Τρίτη 17 Μαΐου 2011

Δημοτικό Συμβούλιο Πύργου Παιδικοί Σταθμοί

Χαιρετίζουμε όλους εσάς, τους εκατοντάδες εργατουπάλληλους, νέους, γυναίκες, αυτοαπασχολούμενους φτωχομεσαίους αγρότες της Ηλείας που διαδηλώσαμε μαζί στις απεργιακές συγκεντρώσεις της 1Η ΜΑΗ και της 11η Μάη. Όλους εσάς που μέσα στην καρδιά σας χτυπάει η αγωνία αλλά και η διάθεση για να ξεριζωθούν οι πολιτικές που μας στερούν το δικαίωμα στην ζωή. Όλοι εμείς ματώνουμε από τη σκληράδα και την βαρβαρότητα των αντιλαϊκών μέτρων που καθημερινά γεννάει ο καπιταλισμός. Οργανώνουμε τον αγώνα μας και την πάλη μας ενάντια στην εφαρμοζόμενη πολιτική, ενάντια στους εκφραστές της και πανελλαδικά (κυβέρνηση και αντιπολίτευσή), αλλά και τοπικά -ενάντια στις συμβιβασμένες πλειοψηφίες σωματείων και εργατικών κέντρων.
Αυτό έχει θορυβήσει όλους αυτούς που έχουν «πάρει εργολαβικά» την προσπάθεια να δημιουργήσουν απογοήτευση σε όλους αυτούς που το τελευταίο καιρό βγήκαν στο δρόμο, συμμετείχαν στις συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ, διαδήλωσαν, βροντοφώναξαν την αντίθεση τους στην κυβερνητική πολιτική. Είναι αυτοί που έμειναν στο Εργατικό Κέντρο με τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, και όσους από τους συνδικαλιστές του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ απέργησαν στης 11 Μάη να προσπαθούν να διαστρεβλώσουν την ιστορία του Εργατικού Κινήματος και να την παρομοιάζουν με νυχτερινό μαγαζί στο οποίο εκεί μάλλον διοχετεύουν την επανάσταση τους.
Κύριε Πέππα το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη. Μόνο ως ασέβεια στα εκατομμύρια νεκρούς που έχει η εργατική τάξη στην χώρα μας και σε κάθε άκρη του πλανήτη μπορούμε να εκλάβουμε το σχόλιο σας. Σαν ιεροσυλία προς ποιητές και μουσικοσυνθέτες σαν τον Ρίτσο, τον Βάρναλη, τον Λοΐζο, τον Θεοδωράκη κ.α. οι οποίοι συστρατεύθηκαν στο πλάι της εργατικής τάξης. Σαν γνήσιος συνδικαλιστής του ΠΑΣΟΚ άξιος ο μισθός σας για τις υπηρεσίες σας όλα αυτά τα χρόνια στην αστική τάξη. Όπως άξιος ο μισθός και των σημερινών εκλεγμένων στην διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Πύργου.
Το επόμενο διάστημα ακόμα πιο δυναμικά να ορθώσουμε τείχος ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική της κεντρικής εξουσίας, της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ με την στήριξη της ΝΔ, του ΛΑΟΣ και όλων των παρατρεχάμενων. Την σκυτάλη θέλει να πάρει τώρα η τοπική διοίκηση με νέα σειρά αντιλαϊκών μέτρων. Να τα αποτρέψουμε με τις κινητοποιήσεις μας σε όποιο δημοτικό συμβούλιο στο νομό μας προσπαθεί να επιβάλει καινούργια χαράτσια στους εργαζόμενους.
Πρώτο ραντεβού την Πέμπτη 19 Μάη στις 7:00 μ.μ. στο Δημαρχείο Πύργου όπου θα κουβεντιαστεί η επιβολή τροφείων στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου Πύργου.
Να διεκδικήσουμε:
  • Αποκλειστικά κρατικούς, δημόσιους, δωρεάν, σύγχρονους και ασφαλείς παιδικούς σταθμούς, που να καλύπτουν τις σημερινές ανάγκες τις περιοχής μας και όχι να λειτουργούν με προσωπικό μειωμένο σε σχέση με τις ανάγκες του 1996 κατά 25% και από αυτό το 60% να είναι με οχτάμηνες συμβάσεις.
  • Πλήρη κάλυψη των λειτουργικών εξόδων των παιδικών σταθμών από τον κρατικό προϋπολογισμό.
  • Μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων στους παιδικούς σταθμούς με πλήρη μισθοδοσία, εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.
  • 30ωρο και 5ήμερο για τους εργαζόμενους στους παιδικούς σταθμούς, ως προϋπόθεση για να εξασφαλίζεται η αναγκαία ψυχική και φυσική αντοχή, που απαιτεί η αγωγή και η φροντίδα των παιδιών.
ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 19 ΜΑΗ ΣΤΙΣ 7:00μ.μ. ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΠΥΡΓΟΥ.
ΚΑΝΕΝΑ ΧΑΡΑΤΣΙ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ.