Κυριακή 29 Μαΐου 2011

Μόνο ο λαϊκός παράγοντας μπορεί να βάλει φρένο στα σχέδια τους


Πρόθυμη να εφαρμόσει κατά γράμμα την κυβερνητική πολιτική αποδείχθηκε για ακόμα μια φορά η δημοτική αρχή Πύργου που εκλέχθηκε στις πρόσφατες εκλογές με την στήριξη του ΠΑΣΟΚ και της Δημοκρατικής Αριστεράς. Στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πύργου με θέμα την επιβολή τροφείων στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου, αποδείχτηκε ότι η δημοτική αρχή συμμετέχει ενεργά στον πόλεμο που έχει εξαπολύσει η κυβέρνηση κατά του λαϊκού εισοδήματος και των λαϊκών δικαιωμάτων και αποδεχόμενοι την λογική της «ανταποδοτικότητας» αποφάσισαν να σφίξουν πιο βαθιά τη θηλιά στο λαιμό των εργαζομένων, των αυτοαπασχολούμενων και των φτωχομεσαίων αγροτών.
Φάνηκε επίσης η «αποφασιστικότητα» της να περάσει τα αντιλαϊκά μέτρα που έχει δεσμευτεί προεκλογικά στην κυβέρνηση, και έχει ακόμα στο συρτάρι, παρά τις αντιδράσεις που θα υπάρξουν. Αυτό το νόημα είχε η προσπάθεια για ψηφοφορία πριν καν ολοκληρωθεί η ανάγνωση της εισήγησης του θέματος και τοποθετηθούν οι παρατάξεις, οι γονείς και τα σωματεία που παρευρίσκονταν. Εκτός και αν στον κανονισμό λειτουργίας του δημοτικού συμβουλίου αναφέρεται ότι απαγορεύεται να αναρτηθεί πανό και να ακουστούν συνθήματα στην αίθουσα που να ζητάνε ανθρώπινες συνθήκες ζωής και όταν συμβεί αυτό ψηφίζουμε άρον-άρον χωρίς να το πάρει κανένας χαμπάρι. Φυσικά μετά το Δημοτικό Συμβούλιο έχουν εξαπολύσει αρκετό μελάνι λάσπης συνεπικουρούμενοι και από τους «πρόθυμους» που προσπαθούν να δείξουν καλή διαγωγή και διαστρεβλώνουν σε μεγάλο βαθμό τα γεγονότα.
Η Δημοτική αρχή και ο Δήμαρχος προσωπικά μπορούν να μας πουν πώς την εννοούν την δημοκρατία; Να ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΥΝ στο δημοτικό συμβούλιο να κουβεντιαστούν θέματα όπως: Η υγεία και το κλείσιμο των νοσοκομείων; Η παιδεία και ότι οι γονείς χρόνο με το χρόνο πληρώνουν περισσότερα; Η αντισεισμική θωράκιση των σχολείων; Η ακρίβεια και η ανεργία που πλήττει μεγάλο κομμάτι των κατοίκων του Πύργου; κ.α. θέματα που έχουμε προτείνει και φυσικά αρνήθηκαν να κουβεντιαστούν. Μάλλον και τότε έπρεπε να δοθούν συγχαρητήρια στον Δήμαρχο και στον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου που αποφασιστικά δεν επέτρεψαν να κουβεντιαστούν τέτοια ζητήματα σαν να μην απασχολούν κανέναν στην περιοχή μας!!! Ενοχλεί όπως φαίνεται την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και τους συμμάχους τους να διεκδικεί ο λαός με γνώμονα τις σύγχρονες ανάγκες. Παίρνουν μαθήματα από τον Κ. Πάγκαλο και την κυβέρνηση τους.
Κ. Δήμαρχε δεν είναι η πρώτη φορά που κάνετε αντικομμουνισμό. Σας ενοχλεί μάλλον που δεν είμαστε όλοι ίδιοι και δεν ξεπουλάμε για μια καρέκλα, αξίες και ιδανικά, κάτι που κάνατε εσείς για να βγείτε δήμαρχος. Εμείς είμαστε εδώ- παλέψαμε και παλεύουμε καθημερινά με μόνο κριτήριο τις λαϊκές ανάγκες, έστω και αν έως τώρα είμαστε στην μειοψηφία. Η ιστορία και οι συνθήκες αποδεικνύουν ότι εύκολα η μειοψηφία μετατρέπεται σε πλειοψηφία, ότι το λαϊκό κίνημα μπορεί και θα έρθει στην πλειοψηφία, κάτι το οποίο προφανώς απεύχεστε και σας τρομάζει.
Οι εργαζόμενοι, τα λαϊκά στρώματα συνολικά, δεν έχουν τίποτα καλό να περιμένουν από τέτοιες δημοτικές αρχές. Αναδεικνύεται κάθε στιγμή ο ρόλος τους σαν μηχανισμός υλοποίησης της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης που θέλει να αναγκάσει τις λαϊκές οικογένειες να βάλουν πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη τους.
Καλούμε τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τους μικρομεσαίους αγρότες και τα νέα ζευγάρια να οργανώσουν την πάλη τους, να διεκδικήσουν αγωνιστικά και να καταργήσουν στην πράξη κάθε προσπάθεια να πληρώσουν αυτοί την κρίση και τα χρέη της πλουτοκρατίας. Να βάλουμε στο προσκήνιο τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες. Ο λαός του Πύργου (και συνολικά του νομού μας) δε χρωστάει, του χρωστάνε. 
Οι εκλεγμένοι με την Λαϊκή Συσπείρωση στον Δήμο Πύργου