Τρίτη 17 Μαΐου 2011

ΤΕΤΑΡΤΗ 18 ΜΑΗ 3ΩΡΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ (11:00-14:00)

Συνάδελφε, συναδέλφισσα

Η επίθεση που δέχεσαι δυναμώνει! Νέα καταιγίδα αντεργατικών μέτρων είναι στα σκαριά.
Η αύξηση του ωραρίου εργασίας στο δημόσιο από 37,5 σε 40 ώρες και για επιπλέον 10 ώρες στους εργαζόμενους των Παιδικών Σταθμών πρέπει να σημάνει συναγερμό.
Στην εκπαίδευση, στο όνομα της «κατάργησης των εργασιακών ανισοτήτων», η κυβέρνηση σχεδιάζει την εξίσωση του εβδομαδιαίου ωραρίου των καθηγητών με αυτό των δασκάλων, δηλαδή 25 ώρες εργασίας. Την ίδια ώρα, η κυβέρνηση δηλώνει πως βρίσκεται στην τελική φάση για το νέο μισθολόγιο-φτωχολόγιο, η κατάσταση στον ΟΠΑΔ παραμένει εκρηκτική, ενώ ετοιμάζεται η εξ’ ολοκλήρου κατάργηση του εφάπαξ και το πετσόκομμα κατά 20% των επικουρικών συντάξεων.
Οι μεταθέσεις του 2011 κόπηκαν, εκατοντάδες εκπαιδευτικοί στερήθηκαν το αυτονόητο δικαίωμά τους να βρίσκονται κοντά στον τόπο κατοικίας τους, κοντά στις οικογένειες τους.
Μπροστά σε αυτή την επίθεση, η συνδικαλιστική πλειοψηφία της ΑΔΕΔΥ, ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ και οι δυνάμεις του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ (Αυτόνομη Παρέμβαση), αποφάσισαν τρίωρη στάση εργασίας !!! Αυτή είναι όλη κι όλη η αντίδρασή τους στην αύξηση του ωραρίου εργασίας στο δημόσιο, στο απάνθρωπο ξεζούμισμα των εργαζομένων. Η ίδια πλειοψηφία, μαζί και οι «Παρεμβάσεις», απέρριψαν την πρόταση των δυνάμεων του ΠΑΜΕ για 24ωρη απεργία την ημέρα που θα συζητιέται και θα ψηφίζεται το νομοσχέδιο στη Βουλή. Απέρριψαν επίσης, την πρόταση του ΠΑΜΕ για κατάργηση στην πράξη (μέσα από συλλογικές αποφάσεις Ομοσπονδιών και Σωματείων) της σχετικής νομοθετικής ρύθμισης που προωθεί η κυβέρνηση, δηλαδή να δουλεύουν οι εργαζόμενοι το προηγούμενο ωράριο που είχαν.
Σαν να μην έφτανε αυτό, η πλειοψηφία της ΑΔΕΔΥ στη συνεδρίαση του Γενικού Συμβούλιου στις 13 Μάη καταπάτησε πραξικοπηματικά προηγούμενη απόφαση του Γενικού Συμβουλίου και μετέτρεψε την στάση εργασίας από Πανελλαδική σε Παναττική!!!
Η εξέλιξη αυτή επιβεβαιώνει στο ακέραιο την εκτίμηση του ΠΑΜΕ και χιλιάδων εργαζομένων ότι ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ είναι συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες, είναι μέρος του προβλήματος. Βάζουν κυριολεκτικά πλάτη, δίνουν χρόνο στην κυβέρνηση. Αντί να πρωτοστατήσουν στην οργάνωση του αγώνα, «να ξεσηκώσουν και τις πέτρες», υπονομεύουν την πάλη των εργαζομένων, καλλιεργούν τη μοιρολατρία και την αναποτελεσματικότητα του αγώνα!
Η απομόνωσή τους από τους εργαζόμενους αποτελεί όρο για την ανασυγκρότηση του συνδικαλιστικού κινήματος, για την περιφρούρηση και διεύρυνση των δικαιωμάτων μας, για την ανατροπή της αντεργατικής πολιτικής.
Καλούμε σε συμμετοχή στη στάση εργασίας και στην συγκέντρωση του ΠΑΜΕ 12:00 στην Ομόνοια. Η συσπείρωση με το ΠΑΜΕ είναι μονόδρομος.

Αθήνα, 16/5/2011