Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2011

Για το ΚΕΠΕΠ Λεχαινών



Φρίκη και αποτροπιασμό προκαλούν τα γεγονότα που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας και αφορούν την κατάσταση που επικρατεί στο ΚΕΠΕΠ Λεχαινών.
Το ίδρυμα, το οποίο λειτουργεί από την δεκαετία του ‘80 στην περιοχή των Λεχαινών, τα 80 παιδιά που νοσηλεύονται αυτήν την στιγμή και οι εργαζόμενοι πληρώνουν με τον χειρότερο τρόπο την εγκληματική πολιτική των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και ΝΔ στο χώρο της πρόνοιας.
Ελλείψεις μόνιμου προσωπικού – 10 μόνιμοι νοσηλευτές για 80 παιδιά, με την βραδινή βάρδια να καλύπτεται από μια μόνιμη νοσηλεύτρια και από ανειδίκευτο προσωπικό, χωρίς μόνιμο ιατρικό και επιστημονικό προσωπικό (παθολόγο, ψυχίατρο, νευρολόγο), χωρίς το απαραίτητο βοηθητικό προσωπικό (βοηθούς θαλάμου, καθαρίστριες), σε κτίριο ανεπαρκές για την κάλυψη των αναγκών (χωρίς κατάλληλα διαμορφωμένους και ασφαλείς χώρους για παιχνίδι και δημιουργική ενασχόληση), με ελλιπή χρηματοδότηση.
Προβλήματα χρόνια που στη ρίζα τους βρίσκεται η πολιτική που έχει χαραχτεί και εφαρμόζεται χρόνια τώρα από τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ της ΕΕ και της τρόικας, και η οποία θεωρεί ότι η Υγεία και η Πρόνοια για το λαό είναι κόστος και εμπόδιο στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και των κερδών της πλουτοκρατίας.
Υπηρετούν την καπιταλιστική ανάπτυξη, που έχει κριτήριο τη στήριξη των μονοπωλίων σε βάρος των κοινωνικών - λαϊκών αναγκών.
Και για ακόμα μια φορά ακούσαμε τον υπουργό Υγείας κ. Λοβέρδο να μιλάει ότι θα τοποθετηθούν πέντε άτομα προσωπικό. Τα ίδια έλεγε και τον περασμένο Δεκέμβρη μετά το σάλο που είχε προκύψει και τότε με την λειτουργία του ιδρύματος. Ούτε τον αριθμό των δήθεν τοποθετήσεων που εξαγγέλλει δεν αλλάζει με σκοπό να καταπραΰνει το κοινό αίσθημα μετά τις συγκλονιστικές αποκαλύψεις!
Οι εργαζόμενοι του ιδρύματος, οι γονείς αλλά και συνολικά οι εργατοϋπάλληλοι, οι μικροεπαγγελματίες, οι φτωχοί αγρότες, οι γυναίκες του νομού μας οφείλουν τώρα να οργανώσουν την πάλη τους, να συστρατευτούν με το ταξικό εργατικό κίνημα και να απαιτήσουν ένα σύστημα Υγείας - Πρόνοιας με κριτήριο τις λαϊκές ανάγκες και τα δικαιώματα, που σημαίνει Ενιαίο, Καθολικό, Αποκλειστικά Δημόσιο και Δωρεάν σύστημα Υγείας - Πρόνοιας, που θα παρέχει υπηρεσίες ποιοτικές και σύγχρονες, σύμφωνα με τις δυνατότητες που δίνει η εξέλιξη της επιστήμης και της τεχνολογίας και θα εξασφαλίζει μόνιμη, σταθερή εργασία, με πλήρη δικαιώματα στους εργαζόμενους