, που δεν θα μπει μπροστά να οργανώσει αυτή την πάλη. Είναι ζήτημα ζωής, ζήτημα επιβίωσης. Από την στάση που θα κρατήσει ο καθένας σε αυτό το ζήτημα κρίνεται.

Ατομική λύση δεν υπάρχει.
Η ενότητα όλων των εργαζομένων, η κοινωνική συμμαχία και αλληλεγγύη είναι το πιο δυνατό όπλο στα χέρια των εργαζομένων.
Σύνθημά μας «ένας για όλους και όλοι για έναν»