Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2011

Η συνέντευξη τύπου της Λαϊκής Συσπείρωσης Ήλιδας

Η Λαϊκή Συσπείρωση καταγγέλλει την πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου Ήλιδας, η οποία «με το έτσι θέλω» σταμάτησε τη συζήτηση του θέματος για την κατάργηση-συγχώνευση των σχολείων στο Δημοτικό Συμβούλιο.
Εκμεταλλευόμενος ο Δήμαρχος το ολιγόλεπτο φραστικό επεισόδιο με εκπροσώπους της ΕΛΜΕ έκανε πράξη αυτό που από την πρώτη στιγμή επεδίωκε. Να μην συζητηθεί το θέμα μπροστά στους γονείς, τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς, τους εργαζόμενους που είχαν κατακλύσει το χώρο του Δημοτικού Συμβουλίου και διεκδικούσαν καμία κατάργηση-συγχώνευση σχολείου.
Η Λαϊκή Συσπείρωση ζήτησε να ολοκληρωθεί κανονικά η διαδικασία κάτι όμως που δεν έγινε με αποτέλεσμα να μην ακουστεί η θέση μας και να μην παρθεί απόφαση.
Βλέποντας αυτό το καλοστημένο σκηνικό από την παράταξη του ΠΑΣΟΚ στο Δημοτικό Συμβούλιο αποχωρήσαμε σε ένδειξη διαμαρτυρίας.
Ο αγώνας μας για να μην υλοποιηθούν τα σχέδια της κυβέρνησης για ένα σχολείο ακόμα πιο ταξικό, που θα λειτουργεί με τους νόμους της αγοράς, τους νόμους των επιχειρήσεων σε βάρος της λαϊκής οικογένειας θα συνεχιστεί μέσα αλλά κυρίως έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο.
Η θέση που προβάλλεται από όσους υποστηρίζουν τα σχέδια της κυβέρνησης ότι τάχα καταργούνται τα μονοθέσια και διθέσια είναι ψευδής και παραπλανητική.
Ένα-δυο παραδείγματα:
Η πρόταση της Ά Δ/νσης Π.Ε. Αθήνας προβλέπει συγχώνευση 73 σχολείων τα οποία βέβαια δεν είναι ολιγοθέσια. Αποτέλεσμα να δημιουργούνται τμήματα 25 μαθητών και απώλειες οργανικών θέσεων των εκπ/κων.
Στον Πειραιά προτείνεται να μειωθούν κατά 20 τα Δημοτικά κατά 2 τα Νηπιαγωγεία και κατά 7 τα Γυμνάσια-Λύκεια.
Λέμε όχι στις καταργήσεις-συγχωνεύσεις σχολείων
Λέμε ΝΑΙ σε ένα σχολείο πραγματικά δημόσιο, όπου η γνώση θα παρέχεται μόνο εκεί και δωρεάν, στο οποίο δεν έχουν θέση οι επιχειρηματίες- χορηγοί. Ένα σχολείο 12χρονο υποχρεωτικό για όλα τα παιδιά.
Η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου συνεχίστηκε με αποτέλεσμα σε χρόνο ρεκόρ να ψηφιστούν τα υπόλοιπα θέματα την ημερήσιας διάταξης μεταξύ αυτών ήταν και η αναπροσαρμογή των δημοτικών τελών.
Ενώ βρισκόμαστε σε μια περίοδο που το εισόδημα της λαϊκής οικογένειας μειώνεται δραματικά οδηγώντας την στα όρια της φτώχειας και της εξαθλίωσης, εξαιτίας της πολιτικής κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, της Ε.Ε. του Δ.Ν.Τ. που υποστηρίζεται από την ΝΔ και των δυνάμεων του ευρωμονόδρομου.
Σε αυτή την περίοδο η πλειοψηφία του δήμου(εκλεγμένη με το ΠΑΣΟΚ) αποφάσισε αυξήσεις στα δημοτικά τέλή και την αξία του νερού στα χωριά της Αμαλιάδας και της Πηνείας. Η απόφαση αυτή ψηφίστηκε στην οικονομική επιτροπή και από την παράταξη του κυρίου Κότσιφα.
Ως Λαϊκή Συσπείρωση καταγγέλλουμε στους εργαζόμενους την φοροεπιδρομή αυτή ενάντια στα λαϊκά νοικοκυριά.
Καλούμε τους εργαζόμενους να οργανώσουν την πάλη τους και να διεκδικήσουν .
  • Την πλήρη χρηματοδότηση των Τ.Δ. από τον κρατικό προϋπολογισμό
  • Την απαλλαγή από φόρους των λαϊκών οικογενειών με εισόδημα 40.000 € τον χρόνο και 5.000 € για κάθε παιδί.
  • Την επιβολή φορολογίας 45% στο μεγάλο κεφάλαιο ειδικότερα για τον δήμο
  • Αύξηση των τελών καθαριότητας , ύδρευσης, φωτισμού, αποχέτευσης για μεγάλες επιχειρήσεις, τράπεζες , αλυσίδες καταστημάτων, νυχτερινά κέντρα.
  • Κατάργηση των τελών καθαριότητας και φωτισμού για ανέργους και φτωχούς συνταξιούχους-μισθωτούς.
  • Αύξηση της φορολογίας στη μεγάλη ακίνητη περιουσία και ταυτόχρονη κατάργηση του σημερινού τέλους ακίνητης περιουσίας(ΤΑΠ)
Καλούμε τους εργαζόμενους, την φτωχή αγροτιά , τους μικροεπαγγελματίες να οργανώσουν την πάλη τους με κύριο αίτημα:
Να πτωχεύσει η πλουτοκρατία- 
ΟΧΙ ο λαός
Καμία θυσία για την πλουτοκρατία