Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2011

Εκδήλωση της ΝΕ Ηλείας του ΚΚΕ


Εργαζόμενοι, γονείς, εκπαιδευτικοί, μαθητές και σπουδαστές σας καλούμε στη εκδήλωση της Ν.Ε Ηλείας του ΚΚΕ με θέμα:
Οι εξελίξεις στην παιδεία και η πρόταση του ΚΚΕ.
Την Δευτέρα 19/09/2011 στις 8:00 μ.μ., Δημαρχείο Πύργου.

Η καπιταλιστική κρίση βαθαίνει και η φιλομονοπωλιακή πολιτική επιφυλάσσει τα χειρότερα και για την παιδεία.

Η νέα σχολική χρονιά ξεκίνησε και η πολιτική κυβέρνησης- Ε.Ε υποβαθμίζει περισσότερο τη δημόσια εκπαίδευση , επιδεινώνει τους όρους μάθησης για τα παιδιά των λαϊκών οικογενειών με λιγότερα σχολεία, σχολεία χωρίς βιβλία , με χιλιάδες λιγότερους εκπαιδευτικούς.
Όπως όλα δείχνουν η κυβέρνηση πιστή στις επιταγές του κεφαλαίου και της πλουτοκρατίας, θέλει εκπαιδευτικούς που θα δουλεύουν με ακόμα χειρότερους όρους , σχολεία γεμάτα κενά και ελλείψεις, ένα εκπαιδευτικό σύστημα υποταγμένο στις ανάγκες του επιχειρηματικού κέρδους και του κεφαλαίου. Φθηνό σχολείο για το κράτος ,ακριβό για το λαό , κερδοφόρο για το κεφάλαιο.

Το «Νέο Σχολείο», το σχολείο της αγοράς , το σχολείο που θα αναζητά χορηγούς και πόρους, που θα λειτουργεί ως αυτόνομη μονάδα, είναι το σχολείο που στοχεύει στη γρήγορη κατάρτιση με δεξιότητες, στην λειψή γνώση , σε ένα μελλοντικό εργατικό δυναμικό χωρίς δικαιώματα.
Άλλωστε όλα τα παραπάνω αποδεικνύονται ολοφάνερα παρακολουθώντας τις εξελίξεις και στην ανώτατη εκπαίδευση, με το «νέο» νόμο –πλαίσιο να προσαρμόζει ΑΕΙ-ΤΕΙ στις ανάγκες της καπιταλιστικής αγοράς και τους φοιτητές- σπουδαστές να έρχονται αντιμέτωποι με μια σειρά αντιλαϊκών μέτρων , όπως κατάργηση συγγραμμάτων , διάκριση σε ενεργούς και μερικής φοίτησης φοιτητές, υποβάθμιση προπτυχιακού τίτλου με θεσμοθέτηση τίτλων σπουδών, αποσυνδεδεμένους από το επάγγελμα.
Τα ξέρεις, τα γνωρίζεις καλά!
Είναι οι συνέπειες της καπιταλιστικής κρίσης και οι προσπάθειες τους να μεταφέρουν τις συνέπειες στις πλάτες σου.

Αναρωτιέσαι αν υπάρχει ελπίδα, προοπτική
Η εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα μια προοπτική έχουν για να μην πληρώσουν την καπιταλιστική κρίση και το χρέος :να οργανώσουν την πάλη τους για τη ριζική αλλαγή , για την εργατική εξουσία.