Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2011

Όλοι στην Απεργία 8 - 9 Σεπτέμβρη 2011

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑΤΡΩΝ
Δυνάμεις του ΠΑΜΕ στην Υγεία

Όλοι στην Απεργία 8 - 9 Σεπτέμβρη 2011

Μισθωτοί, ειδικευόμενοι, νέοι γιατροί, Αυτοαπασχολούμενοι με χαμηλά εισοδήματα.

Οι συγχωνεύσεις κλινικών, η κατάργηση δημόσιων κρεβατιών και προνοιακών ιδρυμάτων, οι περικοπές σε φάρμακα, εξετάσεις και θεραπείες των ασφαλιστικών ταμείων, οι πληρωμές ακόμα και στα επείγοντα, η διακοπή των συμβάσεων αρκετών γιατρών με τα ασφαλιστικά ταμεία και η λειτουργία του ΕΟΠΥΥ, δεν αποτελούν στοιχεία «νοικοκυρέματος» και «εξορθολογισμού», όπως ισχυρίζεται η κυβέρνηση. Αποτελούν μέτρα για να μειωθεί η κρατική δαπάνη σε παροχές στους ασφαλισμένους και στους εργαζόμενους υγειονομικούς, να περισσέψει περισσότερο χρήμα για επιδοτήσεις και κίνητρα μέσω του κρατικού προϋπολογισμού στους βιομήχανους, τραπεζίτες, συνολικά στο κεφάλαιο.
Με το νέο νομοσχέδιο της κυβέρνησης γίνεται ακόμα ένα βήμα ενίσχυσης της επιχειρηματικής δράσης, προστίθενται μέτρα που θα επιδεινώσουν τη θέση τόσο των λαϊκών στρωμάτων, όσο και μεγάλου μέρους των γιατρών.
Με την πολιτική της επιχειρηματικότητας, του ανταγωνισμού και της κερδοφορίας στην υγεία, τα προβλήματά μας θα οξύνονται, οι μισθοί μας θα μειώνονται, θα αυξάνεται η ανεργία των νέων γιατρών, θα επεκτείνονται οι ελαστικές σχέσεις εργασίας, οι συμβάσεις έργου. Όλο και πιο δύσκολα θα επιβιώνουν οι πιο πολλοί αυτοαπασχολούμενοι γιατροί, θα προστίθενται νέα αδιέξοδα στους νέους γιατρούς.
Η δυνατότητα των συμβεβλημένων ιδιωτών γιατρών με τον ΕΟΠΥΥ, να εκτελούν ιατρικές πράξεις στα δημόσια νοσοκομεία, ενισχύει την επιχειρηματική «ολοήμερη λειτουργία» των δημόσιων νοσοκομείων.
Αυτό σημαίνει λιγότερες και πιο ακριβές υπηρεσίες υγείας, φάρμακα και εξετάσεις για τους ασθενείς των λαϊκών οικογενειών και επιδείνωση της θέσης της πλειοψηφίας των γιατρών, μισθωτών και αυτοαπασχολούμενων και ιδιαίτερα των νέων.
Γυρίστε τη πλάτη στις συμβιβασμένες ηγεσίες στο συνδικαλιστικό κίνημα, στον ΠΙΣ αλλά και στους ΙΣ. Είναι επικίνδυνοι! Στηρίζουν την εμπορευματοποίηση της υγείας και την ανταγωνιστικότητα. Με τις θέσεις τους για αμοιβές «κατά πράξη και περίπτωση», την «ιατρική επιχειρηματικότητα» σε αντιπαράθεση με την «εξωιατρική», την «ελεύθερη επιλογή» γιατρού, τον «πληθωρισμό» γιατρών, τις πληρωμές από τα λεηλατημένα από το κεφάλαιο ασφαλιστικά ταμεία, συμβάλλουν στην υλοποίηση της αντιλαϊκής πολιτικής, στρώνουν το έδαφος στους μεγαλεμπόρους της υγείας.
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
Οι νέοι γιατροί, οι άνεργοι, οι μισθωτοί, οι αυτοαπασχολούμενοι με χαμηλά εισοδήματα και οι λαϊκές ανάγκες μπορούν να εξασφαλιστούν, ανοίγοντας το δρόμο για την ανάπτυξη αποκλειστικά δημόσιων και δωρεάν υπηρεσιών υγείας, που θα χρηματοδοτούνται επαρκώς από τον κρατικό προϋπολογισμό. Έχουμε τη δύναμη, ενισχύοντας την πάλη μας, την ένταξη και τη συμμαχία με το ταξικό και ριζοσπαστικό κίνημα, αλλάζοντας τους συσχετισμούς.

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ - ΔΙΝΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥΣ

Για ένα αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα υγείας και πρόνοιας, με πλήρη κατάργηση της επιχειρηματικής δραστηριότητας, με μόνιμο προσωπικό με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.